bhbus.ba
November 25, 2024, 09:52:06 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 38 39 [40] 41 42 ... 100   Go Down
  Print  
Author Topic: GRAS - Razno/Diskusije  (Read 325527 times)
man 464
Mehaničar

« Reply #585 on: May 12, 2011, 16:09:36 »

Man lions coach vidio sam te iz ovog 464 kad si ovo slikala. Ovo je bilo oko 13:45 danas(četvrtak) Slikano sa nadvožnjaka Baš sam u tom momentu razmišljao da li je ovo neko sa foruma Bh bus net.

http://imageshack.us/photo/my-images/16/picture007kl.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/27/picture008xy.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/69/picture009xd.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/39/picture010wq.jpg/
« Last Edit: May 12, 2011, 16:13:21 by man 464 » Logged
MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #586 on: May 12, 2011, 18:01:15 »

Ma ja to usput reko sa mosta da uhvatim ako šta naleti...hhhh

Avdo Vatrić o Centrotransu: Ne možemo ulaziti u utakmicu s nelegalnim prijevoznikom
The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #587 on: May 12, 2011, 21:15:05 »

Danas neki radovi na skretnici Skenderija, vidjet ćemo da li će se izvest sve do kraja Cheesy

MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #588 on: May 12, 2011, 21:34:21 »

Ako budu mijenjali moraće komplet dio pruge i skretnicu skidati...to su najavili za juni.

Avdo Vatrić o Centrotransu: Ne možemo ulaziti u utakmicu s nelegalnim prijevoznikom
MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #589 on: May 12, 2011, 21:47:14 »

Žalbe: Minibusi i dalje kasne i propuštaju se vožnje

Već mjesecima, umjesto dva ili tri predviđena, samo jedno vozilo

Žalbe i negodovanja mještana starogradskih naselja na minibuski javni prijevoz traju već dugo. Naša ekipa bila je jučer na stajalištu Latinska ćuprija, polaznoj stanici za Jarčedole, Mahmutovac i Širokaču.

Kako su nam kazali putnici, stanje je posljednju godinu nepodnošljivo. Na svakoj liniji minibusi kasne i propuštaju vožnje, a mjesecima, umjesto dva ili tri predviđena, saobraća samo jedno vozilo.

Velike gužve

- Nema dana da se vozila ne kvare! Kako radi samo po jedan kombi, zna se desiti da čekamo i po dva sata. Onda se stvori tolika gužva da ne mogu svi ući... - kazao nam je Hazim Klis s Mahmutovca.

Građani ističu da nisu vozači krivi. Krivo je, kako kažu, rukovodstvo GRAS-a koje ne vodi računa o ispravnosti vozila.

Stalno obećavaju

- Očigledno je da ovaj posao ne mogu obavljati kako treba. Zašto, onda, ne ustupe mjesto drugim prijevoznicima? Kada već plaćamo karte da imamo normalan prijevoz. Stalno nam obećavaju da će biti bolje, ali, izgleda, može biti samo gore - priča Sadeta Babić sa Širokače.

Kreću ranije

Ni na Jarčedolima nije ništa bolje. Kako su nam kazali mještani, nikada ne mogu računati da će imati redovan prijevoz. Kada trebaju na posao, a djeca u školu, uvijek moraju krenuti dosta ranije, u slučaju da ne bude kombija, da ne bi zakasnili.

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/sarajevo/34983-zalbe-minibusi-i-dalje-kasne-i-propustaju-se-voznje.html

Stari problemi svaki dan sve gori i gori.

MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #590 on: May 12, 2011, 22:37:08 »

Svaki dan se pokriva sve manje linija, manji su prihodi, a budžet skoro potrošen

U situaciji gdje na jednoj strani Sindikat komunalne privrede uspostavlja vlast u firmi, a nemoćna uprava preduzeća ne može da se bori sa teškom situacijom, na drugoj radnici Grasa poput "riba na suhom" čekaju neko bolje sutra, navodi se u saopštenju predsjedništva Sindikata vozača KJKP Gras.

- Dok radnici šute i čekaju da se nešto riješi, dok se na kašičicu hrane preostalim mrvicama iz budžeta, razvlače se i poništavaju konkursi za imenovanje direktora i uprave, pokušava se dobiti na vremenu, a Gras tiho umire. Umiru vozila, a ona čine Gras. Svakim danom sve ih je manje, sve manje linija pokrivaju i manje prihoda donose preduzeću. I to kao niko ne primjećuje, već se organizuje akcija pranja "neispravnih vozila". Higijena jeste važna u krajnjoj usluzi građanima, ali im jeftinim deterdžentom nisu zamazane oči, da ne vide kako uzalud čekaju na propuštene linije. Ovo je jasno i svim radnicima Grasa, naveli su članovi Sindikata vozača.

U Sindikatu ističu kako radnici znaju da su za kratko vrijeme potrošena skoro sva sredstva iz budžeta KS-a, te da su svjesni kako umiranjem voznih jedinica neće moći zaraditi platu, a samim tim i ostati bez radnih mjesta.

- Pomoć Vlade se svodi na pokušaj tobožnjeg spašavanja preduzeća iz unutrašnjih rezervi, a kad na nekoj od narednih akcija svježe oprana vozila ne budu mogla izaći na linije, ostvariti prihode, pojaviće se ta ista vlada sa konstatacijom kako su učinili sve na prevazilaženju teške situacije u Grasu, poručili su iz Sindikata vozača.

Ovaj dopis danas je poslat i u kabinet v.d. direktora Grasa Ajdina Kobilića.

http://www.oslobodjenje.ba/index.php?id=15802

Kad mi neko počne kovati ministra u zvijezde govoreći da čini nešto za GRAS.
Fuj.

The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #591 on: May 12, 2011, 22:46:33 »

"Svakim danom sve ih je manje, sve manje linija pokrivaju i manje prihoda donose preduzeću" - sumnjiva mi rečenica... Malo tu para ide direktno GRASu, mislim da veliki kolač uzima Kanton...

MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #592 on: May 12, 2011, 23:09:39 »

Ovo se odnosi na umiranje vozila.Pa i umiru,narod se žali kako se linije ne mogu pokriti kako treba,i ovo sadašnje su bukvalno neke inovacije na terenu.Žalosno i prebezobrazno.Godinama GRAS živi od donacija, a Kanton to uredno koristi da pare koje GRAS-u trebaju, usmjere na nešto drugo.U tome je poenta,nikada ništa nisu dali firmi sem subvencija za penzionerske kupone i koliko karata prodaju.
Od svih komunalnih preduzeća najviše je stradao GRAS jer su mogli izvlačiti pare i štediti.Sramota.
Nikada situacija nije bila teža,u ratu je meni se čini bilo bolje.Bar si znao da ne radiš i da je sve upropašteno,a sada ni na nebu ni na zemlji.
« Last Edit: May 12, 2011, 23:12:47 by MAN Lions coach » Logged

transformers
Voditelj Voznog Parka

« Reply #593 on: May 14, 2011, 23:01:09 »

Prije određenog vremena dobio sam info da se u ovome busu, 853 gbr nalazi moja slika ovoga busa zaljepljena u vozačevom dijelu, koju sam ja naknadno i provjerio tako što sam je i sam vidio i uvjerio se ... a evo opet 853 ...

da da u pravu si i ne nalazi se samo jedna nego vise njih Smiley Smiley Smiley
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #594 on: May 14, 2011, 23:13:28 »

Ja kada sam gledao čini mi se da je bila samo jedna, i to ona slikana sa visine iz mog stana u Al. ulici...

transformers
Voditelj Voznog Parka

« Reply #595 on: May 14, 2011, 23:59:53 »

Ja kada sam gledao čini mi se da je bila samo jedna, i to ona slikana sa visine iz mog stana u Al. ulici...

ima ih jos 100% gledao hiljadu puta ali nije bitno sad..
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #596 on: May 15, 2011, 00:14:55 »

Super ako je tako, sljedeći put opet moram pogledat, super, baš mi je drago što imaju te slike...

MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #597 on: May 15, 2011, 12:22:28 »

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/sarajevo/35244-zasto-je-dnevni-priliv-pazara-samo-30-000-a-ne-200-000-km.html

Posljednje priče o nestašicama i problemima u preduzeću GRAS rezultat su ogromnog zaduženja kod poslovnih banaka i dobavljača. To je tema o kojoj počinjemo razgovarati. Osim toga, stalna priča i ta neka netrpeljivost i suprotstavljenost sindikata (vozača i komunalne privrede) moraju prestati, kazao je za "Avaz" premijer Kantona Fikret Musić.

- Naredne sedmice razgovarat ću s ministrom saobraćaja Harisom Lulićem u vezi s daljnjim koracima koje ćemo poduzimati u GRAS-u. Ovo što smo do sada radili dalo je efekta, napravljene su uštede na bazi dnevne potrošnje goriva... - rekao je Musić.

Ističe da GRAS mora shvatiti da dnevno prevozi oko 300.000 putnika, a naplaćuje 30.000 KM.

- Gdje je novac? Neko ko koristi, mora platiti prijevoz. Ko se vozi, a da nije subvencioniran kao što su penzioneri, učenici, studenti, kako se naplaćuje prijevoz? Neka je 100.000 subvencioniranih karata, šta je s onih 200.000? Zašto je dnevni priliv pazara 30.000, a ne 200.000 KM, koliki bi trebao biti? Sve ovo govorim na bazi tačnih pokazatelja koji dolaze ministru saobraćaja. No, šta i kako se radi, uloga je menadžera, Nadzornog odbora i Skupštine preduzeća. Uglavnom, neke stvari će se morati mijenjati na svakom polju - istakao je Musić.

Prema njegovim riječima, trenutno je situacija da ono što Kanton daje kao subvenciju preduzeće daje za poreze, doprinose, kredite koji su reprogramirani.

- Koliko god im date novca, oni to sprže u plaće i tople obroke! GRAS odlično radi svoj posao, jer prevozi toliko mnogo putnka, ali imaju problema u sebi, svako traži svoj interes i traže da im probleme riješe ministar, Vlada, Skupština... No, niko se nikad nije bavio socijalnim tretmanom radnika u GRAS-u niti pitanjem restrukturiranja preduzeća - dodao je Musić.

Sindikati moraju raditi na istom

- Što se tiče sindikata, oba moraju raditi na istom, jer je to kompanija u kojoj svi zarađuju plaću. Iako je teško, moraju shvatiti da ima načina da se problemi riješe, ali moraju biti jedinstveni - rekao je Musić.

_________________________________________________________________________________

Konačno se Vlada oglasila...kod njih varijanta bolje liječiti nego spriječiti.

man 464
Mehaničar

« Reply #598 on: May 15, 2011, 15:25:31 »

Jeste! Ima slika ja sam se vozio nedavno
kilometar
VIP Član
Kondukter
*

« Reply #599 on: May 17, 2011, 11:04:18 »

KJKP GRAS Spriječeno još jedno okupljanje vozača:Selidba u Briješće?
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?id=15881
Pages: 1 ... 38 39 [40] 41 42 ... 100   Go Up
  Print  

Jump to: