bhbus.ba
November 23, 2024, 14:57:49 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 50   Go Down
  Print  
Author Topic: KIM, Doboj Istok  (Read 197454 times)
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
*

« Reply #360 on: August 07, 2011, 11:46:22 »

Pa 215-tke ako su u dobrom stanju sasvim korektno mogu obavljati liniju Doboj - Tuzla. Krajnje vrijeme je da Neoplani a i Setra 100 odu u penziju...Kad tad moraju ulagati u novija vozila, neće dovijeka voziti sa ovim što imaju.

Doboj - Tuzla je u oba smjera oko 130 km a jedan autobus najmanje dva puta odradi tu liniju dnevno tako da je to itekako visoka kilometraža za one njihove oltdimere...
« Last Edit: August 07, 2011, 11:47:54 by Mustafa YJM » Logged

....od nas ne možete pobjeći, BHBus team Wink
benjamin
Putnik
*

« Reply #361 on: August 07, 2011, 12:43:34 »

"KIM" može uzeti novija vozila ali neće... Zašto? Koristit će ova vozila do maksimuma jer uskoro bi mogao izaci zakona da redovan linijski prevoz nece moci vrsiti starije auto od 20.god... A uostalom autobusi su mu svi u super stanju... Kada vidite s čim ljudi voze u njega je ipak sve ekstra...

Sve hvali al SETRU vozi...
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
*

« Reply #362 on: August 07, 2011, 12:45:59 »

Može kad ima monopol na liniji za Doboj. Karte mu koštaju kao da vozi ne znam šta... da hoće uletiti Trebava ili Bosnaexpres na tu liniju kao konkurencija pa bi vidjeli onda...

transformers
Voditelj Voznog Parka

« Reply #363 on: August 07, 2011, 19:11:47 »

"KIM" može uzeti novija vozila ali neće... Zašto? Koristit će ova vozila do maksimuma jer uskoro bi mogao izaci zakona da redovan linijski prevoz nece moci vrsiti starije auto od 20.god... A uostalom autobusi su mu svi u super stanju... Kada vidite s čim ljudi voze u njega je ipak sve ekstra...

hajd se uštini pažljivo pročitaj šta si napisao i razmisli pa se javi kasnije. Neka se oni ne izvlace na zakon koji vjerovatno nikada nece biti donesen u BiH tj neka ne izmisljaju. razloge zašto ne kupve novija vozila znaju samo oni. Vozila im uopce nisu u super stanju jer sve skoro svako vuce ko "raga" putem iza sebe ostavljajuci oblake crnog a nerijetko i bijelog dima. I da zasto je mentalitet glupih BOsanaca takav da se uvijek moramo porediti s onim najgorim. "Kod mene je dobro vidi kako je kod njega"...a kod njega najgore...
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
*

« Reply #364 on: August 07, 2011, 22:47:32 »

Dok ne dobijemo slike prinova....

benjamin
Putnik
*

« Reply #365 on: August 07, 2011, 23:43:43 »

U RS je taj zakon već na snazi 2 godine ako niste znali... a u federaciji dolazi od 1. januara najvjerovatnije... Putovao sam 4.godine sa KIMOM u Tz u medresu i ništa se nije vuklo... Kupite i vi sebi bus pa vidite kako je... Nekad se i suza koja prolije zbog toga... Uostalom,neću više da polemišem na ovu temu...

transformers
Voditelj Voznog Parka

« Reply #366 on: August 08, 2011, 00:01:51 »

U RS je taj zakon već na snazi 2 godine ako niste znali... a u federaciji dolazi od 1. januara najvjerovatnije... Putovao sam 4.godine sa KIMOM u Tz u medresu i ništa se nije vuklo... Kupite i vi sebi bus pa vidite kako je... Nekad se i suza koja prolije zbog toga... Uostalom,neću više da polemišem na ovu temu...

ma nemoj zezat??? Sjećaš li se Buce? Izgleda da slučaj Buce pojedincima nije bio dovoljan. Halo gospodo vozite ljude i svoj prevoz naplaćujete veoma dobro. Zato imajte poštovanja ako ne prema tim istim ljudima koje vozite onda prema njihovom novcu koji je u glavnom krvavo zaradjen i priustite im putovanje u koliko toliko sigurnom i udobnom autobusu. Pa čovječe prosječna starost KIM-ovih autobusa je 30 godina. Jel misliš da je to OK bez obzira na održavanje?
benjamin
Putnik
*

« Reply #367 on: August 08, 2011, 00:13:21 »

Mislim da je OK.... Radim već s tim 3.godine i dovoljno sma upoznat... Evo dajem ti primjer... Uđi u temu "JELAH BUS" upravo u ubaciti slike naše 215HD... U nju je uloženo dosad 5.hiljada a nije završena... i mi smo krvavo zaradili.. hoćeš reći da nisu vozila tehnički ispravna.. haa...

doBUS
VIP Član
Vodič puta
*

« Reply #368 on: August 08, 2011, 00:49:49 »

Covjek ima povjerenja u setru serije 200 Smiley
transformers
Voditelj Voznog Parka

« Reply #369 on: August 08, 2011, 07:37:22 »

Mislim da je OK.... Radim već s tim 3.godine i dovoljno sma upoznat... Evo dajem ti primjer... Uđi u temu "JELAH BUS" upravo u ubaciti slike naše 215HD... U nju je uloženo dosad 5.hiljada a nije završena... i mi smo krvavo zaradili.. hoćeš reći da nisu vozila tehnički ispravna.. haa...

Ma drug moj misli i dalje šta hoćeš. Ja mislim da nije OK. Štaviše mislim da je jako nekorektno, čak i bezobrazno potcjenjivački prema putnicima. ta vozila mogu biti očuvana, u relativno dobrom stanju ali shvatite da to ne mogu biti vozila s kojima se može obavljati linijski saobraćaj. Mogu se koristiti za prevoz radnika na kraće desitnacije, ili služiti za prevoz đaka po gradovima gdje se ne razvija velika brzina, ali s tim vozilima izlaziti na magistralne ceste je za mene suludo. O tehničkoj ispravnosti analizu je radilo ministarstvo za saobracaj Kantona Sarajevo. DAkle u Kantnu Sarajevo gdje je standard malo veci nego u ostatku drzavei gdje se voze relativno bolja vozila procenat neispravnih vozila u saobracaju je 40%, vjerovali ili ne dakle skoro pola.
benjamin
Putnik
*

« Reply #370 on: August 08, 2011, 09:50:48 »

Sjedio samm sa gospodinom koji radi u tehničkom pregledu u Trebaviexpres... Kaže da u "kimovih" autobusa nema apsulutno niti jedene zamjerke... mora biti sve perfektno dotjerano... neki prevoznici koji tu dolaze sa vozilima 2000.godista kažu bitno je samo proći... imaju neispravnija vozila... ali ne bi da imenujem nikoga...

transformers
Voditelj Voznog Parka

« Reply #371 on: August 08, 2011, 10:35:51 »

Sjedio samm sa gospodinom koji radi u tehničkom pregledu u Trebaviexpres... Kaže da u "kimovih" autobusa nema apsulutno niti jedene zamjerke... mora biti sve perfektno dotjerano... neki prevoznici koji tu dolaze sa vozilima 2000.godista kažu bitno je samo proći... imaju neispravnija vozila... ali ne bi da imenujem nikoga...

s obzirom da se predstavljas da radis za nekoliko firmi da ne radis slučajno i za KIM???
Čovječe autobus star 30 i kusur godina kakve ima KIM ne može biti perfektan.
benjamin
Putnik
*

« Reply #372 on: August 08, 2011, 12:09:42 »

ne radim.... već kažem što jest.... znači trebali bi samo ostati da voze neki... e pa neće moći.... hvala bogu pa ima i nas sa starudijama... a ako ti se ne sviđa nemoj se vozit..... plati za exsklusiv pa ćeš dobit....

SVE HVALI AL SETRU VOZI... Živjela SETRA S215....
« Last Edit: August 08, 2011, 12:35:43 by The_Dubster » Logged

Almir
Mehaničar

« Reply #373 on: August 08, 2011, 13:11:47 »

Jucer je jedan od Kimovih autobusa boravio u Beogradu, u pitanju je prevoz radnika.

transformers
Voditelj Voznog Parka

« Reply #374 on: August 08, 2011, 15:59:24 »

ne radim.... već kažem što jest.... znači trebali bi samo ostati da voze neki... e pa neće moći.... hvala bogu pa ima i nas sa starudijama... a ako ti se ne sviđa nemoj se vozit..... plati za exsklusiv pa ćeš dobit....

SVE HVALI AL SETRU VOZI... Živjela SETRA S215....

jao jao jao što si ti neki nezgodan lik. Da trebali bi voziti samo neki i to oni koji posjeduju reference. Ne zaboravite da vozite putnike a ne stoku. Naravno da mi se ne svidja i budi siguran da se necu voziti ali nemoj zaboraviti da su te starudije potencijalne ubice na putu. Kako za mene tako i za druge osobe  pa i za tebe samoga. Osim toga kad budeš imao kilometraže sa ranoraznim vozilima koliko imam ja onda ce ti neke stvari biti jasnije. Do tada uzivaj u svome neznanju i tjesi se i dalje.
pozdrav
Pages: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 50   Go Up
  Print  

Jump to: