bhbus.ba
November 22, 2024, 11:07:13 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 18   Go Down
  Print  
Author Topic: Plan uskladjivanja linija!  (Read 72549 times)
Setra 417 HDH
Vodič puta

« Reply #60 on: November 07, 2013, 00:49:47 »

Iskreno iznenadio me i Kantić, sa jako malo zahtjeva .. Bice zanimljivo kad podju zahtjevi za ostale zemlje.. HR. SRB. Švedska, Danska, Francuska.. Bremen ce tesko biti, tu je i CTS oko bacio..

Svi komentari sadržavaju moj lični stav i moje lično mišljenje. Tako da iza mene ne stoje nikakvi pravni subjekti!
The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #61 on: November 07, 2013, 01:05:13 »

pa reko sam da je hrabar potez Halilovića za to.

Biće frke na Hrvatskoj, ali ne mislim da će biti previše na Dan, Šved i Francuskoj, jer ipak tu mogu samo 3-4 firme da apliciraju, a 1-2 će samo interes tu. Ove skandinavske zemlje neće biti atraktivne toliko, ako se ne bude smjelo primati putnike negdje uz put.

Što se tiče Srbije, tu očekujem da će se zaguzati sa prevoznicima iz RS, dok predviđam slab odaziv prevoznika iz Federacije...

mate
VIP Član
Glavni Mehaničar
*

« Reply #62 on: November 07, 2013, 09:21:30 »

Definitivno ima zanimljivih voznih redova, od linija ka Austriji, Sloveniji, Njemackoj, dok se polako hoce osvajati i nova trzista Ceske, Slovacke, Turske, a i Italije (nakon sto je PPZ probio led s linijom)... Neke prijevoznike je ovdje normalno vidjet, ali ima i tzv. malih koji se pokusavaju probiti na medunarodnu scenu, vec se ranije navelo o kome je rijec, tko zna ako dobiju te linije, onda ce mozda biti i ulaganja u vozni park... Jos nekih zanimljivosti iz ovih prijedloga - vec ranije navedeno mnogi idu putevima Sulejmana ka Turskoj, pa cak i Globtour, Italija pocinje svima bit zanimljiva, PPZ krece ka Austriji i Njemackoj, Bozic krece ka Austriji, takoder i Bakic se probija ka Austriji, i lijepo je vidjeti da BEX trazi Njemacku... Samo se nadam da ce nakon uskladivanja biti sve po zakonu, i da vise se nece desiti ona situacija "bus krece iz Sarajeva, a nikad nije viden u Sarajevu". A sto se tice linija ka Hrvatskoj, nadam se da bi i tu moglo biti novih linija, malo da se razbije monotonija, pr. iz Sl.Broda ka Sarajevu ima samo jedna linija, mozda i CTS krene ka Zagrebu i preko Broda i sl.

Usput, koji je ovo prijevoznik Green iz V.Kladuse, predao prijedlog Bihac-Salzburg?
dani-ze
VIP Član
Vozač Autobusa
*

« Reply #63 on: November 07, 2013, 11:05:08 »

A kad ce se znati ko je sta dobio ?

BHbus.net - prvi portal o autobusima u BiH
The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #64 on: November 07, 2013, 11:10:14 »

Bakić će morati promjeniti nešto u voznom parku, jer svaka njemu čast na održavanju, ali ipak nov autobus je nov....

A ko da gledam Usora će dobiti ponovo liniju Vareš-Ulm, al taj bus nećemo nikad vidjet da prođe kroz Brezu Cheesy

Setra 417 HDH
Vodič puta

« Reply #65 on: November 07, 2013, 13:28:00 »

PPZ je jedini stisn'o petlju i radio tu liniju mimo dozvola Grin Mislim da ce max. za Tursku proći 2-3 polaska.. U to sam 100% siguran da ce biti jedan polazak iz Hercegovine.. Takodjer i Italija i mislim da ce tu Globtur pokupiti bar jedan polazak. Transturist bi mogao 2-3 nova polaska dobiti, takodjer mislim da ce i koju liniju dobiti firme iz srednje Bosne, Servis, Hozic, Trans tours .. Njih vecinom zanimaju linije za Austriju.. Bice zestoko izmedju BissToursa i Centrotransa.. Zanimljivo mi je to da je APB predao za liniju u Jesenice (Slo).. I vrlo moguće da će je dobiti, mislim da samo Globtour ima jedan polazak iz Mostara za Slo.. Vrlo moguće da bi im mogao proći jedan zahtjev za Njemacku (Dortmund ili Hamm)

21 i 22 idu prva citanja onda zalbe i konačni rezultati su 30.12..

Svi komentari sadržavaju moj lični stav i moje lično mišljenje. Tako da iza mene ne stoje nikakvi pravni subjekti!
The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #66 on: November 07, 2013, 13:37:24 »

Da, u pravu si. Biss i CTS će se žestoko boriti, dok su GB i Kantić nešto skromniji bili...

Ali me čudi kako je Hozić imao stida predat za nove linije, kad je dužan i Bogu i narodu, a zakon kaže da ne smiju biti dužni ni državi ni ljudima, a on....

dreiachser
Putnik
*

« Reply #67 on: November 07, 2013, 14:10:25 »

Jako, jako zanimljivi zahtjevi za linije. Jedino mi nije jasno da je Italija toliko popularna, pa zar ima toliko naseg svijeta tamo  Shocked
Primjetno je da dosta prevoznika potrazuje linije, odnosno gradove, koji se vec nalaze na marsrutama njihovih postojecih linija...
Uzimajuci u obzir Globtour-ovu vezu sa Slovackom, mislim da je neupitno ko ce dobiti liniju za Bratislavu Smiley Smiley
Bice interesantno...
Setra 417 HDH
Vodič puta

« Reply #68 on: November 07, 2013, 14:21:30 »

Broj zahtjeva, govori o zainteresovanosti.. Znaci npr ako ne moze polazak u 15:00h daj onda u 16:00 .. Vrlo mi je zanimljivo BE koji trazi linije za Njemacku. Iskreno to im ne treba. Pored Kantića, Centrotransa, Trans Turista.. Gore i nemaju baš šanse.

coleman
Kondukter
**

« Reply #69 on: November 07, 2013, 19:10:27 »

Nije meni jasno kako su neke linije vec prosle npr Kantic za Hamburg ili Neobas Stuttgart? Mislim da CTS, Kantic, Globtour,... i nemaju nesto posebno traziti jer vec skoro sve i drze Smiley Sve gradove Njemacke, Svajcarske... Recimo ne znam koliko fali linija BL-Hamburg? Ovo uskladjivanje je interesantnije za male prevoznike, a nije sigurno da li ce ovo sve i ako prodje voziti? U Srbiji koliko sam gledao njihove koncesije, vise medjunarodnih linija koje imaju dozvolu ne voze nego sto voze
sssh
Pješak
*

« Reply #70 on: November 07, 2013, 19:29:09 »

Da bi zastitili postojece polaske prevoznici apliciraju na nove polaske sa odredjenom vremenskom distancom u odnosu na postojeci polazak tako da ih nemogu drugi ugroziti vec postojece polaske
i to je vecina i uradila tako da nece biti nesto vise polazaka nego sto ih ima sada
The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #71 on: November 07, 2013, 20:16:37 »

Pa će onda preklapati i uvezivati polaske... A ovo što poneki već voze - vozi i PPZ Italiju, pa... Roll Eyes

Palalija Kiseljak
Putnik
*

« Reply #72 on: November 12, 2013, 23:11:56 »

Koliko ja znam ovu liniju za Istanbul CTS vec odrzava oni i neka firma iz Turske . 1 mjesec vozit ce CTS a jedan ovi iz Turske .
ecehajic
Mehaničar

« Reply #73 on: November 12, 2013, 23:13:41 »

Bogami ja en vidjeh cts-ov bus na toj liniji nikako do sada,stalno sam vidjao kako dode iz pravca Visegrada jedan od Alparovih Mercedesa sa te linije.

Palalija Kiseljak
Putnik
*

« Reply #74 on: November 12, 2013, 23:25:45 »

Pa linija je otvorena tek prije 2 sedmice ja mislim aa prvi mjesec vozi taj Turski prevoznika kako mu vec ime .
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 18   Go Up
  Print  

Jump to: