Da se malo osvrnem
Austrija:
Standardno sve, možda iznenađenje pojava Drljića... jako zanimljivo mi je pokušavanje Tera trans da se ubaci na liniju za Austriju iz Sarajeva, pošto nema šanse da im to prođe...
Ovaj Green najveće iznenađenje na liniji Bihać - Salzburg. Vidi se da je opet nakradno prijavljeno sve, jer je prijava Jelić tours za liniju Srpsko Sarajevo - Bregenz, e pa....
Albanija:
Kao i već godinama prije, CTS se sam prijavljuje za ovo eto reda radi. Mada sam iznenađen, jer mislim da su ranijih godina imali dvije ili tri linije prijavljenje za Albaniju. Ili je možda to bilo na principu ko za Francusku gdje su 3 linije u jednoj...
Belgija:
Iznenađen sam što je tu samo Gold, očekivao sam i Prošića....
Švicarska:
jako zanimljiva situacija gdje vidimo neka nova imena, a gdje fale standardni kao što su Europabus ili Evropa tours. Ovo će biti ovo pravo zanimljivo ispratiti
Češka:
Obećavala puno, donijela malo. Po principu Albanije....
Njemačka:
Uprkos nekim novim imenima, mislim da neće biti promjena na ovim linijama... pogotovo će teško PPZ dobit polazak iz Sarajeva, a za očekivati je da Europabus legalizuje svoje polaske
Danska:
veliko iznenađenje Top tourista da prebaci polazak na Istočno Sarajevo. Očito je Biss dobro "u'bo" sa svojom taktikom pa će i oni pokušati nešto slično...
Španija:
Još jedna "nevidljiva" destinacija, još jednom fantomski CTS. Mada bilo bi lijepo imati liniju za Barcelonu i možda se ovo moglo povezati sa Parizom, ali... Ipak Rumuni drže monopol na Španiji
Francuska:
Zanimljivo da se Gold pokušava uvaliti CTSu na Sarajevo, što im naravno neće proći, ali ova veza iz Srebrenice totalno zanimljiva... Očekivao sam i Kantića na ovom, ali izgleda da on ipak ostaje još uvijek u ilegali na polascima za FRA
Hrvatska:
Za susjede su me odmah u oči uboli Eme, Kovač bus i "naša" Lasta. Šanse da Ubla tours dobije linije za Dubrovnik jako realne i potencijalno jako isplative s obzirom da se dole bilježi povećan broj turista, jer je Trebinje jeftinije za spavati, pa se radi izleti u Dubrovnik, a i CG preko puta...
Italija:
Za mene, neočekivano velika gužva
Mada od svih navedenih Domuz i Jelić su mi nekako najneozbiljniji tu i dajem im male šanse. Ipak, ko uspije isposlovati stajanje u Hrvatskoj i Sloveniji, taj će upaliti i raditi dobro na Italiji. Napokon da vidim i APB Mostar na jednoj liniji
Luksemburg:
Ništa novo, ništa bitno
Crna Gora:
Isto ništa neočekivano, jedino iskače malo Bex. Vidim i Domuza ovdje, baš su krenuli agresivno... Ko zna, ako nabave dva novija busa mogli bi proći, al bome ovako na prvu... hmmm
Holandija:
zanimljiv mi Čektalo koji bi realno i mogao proći ovdje....
Švedska:
Iznenađenje, jer fali Biss, Kantić i Bundavica. Izgleda da je Wizz air odradio svoje. Još veće iznenađenje fali Papalina
APB je izgleda tu reda radi
Slovačka:
Ponovo duel CTS-Globtour, ali prateći dosadašnju praksu dobiće oba liniju za Bratislavu i biće to fantomske linije. U praksi kad bi je bilo, GB bi uzeo CTS lopatom, jer bi imao liniju iz Neuma koja bi svakako prolazila kroz Sarajevo
Slovenija:
Standard
Srbija:
Iznenađujuće mnogo polazaka tražio APB za Beograd....
Turska:
Iznenađujuće CTS otpao sa linije za Istanbul, ali tu su APB i GB... Predviđam još jednu fantomsku liniju
Za kraj iznenađuje da nije niko aplicirao za Mađarsku i Budimpeštu