bhbus.ba
November 28, 2024, 01:38:13 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 36   Go Down
  Print  
Author Topic: GRAS - Kvarovi/popravke/izmjene na vozilima (2)  (Read 114942 times)
Troler
Mehaničar

« Reply #240 on: February 05, 2014, 21:33:33 »

Jedna guma za autobus nije ispod 600-700 maraka, a za zglobni bus ih treba 10. (a potrebno ih je oko 500) Neki busevi možda stoje jer čekaju dio od par stoja, i kad se jedan takav bus osposobi kaže eno dižu grobove a dobra vozila stoje.
« Last Edit: February 05, 2014, 21:41:02 by Troler » Logged

Dođu tako vremena, kada pametan zašuti, budala progovori, a fukara se obogati
GRAS
Putnik
*

« Reply #241 on: February 05, 2014, 21:42:25 »

O znam da su gume skupe i znam da se ne moze kupiti 500 guma... al bar 10 moze da se barem jedan od ove dvojice ljepotana pokrene....
Troler
Mehaničar

« Reply #242 on: February 05, 2014, 21:53:05 »

A vidiš da ne mogu da skupe ni za novembarsku platu. to bolje znaš od mene. U zadnji trenutak uplatili elektrodistribuciji da ponovo ne isključe tramvaje i trolejbuse, i to vjerovatno nebi mogli da nisu pokrenuli ovu akciju pojačane kontrole naplate.

Volim GRAS, ali dabogda da dožive 27.10.
« Last Edit: February 05, 2014, 21:56:53 by Troler » Logged

The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #243 on: February 05, 2014, 21:54:48 »

Jedna guma za autobus nije ispod 600-700 maraka, a za zglobni bus ih treba 10. (a potrebno ih je oko 500) Neki busevi možda stoje jer čekaju dio od par stoja, i kad se jedan takav bus osposobi kaže eno dižu grobove a dobra vozila stoje.

može se naći nova guma i za manje od 600 KM, a što više uzimaš imaš više i rabata Cheesy

Ako ovi iz GRASa imaju pare ili ako nađu kakvog donatora za gume i ako su voljni, dogovorićemo se jako brzo Wink

GRAS
Putnik
*

« Reply #244 on: February 05, 2014, 22:40:17 »

A vidiš da ne mogu da skupe ni za novembarsku platu. to bolje znaš od mene. U zadnji trenutak uplatili elektrodistribuciji da ponovo ne isključe tramvaje i trolejbuse, i to vjerovatno nebi mogli da nisu pokrenuli ovu akciju pojačane kontrole naplate.

Volim GRAS, ali dabogda da dožive 27.10.

Sve to stoji, al za 10 guma treba tricavih 5000 maraka a za platu 2-3 miliona... pa ako GRAS nije u stanju za mjesec dana odvojiti 5000 maraka za 10 guma za odlicno vozilo onda i ne treba da dozive 27.10.
The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #245 on: February 05, 2014, 22:46:34 »

ako ima 1000 radnika, a vjerovatno ih ima više, svako da po 5 maraka i imaju za jednog zgloba gume... A već su radnici dokazali da se tim sistemom mogu srediti dobre stvari.

Troler
Mehaničar

« Reply #246 on: February 05, 2014, 22:51:13 »

Pa bilo je obezbjeđeno krajem godine 50 guma. Ne znam jesu li 414 i 415 stajali zbog guma, ali proradili su nekad u to vrijeme. Vjerovatno su ih zamjenili na još nekim vozilima koja u suprotnom nebi mogla proći tehnički.

Osim toga opština je bila obezbjedila gume za jedno vozilo da se uspostavi linija za Zabrđe.

@the dubster, mnogi radnici nisu ni marke vidjeli od oktobarske plate uplaćene u januaru, jer su banke preusmjerile novac za dospjele rate kredita. A nije u pitanju samo jedno vozilo već nekoliko relativno dobrih vozila.
« Last Edit: February 05, 2014, 22:55:47 by Troler » Logged

GRAS
Putnik
*

« Reply #247 on: February 05, 2014, 23:14:58 »

i sto je najtuznije ni od novembarske plate mnogi nece imati nista...

Ali sto vise vozila na cesti je jedini izlaz za GRAS... od Vlade nikakve koristi, talovi su veliki... Jest da malo skrecem sa teme, ali radnici su u petak imali protest pred upravom trazeci platu, kanton je obecao milion KM koji treba da uplate, obecali u ponedjeljak i opet nista.

Akcija sa pojacanom kontrolom je super, placena je struja, nek se nastavi samo... ne krade se nista, GRAS se samo bori za svoje.... i kupovati te sitne dijelove koji fale, izbaciti jos ovo par vozila koja stoje zbog gluposti...
Manas
Vodič puta

MAN Diesel & Turbo

« Reply #248 on: February 05, 2014, 23:17:15 »

a od koliko do koliko sati je akcija ? ujutro oko 7:30 na potezu Bascarsija-Zeljeznicka nema nikako kontrole

man 464
Mehaničar

« Reply #249 on: February 05, 2014, 23:27:19 »

Treba biti nepredvidljiv, mijenjati termine kontrola... ja u 50% slučajva nabasam na kontrolu izvanrednu, a u 50% ne, ali i u slučajevima kad nema revizora u busu vozač kontrliše i otvara samo prva vrata.

OT je al da odgovorim.
ikar353
Kondukter
**

« Reply #250 on: February 05, 2014, 23:34:37 »

pratim ove vase komentare i morao sam se ukljuciti. ljudi shvatite vec jednom da je firma u velikim g****** ,kakve gume i kakvi dijelovi,valja platiti struju,pa imate onaj reprogramirani dug prema poreznoj i dalje da ne nabrajam,znaci ovo sto se skupi od naplate najvjerovatnije se proslijedi prema gore navedenim da ista  ne bi skroz stala. od ove naplate se jos obezbijedi nafta i to je to. samo se produzava agonija jer niko nece da pomogne ljudima. gras na zalost "zivi" na slamku i tako s teskom patnjom lagano umire.
Troler
Mehaničar

« Reply #251 on: February 05, 2014, 23:48:24 »

i sto je najtuznije ni od novembarske plate mnogi nece imati nista...

Ali sto vise vozila na cesti je jedini izlaz za GRAS... od Vlade nikakve koristi, talovi su veliki... Jest da malo skrecem sa teme, ali radnici su u petak imali protest pred upravom trazeci platu, kanton je obecao milion KM koji treba da uplate, obecali u ponedjeljak i opet nista.

Akcija sa pojacanom kontrolom je super, placena je struja, nek se nastavi samo... ne krade se nista, GRAS se samo bori za svoje.... i kupovati te sitne dijelove koji fale, izbaciti jos ovo par vozila koja stoje zbog gluposti...

Ma to rukovodioci GRAS-a bolje od tebe i mene, pa stoje im 407 i 419 koji su radili na 21 i 22, i sad tamo gube bitku sa Centrom.

Ma gadno je druže, jedino ta akcija uljeva zrno optimizma, ali dušmani su to toliko uništili da se pitam koliko će mjeseci još GRAS izdržati. Šta će se desiti ako ostanemo bez tramvaja i trolejbusa. Još imam neku gadnu viziju da će GRAS-ovi autobusi biti zaplijenjeni i da ćemo ih viđati 2015 sa Centrotransovim oznakama. Daće razni insekti sve od sebe da ugase GRAS prije nego ih narod nabije nogom iz fotelja, jer su vjerovatno od nekoga za taj posao uzeli dobre pare.

Daj bože da griješim.

@ikar i to što kažeš za poreznu, ako ne plate na vrijeme dug odoše vozila.
Volio bih ako ništa da se nekako sačuva tramvajski i trolejbuski saobraćaj, ako je ikako moguće. Bez trola a pogotovo bez tramvaja Sarajevo neće biti isto. Sad
« Last Edit: February 05, 2014, 23:54:59 by Troler » Logged

ikar353
Kondukter
**

« Reply #252 on: February 06, 2014, 11:53:46 »

ja bih volio i zelio da se firma imalo oporavi i da stane na cvrste noge,da ljudi imaju na vrijeme zaradjenu platu ali ...
MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #253 on: February 06, 2014, 12:46:31 »

GRAS je sa poreskom kao garanciju dao nekretnine,a ne vozila.
Ne znam što pričate o vozilima i pljenidbi.

Avdo Vatrić o Centrotransu: Ne možemo ulaziti u utakmicu s nelegalnim prijevoznikom
Troler
Mehaničar

« Reply #254 on: February 06, 2014, 13:13:43 »

A 10 minibusa?

Pages: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 36   Go Up
  Print  

Jump to: