bhbus.ba
November 24, 2024, 10:28:18 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 11   Go Down
  Print  
Author Topic: Ciklon, Cazin  (Read 44433 times)
BIH TOURS
Putnik
*

« Reply #30 on: January 16, 2012, 20:56:28 »

znači ovaj je http://i1111.photobucket.com/albums/h468/Adnan1807/High%20class/DSCN7303.jpg od Ciklona otišao u RS, pa je iz RS otišao u sadašnju firmu?
eh ovdje moram da se nadovežem Cheesy  naša firma ima odlično sarađuje sa Ređom ocem od riđija. prije je on bio vlasnik al sada prepisao sinu firmu. Prije je se zvala riđi comerc. mi smo nekoliko buseva od njih kupovali većinom su bili tamovi. i svi autobusi su bili gore iz cazina i okolice.i vecinu buseva nam je preporucio bas Redžo. a ovaj štajer je bio u rs-u tačnije u firmi rale tours a kasnije kod ciklona, pa kod nas evo baš sad prođe Smiley

ahmed mislim da si zamijenio firme, unazad 4-5 godina ova firma je najviše poslovala sa BIH TOURS, pomiješao si Smiley ponajviše smo tamova od njih kupovali poz..
« Last Edit: January 16, 2012, 21:02:48 by The_Dubster » Logged
erme
Kondukter
**

« Reply #31 on: January 16, 2012, 22:25:58 »

I meni nelogicno da je poslovao sa Lasva busom jer oni imaju samo tri busa i par kombija MB vario neznam kako su onda mogli poslovat i ti busevi su kod njih unazad vec 6-7 godina osim  ovog stayera???
Kassbohrer
Vodič puta

« Reply #32 on: January 17, 2012, 10:22:59 »

Ehh da se i ja malo uključim u raspravu i da iznesem ono što ja znam...  Grin

(A ne znam baš puno, nažalost)  Grin   Znam definitivno da je Ciklon imao Neoplana i to je Jetliner koji je sad kod Jare kako kolega Allen reče. U onome plavom busu što piše na njemu Monumental ako se ne varam, par puta sam se vozio i to prije 3-4 godine jer nas je Ridži (tako se tad zvala firma) nekad vozio kući petkom iz Cazina u Bužim (to je vanredna linija za učenike medrese sa ovog područja). Vozio nas je otac od Ridžija, i onaj bus je u extra extra stanju, doslovno plovi...

A sa sinom od gazde (koji je sad gazda i pravo ime mu je čini mi se Ridžvard) išao sam isto prije par godina u Zagreb na takmičenje učača Kur'ana, također vanredna iz medrese. I nismo išli nekim njegovim busem, nego je bio u ispomoći Almexu. Gazda Almexa je išao sa 404-om a Ridži sa Almexovim Sprinterom (tad je bio onaj stariji Sprinter).

Sjećam se da sam sjedio naprijed kraj Ridžija i da smo se pošteno napričali. Jako dobro poznaje autobusnu tematiku i dobro barata sa pojmovima kao što su kod Setre HD, HDH, GT, GT-HD, UL, NF itd, i tako i ostale marke i modele vozila. Nije on kao neki vozači koji pojma nemaju koji bus voze pa miješaju Citylinere, Starlinere, Skylinere itd. Znači čovjek je stvarno upućen u posao, i jedan je od glavnih "dilera" autobusa u Krajini.

Eto toliko od mene...  Grin

Kud vozite zdravo bili, sretno stigli cilju željenom.
Na vas misle vaši mili, vratite se dragom domu svom.
BIH TOURS
Putnik
*

« Reply #33 on: January 17, 2012, 12:43:21 »

aa potpuno se slažem sa tobom kassbohrer.Čovjek se stvarno razumije a da budemo iskreni imao je od koga i naučit Smiley a što se tiče plavog steyra stvarno je predobro vozilo. sad je kod nas poz.
allen_A
Kondukter
**

« Reply #34 on: January 17, 2012, 13:28:27 »

e ovo je ono sto sam pokusao reci ahmedu, da mi svi sa svojim informacijama udruzenim i iznesenim znamo vise.
the_ahmed
Kondukter
**

« Reply #35 on: January 19, 2012, 00:23:27 »

allene,moja greška... Razgovarao sam s Ridžijem danas,Sanos nije sasječen već je prodan nekoj firmi iiz Jelaha (nije rekao o kojoj je tačno riječ)..... Smiley

Adin_Zne
Glavni Mehaničar

www.BHBus.net

« Reply #36 on: January 19, 2012, 00:30:12 »

Pa vjerovatno Jelah Bus.

Neoplan VIP Class
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
*

« Reply #37 on: January 19, 2012, 00:36:49 »

Ljudi dragi, Jelah bus nije kupio svog Sanosa od njih !

....od nas ne možete pobjeći, BHBus team Wink
the_ahmed
Kondukter
**

« Reply #38 on: January 19, 2012, 00:48:51 »

Pa vjerovatno Jelah Bus.
Možda,neznam...

the_ahmed
Kondukter
**

« Reply #39 on: January 29, 2012, 16:14:12 »

Danas od poslije podne na Ciklonovom parkiralištu stoji Steyr od Raleta Turs iz Banja Luke... Nezna se još jeli to Ciklonova prinova.... Njihovog Grand & Stift-a nema.. Možda su se mijenjali ili nešto drugooo... da je vanredna bila bi tabla, ali je nema.. Smiley

the_ahmed
Kondukter
**

« Reply #40 on: January 29, 2012, 16:51:20 »

Čak postoji mogućnost da je bus kupljen.... (slika je sa autobusi.org) http://img34.imageshack.us/img34/5737/copyofimg1424.jpg

Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
*

« Reply #41 on: January 29, 2012, 17:53:08 »

Ovaj Štajer sa slike je prodat u Trebavaexpres.

....od nas ne možete pobjeći, BHBus team Wink
the_ahmed
Kondukter
**

« Reply #42 on: January 29, 2012, 17:57:10 »

Neznam buraz ali na parkiralištu je danas od poslije podne parkiran... O čemu je riječ stvarno neznam.. Smiley

the_ahmed
Kondukter
**

« Reply #43 on: January 30, 2012, 14:30:36 »

Grand & Stift 240,slikano prije par dana.. Kako doznajem od komsija da je Ridži prodao ovaj bus svom ocu, i da ga je kako oni navode ''sasjekao''..Ja ne vjerujem u too jer nije toliko lud..

the_ahmed
Kondukter
**

« Reply #44 on: January 30, 2012, 14:33:39 »

Kod CIKLONa ima jedna prinova... RAdi se o Steyr-u firme Rale Tours- Banja Luka, kojeg je jučer kupio... Autobus je u dobrom stanju..

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 11   Go Up
  Print  

Jump to: