ikar353
Kondukter
|
|
« Reply #540 on: December 23, 2012, 21:03:44 » |
|
Meni je samo žao ljudi koji uredno kupe kartu,bilo pojedinačnu,mjesečnu i sl. i moraju da trpe razne kokošare,maloljetne delinkvente,smrdljive peksine (operu se jednom u mjesec vjerovatno pod prisilom), bagru kojoj je sve ravno do mora,bahate uobražene što drže konferencije sa vozačima za karte i zadržavaju prevoz,odvaljuju vrata i prave se budaletine i sl.
vjeruj i ja i moja djeca imamo mjesecne kupone pa se ne zalimo kad cekamo duze vrijeme,prihvati situaciju kakva jest. valjda ce nekad biti bolje.
|
|
|
|
|
|
|
man 464
|
|
« Reply #541 on: December 23, 2012, 21:17:32 » |
|
Tačno, tako ikar 353, i svi moji imaju mjesečne karte ili godišnje i staneš na onu stanicu i moliš Boga da dođe bus za pola sata, ako dođe odmah napraviš malo slavlje kad dođeš.... Buća potok, Rajlovac, Reljevo dom su uvijek šlepale i falilo je vozila i građani imaju pravo da se žale, jer imaju razlog, situacija je kritična, kad samo vidim kako su natovareni autobusi, pogotovo za Buća potok tačno odmah pomislim kako će se bus zapalit ili survat ako ide nizbrdo.
Što se tiče "frekvencije žalbi građana" ja ne pamtim da se ikad na televiziji ikad žalio iz Bokjakovog potoka ili Rajlovca. U glavnom su to Dobroševići, Hrasnica, Pofalići, Velešići, Stari grad-Minibusi pa i putnici sa Doma Armije. Sugrađani sa Breke, Podhrastova, Bara jesu kulturniji i emancipovaniji ali vjeruj mi, često sam na Domu i znam gledati kojekakve ispade ne izgled pristojnih građana....
Što se tiče uništavanja vozila neki dan sam gledao kako u 403 vade neonke i lupaju po busu sa njima, a bilo je još sličnih situacija tipa odvaljivanja vrata i neizbježnih potpisivanja po enterijeru...
|
|
« Last Edit: December 23, 2012, 21:19:41 by man 464 »
|
|
|
|
|
Troler
|
|
« Reply #542 on: December 23, 2012, 21:36:03 » |
|
Ma ti ljudi koji ne plaćaju kartu nisu vrijedni spomena - bitni su ljudi koji plaćaju kartu i njima nemožemo zamjeriti pa makar njih bilo i 10% na nekoj liniji. Samo što bi ti ljudi trebali da se okupe dođu vladu kantona i ministarstvo. Jedino mogu osuditi ako neko koristi ogorčeni narod zarad interesa privatnog prevoznika.
A ovo već predugo traje. 2010 se moglo trpjeti, iako se narod i tada žalio na ispuštanje polazaka i ne održavanje nekih redova vožnje, ali tad su bili problemi što su na 14 radila 2 autobusa umjesto 3, što na 31 često nije bilo drugog autobusa, koji je na jesen potpuno prestao raditi, i što nisu radili neki dvokratni redovi, i što nije bilo rezervnih autobusa, pa su se morali preraspoređivati oni na linijama.
A od 2011, pogotovo od ljeta stanje postaje nepodnošljivo i većinom ide na gore, i hvala bogu da su spašena neka vozila ove godine jer bi bilo još gore.
|
|
« Last Edit: December 23, 2012, 21:37:43 by Troler »
|
|
Dođu tako vremena, kada pametan zašuti, budala progovori, a fukara se obogati
|
|
|
ikar353
Kondukter
|
|
« Reply #543 on: December 23, 2012, 21:41:49 » |
|
bice bolje,zao mi je i vozaca jer se ljudi lavovski bore,rade s krsevima kakvih nema na daleko.
|
|
|
|
|
|
|
transformers
|
|
« Reply #544 on: December 23, 2012, 22:29:30 » |
|
Interesantno ne mogu se oteti utisku da u medijima samo kokodaču putnici iz "hairli" naselja tipa Buća Potok, Rajlovac, Reljevo Ahatovici i sl. Za Buca potok je previše i stočarski kamion jer bi i njega hairlije razjebale. Polomiše sve živo, napadaju vozno osoblje a procenat naplate nije nie 20% i zaista mi nije jasno kako ta bagra ima obraza da kukumače na neredovan prevoz. Osim toga prije rata većina njih je pješačila po 15 km do prve autobuske stanice i nije im bilo teško. Nisu dzaba stari govorili "ne kolje vaška iz cipele nego iz opanka". Za razliku od njih stanovnici naselja kao što su Podhrastovi, Breka, Bare Koševsko gdje je naplata više nego dobra tek ponekad kažu da bi prevoz mogao biti bolji. Ne protestuju ne napdaju vozače i ne prijete blokadama iako čekaju po 40 i više minuta. Stanovnici Osjeka gdje je naplata odlična iako su osakaceni za 2 a ponekada i za 3 vozila takodje ne protestuju....
kad spominješ naplatu - jel se šta situacija popravila na Hrasnici? jeste popravila se naplata ali ne zbog autobusa nego zbog tramvaja jer vecina ljudi iz Hrasnice je primorana da kupuje mjesecne jer im se ne isplati placati pojedinacne zatramvaj i autobus....
|
|
|
|
|
|
|
Troler
|
|
« Reply #545 on: December 23, 2012, 22:37:58 » |
|
znači isplatilo se što su ono postavili na Ilidžu prije 2 godine
|
|
|
|
|
|
|
ikar353
Kondukter
|
|
« Reply #546 on: December 23, 2012, 23:06:31 » |
|
ja v.d.direktora i rjecnika i intervjua
|
|
|
|
|
|
|
Troler
|
|
« Reply #547 on: December 23, 2012, 23:09:23 » |
|
Šta je bilo? gdje je bio intervju?
|
|
|
|
|
|
|
man 464
|
|
« Reply #548 on: December 23, 2012, 23:19:52 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
MAN Lions coach
|
|
« Reply #549 on: December 23, 2012, 23:55:16 » |
|
ja v.d.direktora i rjecnika i intervjua
'ta će on...sanja da je direktor
|
|
|
|
Avdo Vatrić o Centrotransu: Ne možemo ulaziti u utakmicu s nelegalnim prijevoznikom
|
|
|
Troler
|
|
« Reply #550 on: December 23, 2012, 23:59:31 » |
|
"Kad bi vam iz naše evidencije izuzeli koliki su troški održavanja naših vozila zbog uslova trase na buća potoku onda bi vidili stvarno koliki i mi, jednostavno, koliki i mi izdatke imamo zbog redovnog održavanja te linije."
Nadam se da će se ovaj zadržati samo na funkciji v.d. i da će novi direktor biti neko sposobniji i pošteniji od ovog.
|
|
|
|
|
|
|
|
ikar353
Kondukter
|
|
« Reply #552 on: December 24, 2012, 11:46:18 » |
|
najvjerovatnije
|
|
|
|
|
|
|
transformers
|
|
« Reply #553 on: December 25, 2012, 08:28:14 » |
|
jel on fakat ovako priča ili se zajebava???...a ministra Jebooooo teeee gestikulacije i njuške jao jao jao
|
|
« Last Edit: December 25, 2012, 08:30:53 by transformers »
|
|
|
|
|
The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
|