http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika/bacena-bomba-na-autobuse-preduzeca-top-tursNekoliko parkiranih autobusa oštećeno je u nedjelju uveče u eksploziji bombe u naselju Glamočani, opština Laktaši, a u incidentu nije bilo teže povrijeđenih osoba.
Incident se dogodio petnaestak minuta iza ponoći kada je nepoznata osoba bacila bombu u dvorište porodice Zelenika, u kojem se nalazi parking za autobuse ovog preduzeća. Geleri su oštetili više vozila i kuću. Radnik obezbjeđenja bio je desetak metara dalje i ugruvan je od eksplozije a od gelera su ga zaštitila parkirana vozila.
Mještani Glamočana kažu da je eksplozija bila toliko jaka da je probudila većinu stanovnika.
- Moja kuća je stotinjak metara dalje a imala sam osjećaj da se prozorska stakla tresu. Mislim da je to djelo nekog ko ne razmišlja ni o čemu drugom nego o incidentima jer je u blizini puno kuća u kojima ima djece. Mogao je geler odletjeti i napraviti veću štetu, rekla je jedna mještanka.
Danijel Zelenika, sin vlasnika dvorišta, rekao je za Dnevni Avaz da ovo nije prvi put da su oštećena vozila ovog preduzeća. On je rekao da je i ranije bilo incidenata a pretpostavlja da je cilj ovog napada bio novi autobus vrijedan oko 1,5 miliona maraka.
- Sreća pa je baš taj autobus bio parkiran tako da su ga ostala vozila zaštitila. Momak koji je bio na obezbjeđenju je uspio samo da zalegne i tako se spasio, ispričao je Zelenika.
Iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka saopšteno je u ponedjeljak da je i u subotu rano ujutro bačena eksplozivna naprava na autobuse parkirane u Ulici Majke Kristine a u ovom incidentu oštećeno je 11 putničkih automobila.