bhbus.ba
November 22, 2024, 00:12:55 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 100   Go Down
  Print  
Author Topic: Prodaja autobusa u BiH i regionu  (Read 381369 times)
The_Dubster
Vozač Autobusa

« Reply #390 on: September 18, 2011, 21:13:19 »

što se tiče servisa, imaš Centrotransov servis za Neoplan,Isuzu i MAN a imaš servis za ista vozila u Tuzli, a za ostale ne znam...

Ins
Putnik
*

« Reply #391 on: September 18, 2011, 21:23:34 »

Ozbiljan servis ima Neoplan/MAN i Isuzu u sklopu Sejarija, Scania i Volvo imaju svoje jer su oni direktno prisutni u BiH, a Mercedes Benz ima svoj u sklopu Autoline-a i dilerske mreze.
Koliko su oni dobri, to je pitanje hipoteticko, jer nekome i za njegov Audi A4 ovlasteni servis nekada moze biti dobar a nekada los, a kamoli za bus.

Sto se tice ovoga:

po pitanju iskoristivosti vozila, trenutno obim naših poslova govori da će vozila dosta vremena stajati tako da smo ih planirali ponuditi i drugim agencijama i prevoznicima ukoliko za tim u BiH ima potrebe.

Uhhhhhhh!  Shocked

Po ovome vi ne treba da kupite autobus...

Koliko ja znam, u vasoj bransi uobicajeno rjesenje za autobuse je outsourcing, to jest contracting, dakle sklapanje srednjorocnih ili sezonskih ugovora gdje se autobus uzima u najam, najcesce od covjeka koji je ujedno i vlasnik busa (mali obrtnik). Taj nacin rada je dosao i do HR, a u SLO je vec dugo tako. Vi garantujete odredjeni "promet" i na taj nacin se vlasnik odluci da ulozi novac u bolji autobus.
Bitno je da autobus ne radi na linijskom saobracaju, ili da ga dijelite sa drugom agencijom, vec da imate iskljucivo pravo koristenja.
Vjerujem da kod nas u BiH taj princip za sada tesko ide, ali evo ovdje na forumu je Neo, vlasnik Elle Travel iz Tuzle koji ako se ne varam, radi upravo tako, sa vrhunskim autobusom Neoplan Starliner.

Autobus je skupa stavka, najlakse ga je kupiti, a odrzavanje i eksploatacija su ono sto ga cini komplikovanim. Osim toga, morate uposliti i vozace, najmanje dvojicu, koji vas kostaju i kada bus stoji.

Princip je slijedeci: uvijek ce te moci iznajmiti bolji autobus nego sto ce te ga moci kupiti Smiley

Izuzetak tipa Atlas iz HR ili Kompas iz SLO samo potvrdjuje pravilo...
« Last Edit: September 18, 2011, 21:30:06 by Ins » Logged
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
*

« Reply #392 on: September 18, 2011, 21:24:53 »

Ovdje treba mišljenje nekog stručnog, nekog ko se bavi ovim poslom kao npr. Neo. Mi ljubitelji autobusa ne možemo dati relevantne informacije, ipak tu treba savjet nekog iskusnog. Kupovina autobusa nikako nije mala stvar.

....od nas ne možete pobjeći, BHBus team Wink
Ins
Putnik
*

« Reply #393 on: September 18, 2011, 21:32:04 »

Da dopunim: ja bi na vasem mjestu (cisto hipoteticki) u svijet autobusa usao sa turistickom verzijom MB Sprinter, prije svega zbog odrzavanja koje nije "autobusko" vec kao kod furgona, istog onog koji po BiH razvozi pastete ili kekse Smiley

A tek bi na osnovu tog iskustva razmisljao o pravom busu.
transformers
Voditelj Voznog Parka

« Reply #394 on: September 18, 2011, 22:06:47 »

Ovdje treba mišljenje nekog stručnog, nekog ko se bavi ovim poslom kao npr. Neo. Mi ljubitelji autobusa ne možemo dati relevantne informacije, ipak tu treba savjet nekog iskusnog. Kupovina autobusa nikako nije mala stvar.

Naravno slazem se....nije to stvar u koju se može uložiti novac i da stoji. To je slučaj sa GRASovim turističkim autobusima koji svakoga dana bukvalno "jedu" sami sebe. Uložen je ogroman novac a vozila više stoje nego što rade. Što se tiče kvalitetnog servisa na prvom mjestu su MAN i Neoplan nakon toga Scania ostalo je "srednja zalost". U glavnom nebih da ponavljam postove svojih prethodnika ali kupnja autobusa zahtijeva jos mnoge izdatke koji predstavljaju ogromno finansijsko opterecenje ukoliko vozilo ne radi "punom parom"....
Setra 417 HDH
Vodič puta

« Reply #395 on: September 18, 2011, 22:25:19 »

što se tiče servisa, imaš Centrotransov servis za Neoplan,Isuzu i MAN a imaš servis za ista vozila u Tuzli, a za ostale ne znam...

Isto tako imas u Mostaru za gore navedene, Mercedes i Setra Lijanovici..Neznam stvarno koliko si voljan novca izdvojiti, mislim da je najbolja solucija Man za male novce.. A za malo vece novce tu stoje setra serija 400 mislim na 415 GT-HD i 415 HD

Svi komentari sadržavaju moj lični stav i moje lično mišljenje. Tako da iza mene ne stoje nikakvi pravni subjekti!
Bojana
Pješak
*

« Reply #396 on: September 19, 2011, 14:23:17 »

Pozdrav svima,

novi sam na forumu pa bih Vas zamolio za dvije informacije.

Za potrebe turističke agencije (ture po BiH, regionu i ponekada europa) planiramo kupovinu jednog ili dva autobusa.

jedan manji do 20 - 25 mjesta i jedan veći do 50tak mjesta.

Koje modele nam preporučujete po sistemu best buy - najbolji omjer uloženo dobiveno...

Pozdrav i tebi....vidim da ste zainteresovani za kupovinu buseva...firma u kojoj ja radim, Sejari d.o.o. je generalni zastupnik za MAN, Neoplan i Isuzu autobuse. pored toga imamo i svoje ovlaštene servise, servisiranje u garantnom roku itd. kada je u pitanju isplativost nabavke novih buseva o tome te više može informisati moj kolega iz prodaje.
a kada su u pitanju tehničke specifikacije buseva MAN, Neoplan i Isuzu sve to možeš pogledati na web stranici http://www.sejari.ba/
pored teh. specifikacija ispod svakog modela su postavljeni i linkovi za foto galeriju, katalog itd zavisno od modela.

nadam se da će ti ovo bar malo pomoći pri odluci.

zaboravih da dodam da pored novih autobusa povremeno imamo i rabljene buseve na prodaju

pozzz  
« Last Edit: September 19, 2011, 14:25:16 by Bojana » Logged
doBUS
VIP Član
Vodič puta
*

« Reply #397 on: September 19, 2011, 14:36:55 »

Kad smo vec kod turizma.Moj savjet je
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=de&id=150802315&pageNumber=8&__lp=8&scopeId=B&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&vehicleCategory=Bus&segment=Truck&negativeFeatures=EXPORT&daysAfterCreation=1&tabNumber=1&adLoadingVersion=bottom
transformers
Voditelj Voznog Parka

« Reply #398 on: September 19, 2011, 14:54:14 »

dobar dobar šteta što ne posjeduje Euro 4 ..--
doBUS
VIP Član
Vodič puta
*

« Reply #399 on: September 19, 2011, 17:40:40 »

A sta fali Euro 3
transformers
Voditelj Voznog Parka

« Reply #400 on: September 19, 2011, 17:49:51 »

A sta fali Euro 3

a šta da ti kažem trenutno ne fali ništa samo ćemo imati problem kad ti zemlje koje imaju turističke destinacije tipa Španije, Grčke, Turske i sl zabrane ulazak autobusima bez Euro 4 norme u područja turističkih destinacija....
borislav
Kondukter
**

« Reply #401 on: September 22, 2011, 19:56:07 »

Pavlovic turs prodaje dva stayera koja su u ekstra stanju
http://www.pik.ba/artikal/1815594/autobus-stajer/
http://www.pik.ba/artikal/1815498/autobus-stajer/

SETRA THE BEST
The_Dubster
Vozač Autobusa

« Reply #402 on: September 22, 2011, 21:18:29 »

Ovo su Graf & Stift Tongue Al tačno da dobro izgledaju Cheesy

borislav
Kondukter
**

« Reply #403 on: September 22, 2011, 21:58:24 »

Ovo su Graf & Stift Tongue Al tačno da dobro izgledaju Cheesy
jesu Graf & Stift samo sam ja mahinalno procitao da pise stayer pa sam  tako i napisao.

SETRA THE BEST
doBUS
VIP Član
Vodič puta
*

« Reply #404 on: September 23, 2011, 19:47:29 »

Temsa Safari
Dobar za krace linije
Pages: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 100   Go Up
  Print  

Jump to: