bhbus.ba
November 21, 2024, 23:58:58 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 43   Go Down
  Print  
Author Topic: Autobuske stanice  (Read 166614 times)
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
*

« Reply #285 on: February 11, 2012, 15:28:22 »

BAS je ''metropola'' . Samo neki od primjera, imaju nekoliko kafića, restorana itd...WC se plaća 30 dinara (60 feninga) ali je vrhunski, velik, uredan...ma nemam riječi, to treba lično vidjeti.

....od nas ne možete pobjeći, BHBus team Wink
SIKIIIIIdo
Kondukter
**

« Reply #286 on: February 11, 2012, 15:32:23 »

Nije što sam Nišlija ali autobuska stanica Niš jedna od lepših stanica u Srbiji, BAS sad ko kavez ne može ništa da se vidi
Dispičarska kućica

Peroni

ja nisam nikad imao priliku biti na niskoj stanici, tako da ne znam po slikama dobro izgleda Smiley

Saško
Kondukter
**

« Reply #287 on: February 11, 2012, 15:35:16 »

BAS je ''metropola'' . Samo neki od primjera, imaju nekoliko kafića, restorana itd...WC se plaća 30 dinara (60 feninga) ali je vrhunski, velik, uredan...ma nemam riječi, to treba lično vidjeti.
BAS je dranje kože sa leđa! Najskuplje stanične usluge a peroni za polaske ka jugu nisu ni pokriveni pa kad pada kiša ljudi kisnu, treba da ih je sramota što uzimaju po 130 din. (1 € i 30 centi). I sad su napravili staklenu ogradu čovek da bi nešto poslao ne može da dozove vozača i da mu da pošiljku nego mora da plati 130 din. da bi to poslao još plus koliko mora da plati za prevoz pošiljke. A WC na BAS-u je prljav baš sramota za Beograd!

Niška Banja topla voda za Nišlije živa zgoda
Mr.Evil
Pješak
*

« Reply #288 on: February 11, 2012, 17:28:08 »

Ni u Doboju nije bolje što se tiče WC,a što se tiče peronizacije ona je čini mi se 0,50 za domaći i 2,00 za međunarodni saobraćaj,a da bi poslao pošiljku i nekoga ispratio 1,00 KM
doBUS
VIP Član
Vodič puta
*

« Reply #289 on: February 11, 2012, 19:51:57 »

Jedna od rijetkih u BiH u koju ne možeš ući bez peronske karte, uskoro će biti i jedna od boljih stanica u državi. Renovirana je, tako da sada visokoturistički autobusi mogu ući skroz na peron. Ja u Sarajevu nikad nisam platio peronsku, uvijek sam se provukao, bilo pokraj ''dežurnog'' bilo preko rampe (jednom me je pokrivao vozač Globtoura autobusom, dok sam proletio kroz rampu Cheesy ), dok na Dobojskoj stanici to nije moguće. Kamere su na svakom uglu itd...ima solidan kafić. Veliku kritiku im upućujem zbog WC-a, ali u Sarajevu je čak i gori plus naplaćuje se marku....

Jedan Beograd ima stanicu kakvu BiH dugo dugo neće imati...jednom sam samo bio na BAS-u i to je prava Evropska stanica! Ko je bio tu, zna o čemu pričam.

A sto se tice kafica glavna je Imperija i Kraljica Smiley
A sto se tice lopovluka za peronske karte,to cu se suzdrzati bilo kakvih komentara, jedino da kazem da je osoblje na kontroli peronskih karti prije svega nekulturno,neljubazno.Al kad se napravi u Doboju terminal za gradski saobracaj mogli bi da izgube dosta polazaka sa AS,al otom potom,Doboj ima  solidnu stanicu.A sto se tice kamera kamerama nisi nista postigli, prije svega njihovi autobusi se nepredzavaju da kupe putnike pored stanice,a to znaju da prigovore ostlim prevoznicima.
SIKIIIIIdo
Kondukter
**

« Reply #290 on: February 11, 2012, 20:16:10 »

da ne bude da branim sad nesto bosnaexpres, nacin placanja moze biti bolje uradjen i osoblje je katastrofa kao s planine da su sisli, pocevsi od one ili onog ,sto naplacuje karte, do onog sto pusta na perone itd itd, cast nekim izuzetcima, ali mi smo spominjali stanicu kao objekat, a kao objekat je u veoma dobrom stanju ..

a sto se tice ulazka drugih buseva i prigovaranja, pravila domaceg terena su u igri, u boxnaexpresu imaju pravo da prigovaraju, kao da njima neko ne prigovara u bijeljini sremskj mitrovci, rumi, bg, ns ili sta ja znam na kojim se stanicama naplacuje usluga..jednom sam bio sam svjedok prigovaranja od strane osoblja na stanici u bijeljini, ali cutis i trpis...

Saško
Kondukter
**

« Reply #291 on: February 11, 2012, 20:33:46 »

Ni u Doboju nije bolje što se tiče WC,a što se tiče peronizacije ona je čini mi se 0,50 za domaći i 2,00 za međunarodni saobraćaj,a da bi poslao pošiljku i nekoga ispratio 1,00 KM
Mene je jednom prilikom na BAS-u u klonjari baba sera okupala šlaufom kad sam izašao iz kabine, da li namerno ili slučajno ne znam ali sam tad pobesneo samo tako.

Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
*

« Reply #292 on: February 11, 2012, 23:06:59 »

Za pošiljku sačekaš autobus na dolaznom peronu i to središ sa šoferom, a da bi nekoga ispratio ne moraš nužno ulaziti na perone, možeš biti i iza ograde Wink

....od nas ne možete pobjeći, BHBus team Wink
Mihael_2646
Vodič puta

« Reply #293 on: February 12, 2012, 01:17:39 »

Zašto kod vas rade takve ''gluposti''? Mislim na to što plaćaju peronizaciju,i to što ulaziš na kolodvor, to je stvarno bezveze. Kod nas toga nema. Jel to zbog krize ili?

mirza
Vodič puta

« Reply #294 on: February 12, 2012, 01:26:51 »

Uvijek je postojala peronizacija, jednostavno platiš uslugu stanice što ulaziš u nju.

TOVARNA  AVTOMOBILOV  IN MOTORJEV
Saško
Kondukter
**

« Reply #295 on: February 12, 2012, 01:28:41 »

Zašto kod vas rade takve ''gluposti''? Mislim na to što plaćaju peronizaciju,i to što ulaziš na kolodvor, to je stvarno bezveze. Kod nas toga nema. Jel to zbog krize ili?
U Austriji i Nemačkoj nigde se ne naplaćuje ulaz za putnike, samo peronizacija za prevoznike, a od Slovenije na ovamo svugde kako mi je pričao ćaletov kolega što radi za Nemačku ali kod nas u Srbiji konkretno na MAS-u u Novom Sadu je dranje ušiju oko 200 din. ja mislim.

SIKIIIIIdo
Kondukter
**

« Reply #296 on: February 12, 2012, 01:30:43 »

ja koliko se razumjem u to..u doboju je i prije rata i poslije rata naplacivan ulaz, to jest stanicna usluga koja se uz kupljenu kartu na salteru naplati  i dobijes zeton koji na peronu ubacis u jednu masinu koja te propusti, ali posto bosnaexpres je otisao u haos to je prestalo biti u praksi, onda su uveli naplacivanje bez ti zetona i zezancije vec ''rucno'' ...tako da to nema veze sa krizom Smiley

Mihael_2646
Vodič puta

« Reply #297 on: February 12, 2012, 01:34:19 »

Pa da dobro to, ja sam mislio da je peronizacija nešto drugo, a safd shvatih da je to stanična usluga, ja mislim da kad sam si kupovao na Viru kartu da je bilo oko 2,50 kune, moram naći karte, a svagdje u HR koliko sam upućen možeš ući na autobusni kolodvor a da ništa ne platiš

SIKIIIIIdo
Kondukter
**

« Reply #298 on: February 12, 2012, 01:45:14 »

moguce, nisam bas upucen kakva je situacija, u hr kad sam putovao isao sam privatnim autom..znam da se placa u srbiji, a crnoj gori se palacalo, sad nemam pojma nisam dugo bio..

Mr.Evil
Pješak
*

« Reply #299 on: February 12, 2012, 10:01:04 »

U zapadnim zemljma se plaća peronizacija samo za autobuse zato što su sve stanice u vlasništvu grada,dok je kod nas situacija da su stanice dali privatnicima i oni to koriste da debelo naplate.A što se tiče komentara za stanicu u Doboju istina je da je osoblje nekulturno jer na ulazu na perone samo što ti netraže i ličnu kartu i pasoš.Evo jedna slika sa stanice u Doboju gdje sve funkcioniše po zapadnom sistemi.Sliku sam našao na facebook-u
Pages: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 43   Go Up
  Print  

Jump to: