bhbus.ba
January 29, 2025, 21:42:06 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: [1] 2 3 4   Go Down
  Print  
Author Topic: Prezentacija-Setra S 416 HDH, Beograd.  (Read 15513 times)
Pex
Putnik
*

« on: February 24, 2012, 01:35:29 »

E ovako...gospodin Boris Vajagić pozvao na prezentaciju Setre, i obavestio me da se održava u Fudeksu. Ja kao veliki ljubitelj Setre nisam ni jednog trenutnka razmisljao, odmah sam znao da ću ići, a i bilo mi je drago da se opet sretnem sa njim posle par meseci poznanstva, jer je super momak (baš kao i njegov otac Branko), od koga mogu dosta toga da naučim i dopunim svoje znanje o Setri... No da se vratim na temu.
Prvo sam malo popričao sa Borisom, a onda smo ušli u Setru, ja se prvi put susrećem sa redizajniranom TOP CLASS-om, ulazim i kroz šalu kažem ne znam šta ću pre, da je gledam, da slikam ili da slušam tvoje predavanje. Prvo sam seo za volan, razgledam okolo, kad ono novi menjač, automatski sa 8 brzina, nije više kao nekad sa 12, volan redizajniran, kao i monitor na intrument tabli, obrtomer i brzinomer, no da ne dužim videćete sve.
Gledam dalje, vidim neki novi dugmići koje do sada nisam sretao, ali tu je bio Boris koji mi je sve to ljubazno i detaljno objasnio, šta je novosti i čemu sluzi. Ustajem i krećem u razgledanje putnickog prostora.... Nastaviće se....
Za početak jedna slika od ukupno 60-tak koje ću postaviti, da bi vam što više priblizio autobus.
Pex
Putnik
*

« Reply #1 on: February 24, 2012, 01:38:16 »

Ustajem i krećem u razgledanje putnickog prostora....
Kad tamo prvo što mi je upalu u oči, to su potpuno nova sedišta, sa novim sistemom obaranja i širenja. Tu su i novi televizori, napred od 19 inča na preklapanje, dok je nazad nešto manji-fiksiran, inače marke BOSCH. Ja sam se začudio otkud nisu Blaupunkt-ovi kao u dosadasnjim Setrama, a onda mi je Boris rekao da je BOSCH kupio BLAUPUNKT. WC je ostao isti, kuhinja ista (mada ona se radi po narudzini) Krevet spada u serijsku opremu, i veoma je prostran, sa velikim ulazom... nalazi se pozadi, jer je napred kao što sam ranije pisao strogo zabranjeno postavljanje kreveta. Sve ove informacije ću "pokriti" sa slikama.
Prvo ću izbaciti slike spoljašnosti, zatim će doći slike instrument table, sedišta, TV-ova, kuhinje, wc-a, kreveta, prtljaznika i ostalih detalja.
Inače Setra Setra ima EURO 5 motor, i koliko mi se čini 468 KS uparenih sa osmostepenim automatski menjačom, najnovije generacije.
Uživajte...

Adin_Zne
Glavni Mehaničar

www.BHBus.net

« Reply #2 on: February 24, 2012, 10:19:21 »

Boja joj je perfektna.

Neoplan VIP Class
tomo
Vozač Autobusa

« Reply #3 on: February 24, 2012, 12:08:58 »

Željno iščekujemo nastavak fotografija, pogotovo interijera Wink Slijedom dostavljenih daljnjih slika i informacija, možda bi kolege mogle postove "pretvoriti" u određeni informativni članak na portalu Smiley

Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
*

« Reply #4 on: February 24, 2012, 12:43:35 »

Ako ima Euro 5 normu čudi me što ima zelenu naljepnicu od Euro 4 ?

....od nas ne možete pobjeći, BHBus team Wink
Pex
Putnik
*

« Reply #5 on: February 24, 2012, 13:21:06 »

Evo nastavka... Smiley
Ima E5 motor, sigurno. Gde si video tu nalepnicu?
Još koja slika spoljašnjosti... Zbog mene pomerili Setru na sredinu garaze, da bi imao mesta za što bolje slikanje, što je velika čast. Inače na prezentacije pored Borisa koji je predstavnik Setre, ide i jedan momak, koji je vozi i kome je to posao u Setri, naš čovek isto nije Svaba, no da ne idem sa teme, uglavnom momak je ostavio odličan utisak.

Bunkeri su odlicni, veoma prostrani čak i ovi iznad točkova, dobili su novo osvetljenje, nisu više klasične sijalice nego led diode, ako sam dobro zapamtio kako se zovu. Smiley

Ovaj rezervar mu je za ADBLUE tečnost.

Ovde se nalazi kamera i razni senzori, od onih za kišu, do onih kad se gazi linija da te upozorava, kad se priblizis previše nekom vozilu da sam koči i trese sedište itd. Inače tu je i senzor koji u slučaju sudara automatski pomera vozačevo sedište za 20cm unazad, radi što veće bezbednosti.
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
*

« Reply #6 on: February 24, 2012, 14:04:27 »

Naljepnica je u donjem lijevom uglu šoferšajbe.

....od nas ne možete pobjeći, BHBus team Wink
Kassbohrer
Vodič puta

« Reply #7 on: February 24, 2012, 14:46:28 »

Pex, prijatelju moj, uljepša mi dan... Al Bgm ne znam dal da plačem ili da se smije... ovo je prelijepo... jedva čekam nastavak...

Kud vozite zdravo bili, sretno stigli cilju željenom.
Na vas misle vaši mili, vratite se dragom domu svom.
Pex
Putnik
*

« Reply #8 on: February 24, 2012, 18:11:26 »

Sad videh tu nalepnicu, ne znam objasnjenje, ali znam da je E5 motor.
@Kassbohrer: Drago mi je druze sto ti se svidja, vidim da si veliki ljubitelj Setre, bas kao i ja. Setra, par redova praznik pa tek onda Neoplan i ostalo.
Evo i nastavka, uzivaj.
Prelazim na instrument tablu, ista je kao u starijim modelima, samo ima par redizajna koje sam spominjao na početku reportaže.

Ima navigaciju, tahograf na karticu, inače više ne mogu da se isporučuju autobusi sa starim tahografom.

Na volanu ima dosta funkcija, kao board komp. na malim kolima, tu je još podešavanje muzike i mnoštvo toga. Cool

Čim se otvore druga vrata, na ekranu se automatski pali pogled na njih, a sve to snima kamera iznad vrata. I kada se vrata zatvore, video jednostavno nestane, i vrati se prvobitna slika na ekranu.

Sedište je jako dobro i udobno, ako bolje pogledate na njemu je ugradjen mikrofon, radi veće bezbednosti, da bi vozaču bile obe ruke na volanu dok priča, takodje ovaj mikrofon se povezuje sa telefonom u krevetu, i vozač i kolega koji je dole mogu nesmetano da razgovaraju. Takodje iza sedišta se nalazi manji sef.

I na kraju pominjani osmostepeni menjac
Pex
Putnik
*

« Reply #9 on: February 24, 2012, 18:13:59 »

E sad ide najzanimljiviji deo, potpuno nova sedišta, veoma udobna, nisu kao u seriji 200 i 300, ali su udobna.

Redizajnirani rukohvati, redizajnirani stolići, nasloni za noge, ruke, mrežice, znači sve potpuno novo...

Na ovoj slici se lepo vidi koji je princip obaranja i širenja sedišta.

SIKIIIIIdo
Kondukter
**

« Reply #10 on: February 24, 2012, 19:03:56 »

slike su perfektne, kao i sve u autobusu.. ipak setra je setra, prilicno ispred ostalih Smiley

Pex
Putnik
*

« Reply #11 on: February 25, 2012, 13:06:21 »

Hvala jarane za slike, Setra numero uno! Smiley
Da počnem nastavak sa televizorima, kao što sam rekao BOSCH-ov 19 inča (prednji), veoma dobri i veoma veliki za razliku od dosadašnjih u prethodnim Setrama.

Pogled iz žablje perspektive. Smiley

Drugi koji je fiksiran i nešto manji od prvog. Mada kaže Boris da bi mnogo bolje bilo da je na sredini busa, i da je na preklapanje.

WC je ostao isti, sa blagim promenama u vidu dugmića.

Vrata se otvaraju na cik-cak

I unutra je visina 1.80m

I kuhinja koja bude jako, jako skupa kao dodatna oprema. (zaboravio sam da je slikam otvorenu :oops: )

Pex
Putnik
*

« Reply #12 on: February 25, 2012, 13:10:17 »

E sad da predjem na jednu veoma bitnu stvar u autobusu, a to je krevet. Kao sto sam rekao, krevet od sada spada u serijsku opremu, ne mora više da se doplaćuje naknadno.
Pogled na ulaz.

Ulaz je veoma veliki, a i stepenice su malo zakošene tako da ne predstavlja problem i za one sa malo većim stomakom Smiley

E na ovoj slici se vidi koliko je visok u ovom delu, skoro moze da se stoji.

I ovde je pominjani telefon sa kojim se ostvaruje veza sa vozačem, grejanje, klima, svetlo, dugmići da podešavanje jačine duvaljki itd...

Pogled sa druge strane.
Kassbohrer
Vodič puta

« Reply #13 on: February 25, 2012, 13:11:17 »

Mogu ti reći Pex da si veliki sretnik jer si imao čast da detaljno razgledaš ovu ljepoticu i nama preneseš sve ovako lijepim slikama. Ja kao veliki ljubitelj Setre nažalost još nisam ni nogom kročio u seriju 400...  Undecided Undecided Undecided
« Last Edit: February 25, 2012, 13:12:52 by Kassbohrer » Logged

Kud vozite zdravo bili, sretno stigli cilju željenom.
Na vas misle vaši mili, vratite se dragom domu svom.
Adin_Zne
Glavni Mehaničar

www.BHBus.net

« Reply #14 on: February 25, 2012, 13:12:30 »

Ne bih ja mogao u ovome zaspati, ko' u kovčegu nekakvom.

Neoplan VIP Class
Pages: [1] 2 3 4   Go Up
  Print  

Jump to: