http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/nagradjeni-najuspjesniji-vozaci-i-automehanicariSvečanost kantonalnog udruženja
Nagrađeni najuspješniji vozači i automehaničari
Sa svečanosti: Najboljima diplome i po 100 KM
Nagrađeni najuspješniji vozači i automehaničari
Udruženje vozača i automehaničara Kantona Sarajevo organiziralo je tradicionalni izbor najuspješnijeg vozača i automehaničara na području KS.
Kako nam je kazao Muhamed Hamzagić, organizacioni sekretar Udruženja, priznanje i nagradu dobilo je ukupno 49 vozača, automehaničara i drugih članova Udruženja. Nagrađeni su dobili plaketu i po 100 KM.
- Kriteriji za dodjelu ove nagrade su da je osoba stalno zaposlena, da radi puno radno vrijeme, poštuje saobraćajne propise, ima pozitivan stav prema putnicima i učesnicima u saobraćaju, savjesno obavlja svoj posao, bez udesa i materijalnih šteta - pojasnio je Hamzagić.
Kako nam je kazao predsjednik Komisije za izbor Himzo Devedžija, ovo udruženje okuplja vozače i automehaničare preduzeća GRAS, "Rad", "Centrotrans Eurolines", BIHAMK, "Centrotrans Tranzit", "Elektroprijenos", "BH Telecom"...
- Presretan sam što sam dobitnik ovog priznanja. Volim svoj posao jer sam uvijek u pokretu, obilazim cijelu BiH i ne bih ga mijenjao bez obzira na to što nije lako stalno putovati - kazao je Edin Čamdžić, uposlenik "Elektroprijenosa".