Imate finih ideja i uradaka, ali ja lično ni u najmanju ruku nisam ljubitelj photoshop ili nekoga drugoga programa za obradu slika, obrada... Znam raditi u tim programima, i koristim ih aktivno duži vremenski period, ali nikada nisam koristio u svrhe da obradim / editujem fotografiju, već kao alat za izradu slika, dizajna slika, .gif , .jpg za potrebe web dizjna, komponovanja web dizajna, konačno vizuelnog rješenja web stranice... A za fotografije nisam koristio, istina je sam radio prerade na mojim načinjenim slikama, iz dosade, iz radoznalosti, provjeravanja samoga sebe da li znam uraditi pojedine stvari itd itd... Ali nikada nisam kao takve fotografije snimao ih, a kamoli postavljao negdje ... Jednom prilikom sam samo uradio Kantićevu 315 HDH, uradivši oko njeg blur, samo da dolazi do izražaja i dominacije autobus, i to sam u radio u skorijem periodu, podstaknut i povučen najviše od ove teme...
Zašto nisam ljubitelj i zašto ne radim obrade fotografija u photoshop, sem postavljanja klasičnog svog okvira na potpisa sa natpisom lokacije i datuma, ali ne dirajući fotografiju, editujući ju bilo kakvim efektom ili alatkom ... Jer smatram da editovanjem u tim programima fotografije, na taj način ne predstavlja i ne stvara vašu fotografiju, vaše umjeće... Kada ja naslikam sliku autobusa, takvu je i postavljam, jer smatram da takva predstavlja moj rad, pokazivanje moga znanja, umjeća i vještine, a da sliku koju sam naslikao i onda obradio u nekome programu, da ona više ne predstavlja moje djelo, već kompjutersku obradu, kompjutersko djelo, koje više nije prirodno, koje je dorađeno vještačkim efektima itd itd, te kao takvo za mene ne predstavlja fotografiju, fotografovo djelo ...
Takav sam kakav sam