Ko god smatra da treba da pomogne,lopata ima na raspolaganju.
Nazoveš 234-954,ovo se radi za lica koja su na birou nezaposlenih(zavod),to će platiti Vlada.
Mislim da je i došao spisak danas oko 100 ljudi sa evidencije nezaposlenih.
Što se tiče administracije.Mislim da bi bilo OK poslati manje-više žene starije životne dobi da se uhvate lopate.Zar ne?
Druga stvar,potenciranja medija oko "neuposlenosti" uposlenika je obična farsa.
Npr.ista ta administracija radi od ponedjeljka do petka.Ne radi vikendom kako je to građanstvo doživljavalo,također komplet preduzeće u danima vikenda radi u manjem obimu,ali i to neko pogrešno doživljava.
Pošto su u GRAS-u uposleni i mnogobrojni invalidi i njih bi trebalo angažovati da otkopavaju prugu?Sramota.
Vozače bi trebalo sa lopate ( 3 smjene se rade) poslati za volan.
Postoje ljudi koji su na periferijama Kantona Sarajevo,pa čak i u dijelovima drugih Kantona i nisu bili u mogućnosti radi situacije da dođu na posao.Ili su samo glumili,a mogli su doći privatnim vozilima po onom kijametu?
Direktor je pozvao sve koji stanuju blizu depoa/remize da se jave na posao kao da je redovan radni dan(od pon-petak).Interpretacija medija je sasvim drugačija opet.Kao da se ne želi raditi.
Ljudi su bili nagažovani na raščišćavanju vozila u garažama/depoima.
Navest ću primjer da je i komplet pravna služba došla u subotu na posao.
Također kontaktirane su i Željeznice da se vidi da li mašina njihova za raščišćavanje pruge bi mogla poslužiti,ali ne znam kakav je odgovor bio.
Mašina sa kojom se protekle noći radilo nije bila dostupna GRAS-u da se sklanja nagomilani snijeg po tračnicama(onaj što je pao i onaj što je od grtalica završio na istim).Toliko je leda bilo na tračnicama da je smiješno vjerovati da jedna tramvajska grtalica može pročistiti to za sekundu.
Naravno GRAS je iskoristio priliku da ne radi.Kao po običaju.Nisu čak htjeli da čiste ulice kojima saobraćaju.Koja je to doza bezobrazluka.