Evo na jednom turskom forumu sam naišo na slike testiranja novog gradskog Mercedesa Conecto,koji se za razliku od Citara(Njemačka) proizvodi u Turskoj i uglavnom je namjenjen turskom i istočnoeuropskom tržištu,dakle i našem.Trebao bih biti predstavljen ove godine.Uglavnom ono što primjećujem gotovo je isti kao i novi Citaro,razlika je smo u stražnjem dijelu,a sigurno u opremi vozila.E sada zašto bi naši prijevoznici kupili baš ”Turčina” koji je gotovo isti ”Njemac”,odgovor vjerovatno leži u osjetnoj nižoj cjeni,pogotvo u ovim recesijskim vremenim prijevoznici traže što manju nabavnu cijenu vozila, za što veću kvalitetu.A u pogledu kvalitete sigurno ne zaostaje puno za orginalom,jer turci u zadnjih nekoliko godina ono što sam uspio pročitat puno novaca uložili u izobrazbu kadrova,novu tehnologiju,strojeve,i proširenje tvornice u Hosdere pokraj Istanbula,tako da bi to mogla biti dobitna kombinacija!
a sad malo slika testiranja
Malo neobično motor je smješten uspravno.
da ti kazem turci u posljednje vrijeme prave odlicne autobuse.pogledajmo temsu novi model koji je izasao safira.meni se licno vozilo sivda.u turskoj dok sam bio nekoliko sam autobusa zagledao na trajektu i svi su imali bolja sjedista i svako sjediste svoj tv,mozda je to doplatna oprema,ali nije slucjnost vidjeti veci broj autobusa i da svi imaju istu opremu.smatram da manovi koji dolaze u nasu zemlju bi trebali da imaju standard koji se koristi kod njih u turskoj.kod nas vozila imaju naljepnicu da su za nase trziste kad dolaze odozdo.glavnom ima sada dosta vozila da koriste ovako motore postavljene.