Po mome mišljenju, odma da se distanciram i da to izjavim da ovo nije ni na koji način provokacije, ili nacionalizma, patriotizma ili čega već, ne znam ni kako se tačno zove, valjda je jedan od tih naziva, jer me to toliko i ne "tangira", za mene smo svi "isti", raja, ekipa, volim druženje itd... itd...
Ali po mome mišljenju natpisi na autobusima ovoga prevoznika su napisani na ćirilici, koju poznajem, i smatram je kao i latinicom svojim pismom, učio sam ju u školi, odgovarao, dobivao ocjene za poznavanje, znanje ćirilice, isto kao i latinice, ali mislim da to po meni i nije tako baš dobra stvar, razlog najveći tome jeste, što su ti natpisi reklame te prevozničke firme i što se autobusna vozila kreću u različitim zemljama, destinacijama itd, te većina "stranaca", mislim na od granice, Slovenije, mada nisam ni za Slo siguran da znaju ćirilično pismo, i da ga uče, ali eto od "granica" Balkana u smjeru prema EU, slabo naroda tih zemalja poznaje ćirilicu i zna je čitati, te pojavom ovih autobusa, ne znaju pročitati naziv prevoznika i na taj način mislim da ne dolazi do pravog odjeka upoznavanja javnosti, zapažanja javnosti ovim prevoznikom. Eh sad ja ne znam i nisam upućen što se tiče Jugoprevoza da li oni rade i vanredne vožnje prema destinacijama europe, evropskim gradovima itd...
Po mome mišljenju možda ne bi bilo loše, loša stvar da se ovaj natpis firme sa jedne strane autobusa uradi na ćirilici, a sa druge strane latinica, mislim, ako se dobro sjećam da je tako urađeno na vozilima BOBAR Grupe, Drinatrans Zvornik vozila, ali nisam 100% siguran, ali mislim da sam tako vidio da je u njih... Što je po meni dobro rješenje itekako