Ovo je nesto reportaže sa mog putovanja i boravka u Međugorju...Hercegovina, predivna zemlja...
Međugorje
Crkva
Gospa
Brdo ukazanja
Brdo ukazanja
Pogled na Križevac-(oko 3 sata se penje do vrha) naravno ako ides bez stajanja
Pogled na Križevac
Spuštanje busom prema Žitomislićima-Ovo je jedan od opasnijih puteva iz Međugorja..Ovo spuštanje kreće nakon izlaza iz Čitluka..Obožavam taj dio puta
Evo mog prijatelja...po stoti put vec vopzi ovom cestom...Kaze, moze i žmireći vozit do Međugorja i kući xD
pogled iz busa...
Brdo iznad Mostara
Mostar grad podno Veleža
Jedna žena iz busa htjela da stanemo negdje mandarine kupit..Kad smo stali, pola autobusa izašlo van..Prodavač veli na kraju, "Ode ja kući, nemam vise sta radit tu..Svaka vam čast" hahhaha
Nekoliko sati vožnje uz samu Neretvu..Tuneli su im jakoo loši i pola je neosvjetljenih, zato se pazite kad vozite nocu kroz Heregovačke tunele, jer iz njih voda curi, katastrofa su, al priroda je prekrasna...A ni cesta nije loša..
Neretva...
Željeznička pruga u blizini Jablanice...
Viseći most preko Neretve. Kad su ga pravili, da ispitaju stabilnost, tj. izdržljivost, na most su parkirali 40 kamiona sa šlepama, punih balvana..Most je izdržao..
Penjanje na Ivan planinu, ili Ivan sedlo. Opasan dio puta, pogotovo pri silaženju kad se ide u suprotnom pravcu. Za kamione i autobuse 2 i 3 stupanj prijenosa. Naš je išao drugom brzinom, rijetko trećom, pomalo kočnica, pomalo retarder i sigurno do silaska...Prije nekoliko godina jedan vozač kamiona, mlad dečko, poginuo je na toj relaciji, prilikom spuštanja niz brdo..Vjerojatno je nesreći rezultiralo njegovo neiskustvo u upravljanju na ovakvim dionicama..kamion nisu izvlačili iz provalije, koje su na ovom mjestu od 500-800 m. Zato oprezno i polako tko ide prvi put, tj. tko ne zna za ovu dionicu...
Malo mene :PP
Naš Jetliner iznutra..
Moram reći i naglasiti da gazda Star Linea J.M održava autobuse u jako odličnom stanju...Nećete naći papirića po podu, niti prljava sjedišta..sve je maskimalno uredno...
Križ iznad Mostara..Postavili su ga Bosansko-Hercegovački vojnici u čast poginulim braniteljima Hrvatske vojske, koji su poginuli na položajima BiH. Križ svjetli i uočljiv je sa magistralnog puta iznad Mostara...
Toliko od moje reportaže iz BiH