bhbus.ba
November 25, 2024, 06:43:51 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 78   Go Down
  Print  
Author Topic: Globtour - Razno/Diskusije  (Read 315810 times)
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
*

« Reply #75 on: August 08, 2010, 11:51:33 »

Ako se ne varam, Turkiz je Thompsona vozao na turneju po HR. Bio je ofarban u njegove boje.

....od nas ne možete pobjeći, BHBus team Wink
transformers
Voditelj Voznog Parka

« Reply #76 on: August 08, 2010, 12:09:11 »

Ovaj autobus inače radi najčešće na liniji za Švedsku samo ponekad u glavnom neplanski "upadne" na neku liniju po BiH ili Hrvatskoj. U sezoni vozi "ekskurzije" vrlo često
The_Dubster
Vozač Autobusa

« Reply #77 on: August 08, 2010, 20:12:40 »

Ako se ne varam, Turkiz je Thompsona vozao na turneju po HR. Bio je ofarban u njegove boje.

Mislim da je taj Thompsonov izgorio

damir050
Vodič puta

« Reply #78 on: August 08, 2010, 21:21:33 »

@damire nije rijec o Volvo autobusu, ovo je Irmaos Mota, oni samo koriste volvove motore i podvozje, a vidjao sam ih i sa manovim motorima...

nije tacno   da nije  rijec  o Volvo Autobusu , ocito  nemas  ti pojma o autobusima , Koje citao naziv  autobusa  ja il  ti  bas  sa obadvije  strane je  pisalo  Volvo

kilometar
VIP Član
Kondukter
*

« Reply #79 on: August 08, 2010, 22:06:47 »

@damire nije rijec o Volvo autobusu, ovo je Irmaos Mota, oni samo koriste volvove motore i podvozje, a vidjao sam ih i sa manovim motorima...

nije tacno   da nije  rijec  o Volvo Autobusu , ocito  nemas  ti pojma o autobusima , Koje citao naziv  autobusa  ja il  ti  bas  sa obadvije  strane je  pisalo  Volvo
Autobus je Irmaos Mota Atomic.Mislim da je on 15m.
The_Dubster
Vozač Autobusa

« Reply #80 on: August 08, 2010, 22:09:48 »

http://www.irmaosmota.pt/

pa otiđi na tab NOVIDADES pa ćeš vidjet i sve će ti bit jasno.

rasprava o ovom busu prestaje ovdje. ako želite nastavit otvorite posebnu temu, jer ovo više nema veze sa globtourom Wink

IK-115
Guest
« Reply #81 on: August 12, 2010, 20:49:22 »

Jel zna neko možda zašto Globtourove katnice (ne one od 15m) imaju 3. osovinu koja se ne okreće?  Fiksna je isto ko i pogonska
PROFA
Guest
« Reply #82 on: August 13, 2010, 22:46:12 »

Zato sto se 3 osovina moze zablokirat!
Tada je bus na otvorenoj cesti dosza  stabilniji,samo se jako gume deru!
Pa i svaki NEOPLAN ima tu  funciju na pratecoj !
PROFA
Guest
« Reply #83 on: August 15, 2010, 12:09:15 »

Kod  njih ne mozes znati tablice!
Jer stignu u Njemacku sa   BiH tablicama,a vraca se isti bus sa ZG tablicama soferi ji zamjene!
Ne kontam kako jim je to dopusteno,i kako se isplati  placat duplo osiguranje na 1 bus 2 puta???
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #84 on: August 15, 2010, 12:42:18 »

a koji je razlog za to ?

Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
*

« Reply #85 on: August 15, 2010, 12:44:48 »

Jer stignu u Njemacku sa   BiH tablicama,a vraca se isti bus sa ZG tablicama soferi ji zamjene!
Ne kontam kako jim je to dopusteno,i kako se isplati  placat duplo osiguranje na 1 bus 2 puta???

Izvini, ali prvi put čujem da se tako nešto radi...kako se uopće može bus registrovati u dvije zemlje istovremeno. Možda sam glup, ali to ne kontam Huh?

....od nas ne možete pobjeći, BHBus team Wink
PROFA
Guest
« Reply #86 on: August 15, 2010, 13:58:34 »

I jabi to htio nekog pitat!
Ali vidis  da i nemoguce  postane moguce!
Ja ji nisam licno vidio,ali jedan nas sofer ji je vidio!
A taj sofer je stvarno iskren i primjer kod nas pamu vijerujem!
transformers
Voditelj Voznog Parka

« Reply #87 on: August 15, 2010, 14:14:10 »

Izvini, ali prvi put čujem da se tako nešto radi...kako se uopće može bus registrovati u dvije zemlje istovremeno. Možda sam glup, ali to ne kontam Huh?

ne vjerujem da si glup i nemoj ni pokušavati da skontaš jer ćeš uzalud traćiti vrijeme pokušavajući shvatiti gluposti koje su apsolutno netačne.
1. Vozilo ne moze biti registrirano u 2 zemlje niti se može plaćati dva osiguranja za jedno te isto vozilo
2. Promjena tablica iste zemlje a pogotovo promjena tablice 2 različite zemlje na jednom te istom autobusu zove se krivino djelo. Ovo spada u teža krivična djela falsificiranja isprava i za to su propisane drakonske kazne. Pogotovo što se radi u Njemačkoj koja je primjer perfekcije u funkcioniranju zakonskih propisa. Da se to zaista uradilo u Njemačkoj to bi se vrlo brzo saznalo i Globtourovo vozilo nikada više nebi kročilo na teritorij NJemačke a možda čak i Evropske unije. Ako je to taj vozač zaista vidio onda je on kao moralan savjestan odgovoran građanin legalista dužan to prijaviti jer bi u suprotnom čak i on mogao biti optužen za prikrivanje krivičnog djela. Prevelik rizik da bi se "učestvovalo u igri". Zato ljudi smanjite doživljaje a ti PROFA po ko zna koji put te molim da ne "bulazniš" stvaraš zabunu među rajom.
PROFA
Guest
« Reply #88 on: August 15, 2010, 15:59:44 »

Slusaj sad ti FILOZOFE  transformer  odkad TOURING nije Njemacka firma samo se mucke prave!
A vazno je da bus nije ukraden,a duple papire je lako na pravit!Mada vidim da nije to zatebe!
emir21
Pješak
*

« Reply #89 on: August 15, 2010, 16:21:20 »

Poznato je i pticama na grani da PROFA pokusava na sve moguce i najcesce hinjske nacine povaliti globtour,cak je napravio i grupu na facebooku na kojoj laje na globtour,ovo sa tablicama je samo jos jedan u nizu podlih,ali na srecu neuspjelih pokusaja da nekoga oblati
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 78   Go Up
  Print  

Jump to: