bhbus.ba
November 22, 2024, 21:26:25 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 49 50 [51] 52 53 ... 78   Go Down
  Print  
Author Topic: Globtour - Razno/Diskusije  (Read 314683 times)
NeoplanStarliner
Pješak
*

« Reply #750 on: October 26, 2012, 16:46:56 »

moras se snaći kako tako,a posluzi do garaže
tomo
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #751 on: November 01, 2012, 00:33:00 »

Večeras Volvo 9700/3 reg.oznaka ZG-5405-DV došao je iz Vukovara i Vinkovaca sa 10-tak putnika te pun otišao iz Osijeka gdje je bus čekalo više više od 50 putnika, čak nažalost pri polasku iz Osijeka je 11-12 ljudi stajalo na nogama... Odmah su u tijeku vozaču zvali da vide hoće li šta bisirati... Malo neobično meni osobno bilo da nije došao katni, pa iako je ovaj bus 63 mjesta, kad oduzmemo ona prva 4 gdje vozači drže stvari, dakle punih 59 mjesta + 11 ili 12 putnika na nogama...  Blagdan je, svi studenti imaju većinom produženi vikend i stvarno čudno da je tu netko falio na tome...
Nasreću ja nisam danas putovao u toj gužvi, ali moj cimi će se "nauživati" večeras 9h vožnje do Posušja k'o sardina....

NeoplanStarliner
Pješak
*

« Reply #752 on: November 06, 2012, 18:45:51 »

desi se i najboljima..
Landzeit
Pješak
*

« Reply #753 on: November 06, 2012, 20:34:23 »

Autobusi prezaposleni na drugim linijama poglavito Zagreb-Hercegovina i Zagreb-Split-Dubrovnik te linijama iz Švajcarske. U Splitu bijahu 2 9700 uparkirana, a takođe u Vrgorcu 1.
tomo
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #754 on: November 07, 2012, 00:14:31 »

Jasno da jesu, ali ovdje je napravljena greška u koracima...  Nije to napravio samo Globtour na Slavoniji, tako da nije stvar u tome kako pojedinci nastoje intepretirati - isto je napravio i Autotrans poslavši na Osijek - Umag  Tourisma sa 49 sjedišta, a na peronu 1 više od 50 ljudi samo u startu, a ide još na Đakovo - Sl.Brod - Zagreb, a isto  to je napravio i AP Imotski poslavši Man Lion's Coach Supreme... Ali njihov kooperant je tu u Osijeku koji može uskočiti... Naravno da je i ovo Globtour uspješno riješio u Sl. Brodu gdje je stigao drugi bus i svi su bili adekvatno smješteni.... Nitko nije rekao da neće biti jer to nije prvi slučaj, kao i da nisu svi riješeni... Jer prvenstveno sam i napisao da su vozači zvali i pitali da li će netko i tko će još uskočiti... Jednom se to već dogodilo i autobus na Mostar - Beč je napravio to da se vratio za Neum, a drugi bus je poslan za Beč... Ali nezgodno je što je 20-tak ljudi stajalo 100-tinjak kilometara na nogama.... Ali opet ponavljam, nije prvi put da su se događale situacije i sa Čazmatransom gdje su ljudi na zadnjoj liniji iz Zagreba stajali 200-tinjak kilometara na nogama, svojevoljno.... Ali ovo je fora jer su "navodno" svi imali rezervacije....

U povratku 04.11. iz Neuma je također došao ZG-5405-DV, ali navečer se vratio ZG-1306-AL...

Landzeit
Pješak
*

« Reply #755 on: November 07, 2012, 00:18:35 »

Ako su svi imali rezervacije onda je to greška Globtoura. Mnogo često se dogodi da ljudi kupe karte u poslednji čas, a prijevoznik nemože u razumnom roku da pošalje dodatni autobus. Znaš li koji je autobus doša u Brodu?
Katnice takođe bile zauzete.

Bitno je na kraju samo da su putnici srećno stigli na odredišta.
tomo
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #756 on: November 07, 2012, 00:25:04 »

Svi su uspješno i na vrijeme stigli na odredište.... to je činjenica jer je moj cimi stigao u Posušje 40 minuta kasnije jer su do Tomislavgrada sve uredno dovezli, ali su tamo zaglavili pola sata čekajući drugog vozača koji je kasnio.... Ne znam koji je drugi bus išao jer cimi to ne prati, a i nije mogao da ustane van izaći jer bi mu neko sjeo na misto... Problem jest i Globtour i kolodvori jer ja provjereno znam da u nas u Osijeku moraš ako putnik dođe za misto kupit kartu ili rezervirat, zvat šefa da on zove u Globtour da oni odobre dodatna mista.... Jer mi imamo , samo određen broj mista koje se more prodat...

tomo
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #757 on: November 07, 2012, 00:27:40 »

I činjenica je da kad sam ja 2 dana prije rezervirao i blokirao mjesto za cimija, bus je bio skoro pun, bilo 5 slobodnih mjesta od Osijeka, a i ostala sva crvena - vidio sam na kompu - crveno je zauzeto.... 36 do 41 je bilo jedino slobodno...
« Last Edit: November 07, 2012, 00:29:16 by tomo » Logged

Landzeit
Pješak
*

« Reply #758 on: November 07, 2012, 00:36:07 »

U tom slučaju je jasno da je propust Globtourov, ali eto dogodi se nažalost poradi gužvi. Dosta puta preko leta je vozilo i po 2 busa uzastopce tu liniju zbog velikog interesa putnika.
tomo
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #759 on: November 07, 2012, 01:27:14 »

Jasno da jest jer je poslano par dana ranije predostrožnosti radi da autobus ima 53pax , a došao je bus sa 63pax, ali opet je bi ogromni kaos... Osijek - Sl. Brod ima gotovo 100km u jednom pravcu, vjerovali ili ne.... Mogao se direktno poslati bus za Os koji je prvi mogao puniti liniju za kud ide kako inače rade BIS-evi koji prometuju...
Ove rasprave su sad nebitne.... ali je bilo apsurdno takvo nešto napraviti i krivi su prometnici.... Mnogi Hrvati iz Imotske krajine putuju Globtourom za 448,00kn jer putuju 6h manje nego preko Hrvatske za 100+ kuna manje nego preko RH.....
Ali i to se riješava.... Sad se  putuje na teret grada besplatno....ali preko Hrvatske... jer Globtour je ipak za STUDENTE preskup.... pogotovo one koji svaka 2 tjedna putuju doma.... ne postoji studentska karta od 40%....
« Last Edit: November 07, 2012, 18:00:21 by tomo » Logged

srdjan
Kondukter
**

« Reply #760 on: November 11, 2012, 17:11:09 »

Sinoc sam u Beogradu video Setru 315 HDH, slovackih registracija koja na sebi ima natpis Globtour, cak im je i slican logo... E sad moje pitanje je dali je ta Setra u njihovom vlasnistvu ili je to neka druga firma ili nesto trece...
The_Dubster
Vozač Autobusa

« Reply #761 on: November 11, 2012, 17:16:30 »

da si nam slikao, mogli bi više reći, ovako je sve špekulacija

papajoe
Putnik
*

I tako; dođeš mi u san...

« Reply #762 on: November 12, 2012, 16:09:28 »

http://www.globtour.sk
Mozda ovo moze nesto da nam kaze!

Ti si sitna riba u ovom moru plavom... Sitna riba!
Setra 417 HDH
Vodič puta

« Reply #763 on: November 12, 2012, 16:15:57 »

Meni ovo djeluje kao turisticka agencija. Poznato je da u Hrvatskoj ima veliki broj turista koji dolaze iz Cesce i Slovacke, a takodjer nam je poznato da Globtour ima i svoje Hotele. Jako pametno, imas svoje autobuse, hotele, svoju agenciju, zar se jos nesto pri tome treba dodati!?

Svi komentari sadržavaju moj lični stav i moje lično mišljenje. Tako da iza mene ne stoje nikakvi pravni subjekti!
tomo
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #764 on: November 12, 2012, 16:50:45 »

Nema ovdje ništa čudno s ovom stranicom s obzirom nije nepoznato da je gosp. Rajko Zelenika počasni konzul Republike Slovačke...

Pages: 1 ... 49 50 [51] 52 53 ... 78   Go Up
  Print  

Jump to: