bhbus.ba
November 21, 2024, 21:45:01 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 76 77 [78] 79 80 ... 100   Go Down
  Print  
Author Topic: Kantić - Razno/Diskusije  (Read 472462 times)
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #1155 on: January 29, 2012, 22:42:22 »

Evo konkretno jos jedan primjer za presjedanja, sta rade Transturist i Bricic sa putnicim iz bijeljine za Njemacku???
Nemojte se praviti ludi molim vas
Ma dobro, nećemo sada ići daleko, ko god je malo bolje upoznat u taj biznis zna i svjestan je da svaki prevoznik, ama baš svaki ima svoje cake, folove, golove, organizaciju, presjedanja radi uštede, bolje zarade itd, tako da je bespotrebno zadirati dublje po tome pitanju.

A i to je sasvim normalna stvar, svakodnevno se dešavaju kiksovi, pehovi, neprijatne stvari itd... To je život, svakodnevnica, svaki sljedeći tren koji je pred nama donosi novo iskušenje Wink

coleman
Kondukter
**

« Reply #1156 on: January 29, 2012, 22:48:43 »

Evo konkretno jos jedan primjer za presjedanja, sta rade Transturist i Bricic sa putnicim iz bijeljine za Njemacku???
Nemojte se praviti ludi molim vas
Ma dobro, nećemo sada ići daleko, ko god je malo bolje upoznat u taj biznis zna i svjestan je da svaki prevoznik, ama baš svaki ima svoje cake, folove, golove, organizaciju, presjedanja radi uštede, bolje zarade itd, tako da je bespotrebno zadirati dublje po tome pitanju.

A i to je sasvim normalna stvar, svakodnevno se dešavaju kiksovi, pehovi, neprijatne stvari itd... To je život, svakodnevnica, svaki sljedeći tren koji je pred nama donosi novo iskušenje Wink

Naravno svako se bori za svakog putnika, ali mnogi napadaju samo Kantica, a niko ne kaze Kantic ima najnize cijene, a najbolje autobuse
Sto se tice presjedanja u nekim situacijama ih ima vise kod Touringa, jer cesta su presjedanja kod njih i po Njemackoj
damir050
Vodič puta

« Reply #1157 on: January 29, 2012, 22:51:00 »

To je  normalno  da  svaki Sofer  tako  neljudski  reaguje ,  na kraju krajeva posteno govoreci nije ni njima  lahko raditi  sa putnicima , a  ima svakojakih putnika nekom se ovo  nesvidja  nekom ovo , a ovo  ste se pise da  nije htio uzeti kolica  bez  djeteta  sigurno ima  svoj razlog , nedostatak prtljaznog prostora

coleman
Kondukter
**

« Reply #1158 on: January 29, 2012, 22:53:38 »

To je  normalno  da  svaki Sofer  tako  neljudski  reaguje ,  na kraju krajeva posteno govoreci nije ni njima  lahko raditi  sa putnicima , a  ima svakojakih putnika nekom se ovo  nesvidja  nekom ovo , a ovo  ste se pise da  nije htio uzeti kolica  bez  djeteta  sigurno ima  svoj razlog , nedostatak prtljaznog prostora

Ne znam koliko su te informacije provjerene, ali ta gospodja svakako ima pravo nazvati agenciju ili gazdu
Lyon
Putnik
*

« Reply #1159 on: January 30, 2012, 00:01:50 »

Upravo tako kolega, slažem se stobom, ja priznajem, mada i ne moram to jer to većina i zna da sam veliki fan Kantić Touristik firme, ali opet realno gledam i naravno ne branim stvari koje nisu ok itd, a i od čega mi je to da ovdje branim i ulazim u diskusije jer u konačnici lično nemam ništa od toga. Ja firmu prvenstveno volim  i fan sam zbog voznog parka koji je meni vrh a i velikim dijelom što mi se kod kantića sviđa jednolikost po pitanju izgleda, boje, šema autobusa. A to sada unutrašnja organizacija firme, politika poslovanja svake firme pojedinačno itd, ja ne ulazim u to, nit želim, niti me to nešto posebno i interesuje. Sad  vezano druže ovo što si naveo za polaske da neko prije kreće i hajde ga znaj ko i još kakvim se potezima koristi koji prevoznik a sve to kako bi uspio pribaviti sebi finansijsku korist, jer sve firme, svi prevoznici pored svega isključivo rade i voze kako bi zaradili lovu, to je poso. Vezano za tu situaciji za putnicu i kolica, itekako po meni ružna stvar i potez vozača. Ali kao što i ti sam kažeš, kada bi gazda znao za mnoge situacije i ponašanja pojedinih vozača naravno da bi to vjerovatno odma rješavalo se oglasom, naročito jer niko neće dozvoliti da mu jedan pojedinac kvari posao i ugled firme, jer tako odma gubi na uspjehu, na putnicima i u konačnici na zaradi. Ali nije to samo tako kod Kantića, nažalost takvih primjera i sluačjeva je još u finome broju, a najviše zbog stava, kulture i karaktera svakog pojedinca vozača. Pogotovo kada su u pitanju veći prevoznici to je jako teško kontrolisati i pratiti šta i kako se ponaša i odnosi svaki vozač prema putnicima svojim. A nažalost i takvih vozača "iskompleksiranih" i nekulturnih je u finome broju, što nije lijepa stvar nikako, ali naročito po pitanju vozača iz BiH. Ali tako je kako je... Što se tiče pauza, presjedanja, stoji sve, ali po pitanju kada su hladnija vremena i ovako kao što je sada, naravno da putnici prilikom presjedanja što ja znam i što sam više puta prisustvovao kada sam putovao na relaciji Sarajevo-Gračanica s Kantićem, pa u Jelahu presjedanje, kada je lijepo vrijeme putnci čekaju ljepo sve ok, a kada je ovako zima, ili kiše itd, govorim za presjedanje u Jelahu, putnici koji su stigli iz Sarajeva pa čekaju buseveza Švicarsku, Njemačku i Austriju naravno čekaju u autobusu dok ne dođu ti autobusi, autobus stoji u mjestu upaljen, grijanje radi itd i sve ok. Ja ne znam po pitanju tih nekih presjedanja gore Munchen koji idu za Calw itd, ne zam kako se to odvija itd i koliko traje vremenski, ali ovo presjedanje u Jelahu uvijek traje maximalno do 20 minuta, obično presjedanje se obavi za 10tak minuta. Putnici samo iz busa Sarajevo izađu i presjedu u bus sa kojim idu dalje ka svojoj destinaciji. Prtljag, torbe itd sve prebace vozači, tako da putnici samo trebaju izaći iz jednog autobsa i sjesti u drugi i to je to. Ovo govorim za presjedanje u Jelahu i tako uvijek bude, kada god sam ja putovao tako je bilo, i uvijek za 10 min idemo dalje.
sto ljudi sto cudi... On da ne valja ne bi imao tolko putnika, niko ovjde ne prica o nekom blacenju nekog,a  uzdizanju druge firme... slikajte i uzivaj te u ljepotama masinaa,  a pustite ljude ostale neka rade svoj posao...
« Last Edit: January 30, 2012, 11:00:18 by The_Dubster » Logged
ekky
Kondukter
**

« Reply #1160 on: January 30, 2012, 23:24:18 »

Lijep je ovaj Cityliner pogotovo sa Kanticevom semom!
Dajte jos novih slika u 2012 god! Cheesy
« Last Edit: January 30, 2012, 23:33:19 by The_Dubster » Logged

Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #1161 on: February 06, 2012, 16:53:21 »

416 HDH   sa ovom sam se vozio ide ko raketa a usput je prebacila 1 milion km.
Wink
Gdje i kada je slikana ? I na kojoj se liniji putovala, na kojoj je tada vozila ?

MAN TGA
Pješak
*

« Reply #1162 on: February 06, 2012, 18:33:31 »

416 HDH   sa ovom sam se vozio ide ko raketa a usput je prebacila 1 milion km.
Wink
Gdje i kada je slikana ? I na kojoj se liniji putovala, na kojoj je tada vozila ?
Cetvrtak 02.02.12 slikana u HR pravac Zagreb iz 431 DT pa smo presli u Austriji u nju u Ebenu (Landzeit) isla za Vilingen schweningen (Bodensee) Wink
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
*

« Reply #1163 on: February 09, 2012, 00:19:38 »

evo u kvaruu 417 hdh na zagrebackoj obilaznici slika preuzeta sa autobusi.org

I ova Setra je sigurno prevalila milionče, tako da ništa čudno nije što se zadesi neki kvar.

....od nas ne možete pobjeći, BHBus team Wink
flatić
Kondukter
**

flatić

« Reply #1164 on: February 09, 2012, 00:31:06 »

evo u kvaruu 417 hdh na zagrebackoj obilaznici slika preuzeta sa autobusi.org

I ova Setra je sigurno prevalila milionče, tako da ništa čudno nije što se zadesi neki kvar.
I najboljima se dešava !

The Doctor
Mihael_2646
Vodič puta

« Reply #1165 on: February 09, 2012, 00:39:47 »

Nikad nisam vidio njihov bus ovako prljav Smiley

flatić
Kondukter
**

flatić

« Reply #1166 on: February 09, 2012, 00:52:06 »

Jarane ipak on puno putuje i šta on sad treba stati negdej na praonu da bih ocistio bus , pa nema sanse d aputnici cekaju a kad je u bazi vidio si g a nema packe na njemu !

The Doctor
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
*

« Reply #1167 on: February 09, 2012, 00:52:34 »

Ne piše nigdje da li je bila na povratku iz Evrope ili je išla gore. Ako je bila u povratku, nikakvo čudo da je ovako prljava od puta a i da je išla gore, kakvo nam je vrijeme, zalijepi te čim izađeš na put.

....od nas ne možete pobjeći, BHBus team Wink
flatić
Kondukter
**

flatić

« Reply #1168 on: February 09, 2012, 00:54:15 »

Vozi li sada Skyliner(J68-M-775) ikakvu liniju jer vidim da imamo samo 1 sliku od njega ?

The Doctor
dani-ze
VIP Član
Vozač Autobusa
*

« Reply #1169 on: February 09, 2012, 09:44:53 »

ja sam ga samo jednom vidio, ima pola godine na liniji Zenica - Zagreb, i nikakk vise od tad

BHbus.net - prvi portal o autobusima u BiH
Pages: 1 ... 76 77 [78] 79 80 ... 100   Go Up
  Print  

Jump to: