Imam neslužbenu informaciju da je Kantić kupio Neoplan N1116.
Povodom ove informacije, što se na kraju ispostavilo dezinformaciju, ja sam prije par sati kontaktirao jednog od vozača, prvo prva dvojica nedostupna zato što su u EU na putu, treći mi se javio, došao danas s puta, i on mi je demantirao tu informaciju. "Pa znaš Amare i kad bi bila neka nova prinova da bi to bio u pitanju autobus iz Setrinig pogona". Gospođu Kantić ili nekoga drugog iz kancelarije, centrale u Jelahu nisam zvao jer mi je bezveze da sad u ova večernja doba zbog te informacije zovem. Ali po meni je dovoljno i ovo što sam provjerio kod ovog poznanika vozača, jer da je riječ o nekoj novoj prinovi, odma to i vozači znaju...
Pored toga, i nema neke logike da Kantić nakon što je u zadnjem periodu u više navrata kupovao potpuno nove autobuse iz Setre, i to po "shoppingu" 2-3 autobusa odma uzme, da kupuje sada polovan autobus, jedino da bude slučaj da dobije i polovan autobus u "deal" pri kupovini itd...
I na kraju sam dobio i 100% tačnu informaciju ppitanju N1116 kod Kantić Touristika, tako da nema potrebe više za dilemama ili nagađanjima, jer je ovako kako sam dobio info 100% tačno... Iz samog vrha firme Kantić Touristik prije par minuta sam dobio sljedeći odgovor na pitanje za eventualno novom vozilu u vp Kantić-a, i to tačnije Neoplan N1116, i evo kako sam informisan po tome pitanju
-Cao Amaare , to je samo nas neoplan u novom izdanju,bio je na na farbanju u garazi.
Dakle sada Vam je vjerujem sve kristalno jasno, i pored toga dobo sam informaciju da pri novim autobusima u firmi sa velikom vjerovatnoćom će se uvijek raditi o novom Setra vozilu, jer se Kantić našao, zadovoljio sa kvalitetom i funkcionalnošću koje pruža ovaj poznati proizvođač najkvalitetnijih i najboljih autobusa u svijetu... Dakle orijetisanost usmjerena na Setra vozila, jer su ta vozila ispunila sva očekivana koje su iz firme Kantić imali za profesionalno i uspješno vođenje ovoga vida posla/biznisa...