Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
|
|
« Reply #1065 on: December 17, 2011, 15:33:57 » |
|
Da ne bude da su samo 315-ke i 317-ke A evo je i jedna 317-ka - Ali nije na kampusu ngo na izlazu iz A.S. Zenica Dani krivo si protumačio, nisam rekao da ne slikaš 317 i 315 uopšte, nego samo da slike 317 i 315 sa parkinga kampusa u Sarajevu ne postavljaš, a ovakve fotke kao što si ove danas postavio, ekstra i uvijek su rado viđene, te tu nema ni sekundice problema ili šta da se kaže, ovako samo nastavi, ovo mi se sviđa, vidjeti 317 ovako u Zenici itd... A slikati je u kampusu, prelistaj slike kantića pa ćeš i sam vidjeti koliko tih slika imamo... Nema potrebe za njima, a ovakve ko što si nam danas serviro, samo pleti druže... Radujem se novim slikama...
|
|
|
|
|
|
|
MART
Kondukter
KÄSSBOHRER SETRA
|
|
« Reply #1066 on: December 24, 2011, 18:51:33 » |
|
Pred neki hmjesec dana razgovarao sam sa jednim stari vozacem koji mi je pricao da je pocetkom 80.ih vozio za KANTIĆE i po njegovoj prici kolko sam skuzio da je vozao NEOPLAN SPACELINER sa 3 osovine sad pitanje dali neko zna dali su oni uopce imali taj bus i disu zavrsili ako ih je uopce bilo kod njih
|
|
|
|
SETRA Fahrzeuge Omnibusse mit Stil
|
|
|
Adin_Zne
|
|
« Reply #1067 on: December 24, 2011, 18:54:52 » |
|
Evo slika:
|
|
|
|
Neoplan VIP Class
|
|
|
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
|
|
« Reply #1068 on: December 24, 2011, 19:39:23 » |
|
Pred neki hmjesec dana razgovarao sam sa jednim stari vozacem koji mi je pricao da je pocetkom 80.ih vozio za KANTIĆE i po njegovoj prici kolko sam skuzio da je vozao NEOPLAN SPACELINER sa 3 osovine sad pitanje dali neko zna dali su oni uopce imali taj bus i disu zavrsili ako ih je uopce bilo kod njih
Da, Mujo je tada imao Spacelinera, što sam se uvjerio i kroz slike koje mi je pokazao iz toga vremena, njegova slika u kabini space-a... A Mart da nisi kojom slučajnošću pričao sa Esom, Esadom ?
|
|
|
|
|
|
|
Kassbohrer
|
|
« Reply #1069 on: December 24, 2011, 20:03:34 » |
|
Ja bih lično volio vidjeti i Muju, ako ima neka njegova slika.... I normalno, ako on dopušta da se njegove slike stavljaju...
|
|
|
|
Kud vozite zdravo bili, sretno stigli cilju željenom. Na vas misle vaši mili, vratite se dragom domu svom.
|
|
|
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
|
|
« Reply #1070 on: December 24, 2011, 20:25:21 » |
|
To možeš vidjeti na Facebooku
|
|
|
|
....od nas ne možete pobjeći, BHBus team
|
|
|
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
|
|
« Reply #1071 on: December 24, 2011, 20:31:09 » |
|
Ja bih lično volio vidjeti i Muju, ako ima neka njegova slika.... I normalno, ako on dopušta da se njegove slike stavljaju...
Mislim da nije mjesto ovdje da postavljamo slike vlasnika, pogotovo kada nismo ni pitali pojedinca da li je za to ili ne... A mislim da nema potrebe da se ovdje objavljuju takve fotografije, jer nismo radi tih fotografija ovo sve osposobili
|
|
|
|
|
|
|
MART
Kondukter
KÄSSBOHRER SETRA
|
|
« Reply #1072 on: December 24, 2011, 21:58:09 » |
|
Da, Mujo je tada imao Spacelinera, što sam se uvjerio i kroz slike koje mi je pokazao iz toga vremena, njegova slika u kabini space-a... A Mart da nisi kojom slučajnošću pričao sa Esom, Esadom ? Ne nije taj za kojeg pitas vec je covjek Hrvat rodom iz okolice SANSKOG MOSTA al zivi u ISTRI recemi samo daje par tura bacio za KANTIĆE daje bio MUJO i brat mu nesto sa R.... se zove
|
|
|
|
SETRA Fahrzeuge Omnibusse mit Stil
|
|
|
Mihael_2646
|
|
« Reply #1073 on: December 24, 2011, 22:55:52 » |
|
Amare jel imaš još slika od Spacelinera i Citylinera, baš me zanima kakvi su i u kakvom su stanju..
|
|
|
|
|
|
|
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
|
|
« Reply #1074 on: December 25, 2011, 01:47:55 » |
|
Amare jel imaš još slika od Spacelinera i Citylinera, baš me zanima kakvi su i u kakvom su stanju..
Ne, trenutno imam samo te fotografije koje sam načinio prilikom jedne posjete bazi firme, i oni tu stoje, koja im je sudbina ne znam, niti sam se raspitivao... Moguće da drugom prilikom malo više se raspitam o njima i po mogućnosti nabavim fotografije iz toga vremena sa njima prikazanim, ali ne obećajem ništa 100% ...
|
|
|
|
|
|
|
The_Dubster
|
|
« Reply #1075 on: December 25, 2011, 13:05:06 » |
|
Mene bi baš usrećio sa svježim slikama ova dva giganta Još kad bi mogao nabaviti i neku sliku dok su vozili... eeee
|
|
|
|
|
|
|
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
|
|
« Reply #1076 on: December 25, 2011, 13:24:18 » |
|
Ja se kao mali sjećam ovog Spacelinera dok sam živio u Maglaju, baš mi je ostao u sjećanju zbog odvojene kabine vozača. Prije 10-tak godina smo ga čekali redovno iz Zagreba, donosio nam je pošiljke, pakete....eh ta nostalgija.
|
|
|
|
....od nas ne možete pobjeći, BHBus team
|
|
|
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
|
|
« Reply #1077 on: December 25, 2011, 15:12:59 » |
|
Mene bi baš usrećio sa svježim slikama ova dva giganta Još kad bi mogao nabaviti i neku sliku dok su vozili... eeee Naravno, kad se zadesim ponovo u Jelahu i kod Kantića u bazi, poslikati ću ih. Pored toga u zadnje vrijeme se aktivno radi na izgradnji objekata za vozni park ove firme, garaže i ostali popratni objekti ovoga tipa, namjene... Izgradnja ovih objekata realizuje se na lokaciji preko puta trenutnog sjedišta, baze i garaža ove firme, dakle u neposrednoj blizini... A naravno i slike tih novih objekata kada budem išao tamo
|
|
|
|
|
|
|
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
|
|
« Reply #1078 on: December 29, 2011, 22:23:14 » |
|
Ona što sam je ja u Subotu slikao u Gračanici da ode za Stockholm...
|
|
|
|
|
|
|
damir050
|
|
« Reply #1079 on: December 29, 2011, 22:44:03 » |
|