Što se tiče Kantićeve linije Sarajevo - Berlin i funkcionalnosti te linije, broju putnika, kako god hoćete
Imam sljedeću informaciju.
Da je :
- 28.04.11 godine, Subota, na liniji Sarajevo - Berlin, išlo 23 putnika, sa možemo reći uobičajenom Setrom S 415 HDH na toj liniji ;
- 31.04.11 godine, Utorak, na liniji, povratak, Berlin - Sarajevo, 21 putnik, isto Setra S 415 HDH, te je prilikom putovanja prema Njemačkoj i nazad, imala "problemčić" sa jednom gumom, te su vozači par puta puhali gumu, te je pri dolasku ostala u bazi u Jelahu, da se provjeri i istestira taj problem, te od Jelaha prema Sarajevu nastavila S 315 HDH.
- 01.04.11 godine, Srijeda, opet Sarajevo - Berlin, od Sarajeva do Gračanice, do gdje sam ja putovao, bila 3 putnika, te je 315 HDH vozila do Jelaha, Euro Kantić benzinske pumpe, te se tu presjelo u S 415 HDH koja je provjerena i problem koji je nastao je rješen i moglo se putovati opet sa S 415 HDH.
Tako da po mom mišljenju fino radi ova linija, naravno, ne može se porediti sa Dortmundom i Zurichom, ali soldino fercera u svakome slučaju, uzimajući u obzir da se radilo o radnim danima, ne danima za vrijeme praznika, odmora itd...