bhbus.ba
November 22, 2024, 09:24:06 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 89 90 [91] 92 93 ... 100   Go Down
  Print  
Author Topic: Kantić - Razno/Diskusije  (Read 473086 times)
Adin_Zne
Glavni Mehaničar

www.BHBus.net

« Reply #1350 on: August 12, 2012, 09:23:11 »

Mislim da je Travnik upitanju. Wink

Neoplan VIP Class
Almir
Moderator Podforuma
Mehaničar
*

« Reply #1351 on: August 12, 2012, 10:00:22 »

I ja isto mislim da je ovo u Travniku, imaju onaj parking dole pored glavnog puta, tu se obicno i parkiraju turisticki autobusi.

SlimShady
Vodič puta

I pjan i trijezan za volan sam vezan :)

« Reply #1352 on: August 12, 2012, 10:56:34 »

Kolega emme_95, možemo li dobiti informaciju gdje je ovo Setra uslikana ? Koji grad i kada si nju to uslikao ? Naravno ako se sjećaš toga...
Na ulazu u Travnik kod medrese XD

emme_95
Pješak
*

« Reply #1353 on: August 12, 2012, 14:03:32 »

U Travniku kod medrese.
coleman
Kondukter
**

« Reply #1354 on: August 16, 2012, 21:51:40 »

Prijatelj mi poslo ove dvije fotke, sa njegovog puta Njemačkom, bio je neki udes i zastoj pa je uslikao Setru Kantićevu a poslije toga onda i na jednome odmorištu...

Jesi li pitao gdje je tacno slikano? Ovo je vjerovatno linija za Berlin?
« Last Edit: August 16, 2012, 22:07:27 by The_Dubster » Logged
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #1355 on: August 17, 2012, 00:35:32 »

Da, reko mi je da je linija za Berlin... A ja sam to i predpostavio odma nakon što sam vidio fotke i vidio da je 416 HDH u pitanju, registrovana na Kantićevu njemačku firmu Bus Kantic gmbh, koja 95% linija što vozi, vozi upravo tu liniju u zadnje vrijeme za Berlin...

coleman
Kondukter
**

« Reply #1356 on: August 17, 2012, 12:33:35 »

Ne znam da li je slucajnost, ali i ja sam par puta vidio bas tu 416 HDH za Berlin, ta linija ide 2 put sedmicno znaci napravi preko 6000 km sedmicno, ali autobus je predobar
Suljo Nakic
Pješak
*

« Reply #1357 on: August 31, 2012, 07:22:43 »

Kantic Turistik pocinje radit lokalne linije na podrucju opcine Tesanj...... U pocetku radit ce sa 4 busa a nevjerojatnije do nove godine precuzima sve linije i dacke i radnicke...... I nemojte govorit ti si lud ti nemas pojma, jer znam sve po tom pitanju prve slike idu do sljedece sedmice, a zvanicno krecu u ponedjeljak 03.09.2012 GOD. Cheesy Wink 
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #1358 on: August 31, 2012, 07:34:18 »

Vjerovatno će voziti sa 215-kama i eventualno u nekim slučajevima Neoplanima... Barem sam tako dobio informaciju podavno od gospođe Kantić, kada su bili planirali pokušati ući na lokale Tešanj, Jelah regiona za prevoz učenika... Pa evo kako vidim realizovao se taj plan...

Suljo Nakic
Pješak
*

« Reply #1359 on: August 31, 2012, 15:16:35 »

Ici ce 328 dt i mislim sve tri 215 hd dok ne dodu zglobnjaci.........
Eltadei
Pješak
*

« Reply #1360 on: September 01, 2012, 11:40:11 »

Ja i Suljo kad smo prije par sedmica o ovome pisali, javili su se neki da negiraju nase tvrdnje kao eto mi ne znamo kako Kantic radi. Jel sad vidite ko je bio u pravu, a ko nije? Ljudi ako se pisu diskusije i ako svi u tome ucestvuju ne treba nam biti krivo ako neko prije nas napise neku vijest vezano za neku firmu..ne treba.

*obrisano suvišan broj smajlija i suvišan broj  smajlija, kojih je bilo preko 10 jednih, preko 10 drugih, što nije dozvoljeno i što ne predstavlja ništa konkretno i poučno, već predstavlja jednim dijelom provokaciju i ne poštovanje BHBus.net forum zajednice. Ovim putem kolega ovo smatraj opomenom, te ukoliko se ponovo desi isto da u Vašim postovima bude suvišan broj jednih te istih smajila, budite svjesni da ćemo poduzeti određene sankcije po tome pitanju. Hvala na razumijevanju. administrator Amar
« Last Edit: September 01, 2012, 15:22:12 by Amar » Logged
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #1361 on: September 01, 2012, 15:06:27 »

Isto tako ne treba biti "krivo" ukoliko se vlastite informacije, tvrdnje pojedinca negiraju od strane drugog pojedinca aktivnog registrovanog člana, zbog toga i postoje ove teme za diskutovanje i iznošenje svojih stavova, tvrdnji i informacija... Nemamo svi iste stavove i tvrdnje, a pogotovo informacije, a o slaganju uopšte da i ne pominjem Smiley ... O tome da li ste upravu, lično ja još uvijek neću ništa reći ni da niste ni da jeste, dok taj potez ne ugleda svjetlo dana, dok se autobusi ne pojave na djelu... Istu tu sam ja informaciju imao prije jače od 14-15 mjeseci direktno od gospođe Kantić kada sam bio u posjeti kod njih, pa mi je tu informaciju povjerila i podjelio isto tako s Vama... Uveliko vjerujem da će ovo uskoro oživiti i početi te linije sa radom... Ali pored toga jedno ne mogu još vjerovati, a to je informacija koju je kolega Suljo napisao, iznjeo, a to je da će S 328 DT voziti te lokalne linije
Ici ce 328 dt i mislim sve tri 215 hd dok ne dodu zglobnjaci.........
u što nemogu vjerovati da će se desiti, pored toga što je deker, pa da ide na tim lokalama, znamo kakve su rute na području Tešnja i Jelaha, više da će Neoplani uz 215ke ići dok ne dođu neki autobusi naročito za lokalne vožnje koji će moći to obavljati bez problema sa 215 hd. Jer svi koji u nekoliko prate Kantić Touristik firmu, ozbiljnost, profesionalnost i stanje voznog parka, te kako to vlasnik Mujo Kantić gleda i cijeni i poštuje vozila, čisto sumnjam da će 328 DT pustiti da vozi te lokale, počevši od toga da nije ona za tog područja i tog načina vožnje, jer je u perfektnom stanju taj autobus, nemal pa kao da je potpuno nova, od motora i pratećeg, pa sumnjam da će je Mujo poslati na lokalu da ubrzo strada onako utegnut autobus, pored toga ne znam da li ste bili u toj 328 DT u unutrašnjosti, i ako jeste kada, ja sam u skorije prošlo vrijeme bio, a i prije toga par puta, i danas dan je "cakum pakum" sjedišta, tepisčići, tapacirunzi, WC itd... tako da sumnjam da će se pustiti da se prevoze učenici svakodnevno u tome autobusu, jer će to svakodnevno korištenje od strane učenika koji na kratkim relacijama i ne paze i ne obraćaju pažnju o čuvanju autobusa, već veoma često oštete i određen dio učenika i vandalizmom šmaranja, ne svi, ali uvijek određen dio ima koji fura i ta šmaranja markerima, sprejevima itd... Čisto sumnjam da će ići 328 DT, a zašto sumnjam napisao sam u ovome postu, i mislim da su to "lijepi" argumenti a i logični zbog kojih Kantić neće pustiti taj bus na lokalu. Vjerujem da će Kantić sa 215kama i nabavkom dodatno potrebnih vozila pokriti te lokalne linije na najbolji mogući način i organizaciju, po čemu je Kantić uveliko poznat da je broj 1 po pitanju toga u BiH ako ne i na širem području Balkana...

allen_A
Kondukter
**

« Reply #1362 on: September 01, 2012, 16:00:52 »

A ti neki sto su se javili smo ja, Mustafa i Transformers , niko Vama dvojici nije rekao da Vi ne znate kako Kantic radi niti smo negirali da ce ista od toga biti, vec smo raspravljali o tome kakva ce vozila biti na tim linijama. Ja licno nemam nikakve koristi a vjerujem ni ostali clanovi od toga ko ce prvi objaviti infomaciju, a jos manje koristi od toga da li ce voziti Kantic ili neko drugi. Prije sam rekao da nece biti lose ako bude Kantic vozio jer svi znamo da ulaze u svoj vozni park mnogo. Na kraju krajeva kao sto Amar rece svi smo razliciti i imamo pravo iznijeti svoje misljenje, s obzirom da smo mi svoja misljenja iznijeli u ogdovarajucoj temi ne vidim razlog da postavljas pitanje ko je bio u pravu, a ko ne!
Suljo Nakic
Pješak
*

« Reply #1363 on: September 01, 2012, 17:16:21 »

Slike cete dobit najvjerojatnije do kraja iduce sedmice....... pa vidjet cemo i autobuse koji veze lokale..........
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
*

« Reply #1364 on: September 01, 2012, 17:29:13 »

Onda možemo očekivati neke relativno novije prigradske autobuse, jer jedino tako se može ispravno obavljati taj prigradski prevoz, a ne sa  S 328 DT, busem koji vrijedi jedno 150 000 maraka. Scanie Vest bi možda bile jako dobar izbor...

215 -tke će pošteno obavljati taj prevoz, one su svoje odavno odslužile te će ovim potezom i one biti zaposlene, dosad su ležale.
« Last Edit: September 01, 2012, 17:48:09 by Mustafa YJM » Logged

....od nas ne možete pobjeći, BHBus team Wink
Pages: 1 ... 89 90 [91] 92 93 ... 100   Go Up
  Print  

Jump to: