bhbus.ba
November 21, 2024, 21:17:56 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 60 61 [62] 63 64 ... 100   Go Down
  Print  
Author Topic: Kantić - Razno/Diskusije  (Read 472269 times)
dreiachser
Putnik
*

« Reply #915 on: July 12, 2011, 22:39:24 »

OK! Kako sam pročitao post, odmah mi Bogojević pade na pamet, pa reko da nije on možda u pitanju...
The_Dubster
Vozač Autobusa

« Reply #916 on: July 12, 2011, 22:41:43 »

Ne, kako sam dobio info, taj prevoznik do sada imao samo dva oldtimer autobusa, koja imaju dosta dijelova drvenih na vozilu, i koristi ih za turističke ture obilaska Zurich-a i to veoma uspješno, 431 dt je treći bus...

Pametan potez, ima dva oldtimera koja su vjerovatno samom pojavom atrakcija, a sad ima i high luxury bus...

Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #917 on: July 13, 2011, 09:11:14 »

Po mom mišljenju ovo je pametan potez obje strane Wink

Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
*

« Reply #918 on: July 13, 2011, 10:11:02 »

Nema on kuda sa ovim Dekerima osim u Dortmund jer će ih samo na toj liniji napuniti, tako da ako već nabavlja dvije nove logično je bilo da će ovu prvu prodati...već je puno i prešla. Vjerovatno će postepeno odlaziti i najstarije 417-tke...

Sada će imati 4 komada, vjerovatno će sada rijetko ići 417-tke u Dortmund.
« Last Edit: July 13, 2011, 10:14:10 by Mustafa YJM » Logged

....od nas ne možete pobjeći, BHBus team Wink
Goran SK
VIP Član
Vodič puta
*

« Reply #919 on: July 13, 2011, 16:23:17 »

Ne, kako sam dobio info, taj prevoznik do sada imao samo dva oldtimer autobusa, koja imaju dosta dijelova drvenih na vozilu, i koristi ih za turističke ture obilaska Zurich-a i to veoma uspješno, 431 dt je treći bus...

Imam ja slike od ta dva oltrajmera iz Züricha ,doduse ne bas u perfektnost ali moze da posluze samo imam neki problem ovde na forum sa uplod.slika pa kad se otkloni problem postavic slike.Znaci drugi put kad odem u Zürich moram planiriti voznju sa S 431 DT
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #920 on: July 13, 2011, 16:46:47 »

Nema on kuda sa ovim Dekerima osim u Dortmund jer će ih samo na toj liniji napuniti, tako da ako već nabavlja dvije nove logično je bilo da će ovu prvu prodati...već je puno i prešla. Vjerovatno će postepeno odlaziti i najstarije 417-tke...

Sada će imati 4 komada, vjerovatno će sada rijetko ići 417-tke u Dortmund.
Nije istina, u sezoni puni i na Zurichu dekera, a najviše ih kupuje vjerujem da ima za vikende, potrebno mu je 4 ili više dekera za Dortmund i Zurich ... a vremenom će i na drugim linijama sezonom trebati ...

Dobio sam info da je sada u sezoni i Berlin pun, ne može više zadovoljiti 415, pa idu većino 416 i 417ke ...

Denky Pecanin
Kondukter
**

« Reply #921 on: July 13, 2011, 16:55:36 »

Urađen interijer u Cityu, meni prejako izgleda ...

Ekstra je uradjena unutrasnjost, al jedina sugestija je mozda da se umesto ovih starih televizora stave dve male plazimce....i onda je sve tip top....Cheesy
« Last Edit: July 13, 2011, 19:39:56 by Mustafa YJM » Logged
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #922 on: July 14, 2011, 13:19:36 »

Pa mislim da za toga nema potrebe, jer taj City ne vozi za EU, on vozi većinom putnike koje preuzme na liniji iz Švicarske ili Njemačke u Šamcu, koji idu u smjeru Sarajeva, da ti putnici ne bih išli sa onim autobusima preko Tuzle, već ovako direktno Šamac - Doboj - Zenica - Sarajevo ... Što uštedi vrijeme putovanja putnika za 2-3 h. Također vozi često liniju Sarajevo - Calw, i to iz Sarajeva do Jelaha gdje se presjeda u druge autobuse. I pored tih vožnji što obavlja, vozi također i Zenica - Zagreb, tako da i nema neke potrebe za te plazme/LCD displeye/televizore, jer i ne pale se na ovim rutama, sem Zagreba što ne znam, ali nisam siguran i da na tim linijama puštaju kakve filmove. Znam da na ostalim linijama puste filmove tek kada pređu granicu sa Hrvatskom ...

Goran SK
VIP Član
Vodič puta
*

« Reply #923 on: July 14, 2011, 17:26:40 »

Evo Amar uslikao moja dva najomilenija busa ,svaka cast!
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #924 on: July 14, 2011, 18:04:56 »

Nema na čemu Wink

Denky Pecanin
Kondukter
**

« Reply #925 on: July 16, 2011, 09:14:33 »

Pa mislim da za toga nema potrebe, jer taj City ne vozi za EU, on vozi većinom putnike koje preuzme na liniji iz Švicarske ili Njemačke u Šamcu, koji idu u smjeru Sarajeva, da ti putnici ne bih išli sa onim autobusima preko Tuzle, već ovako direktno Šamac - Doboj - Zenica - Sarajevo ... Što uštedi vrijeme putovanja putnika za 2-3 h. Također vozi često liniju Sarajevo - Calw, i to iz Sarajeva do Jelaha gdje se presjeda u druge autobuse. I pored tih vožnji što obavlja, vozi također i Zenica - Zagreb, tako da i nema neke potrebe za te plazme/LCD displeye/televizore, jer i ne pale se na ovim rutama, sem Zagreba što ne znam, ali nisam siguran i da na tim linijama puštaju kakve filmove. Znam da na ostalim linijama puste filmove tek kada pređu granicu sa Hrvatskom ...
ma sve ja to razumem, ali samo sam dao predlog....jer ipak ako je vec unutrasnjost ovako ekstra uradjena onda bi i te plazme dobro dosle, bez obzira na to sto se ne pustaju.....lepse je za videti....Cheesy
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #926 on: July 16, 2011, 09:40:54 »

Da, sasvim te razumijem, i slažem se da bi itekako bilo ljepše i modernije za gledati, i osjećaj odma drugačiji, neobičniji... Ali opet pogledaj i sa strane finansijskog ulaganja, opet treba uzeti plazme/lcdove, platiti, i onda ih postaviti, a oni se uopšte ne pale i koriste... Gledajući na potrebu i funkcionalnost, to bi bilo skroz suvišno u tome autobusu. Da se i Kantić razbacuje tako bespotrebno, nebi sigurno dogurao do ovoga što je trenutno Smiley

A i ja volim modernije, naprednije tehnologije, i ja da imam svoj ovakav bus, ja bi to tako denky uradio, ali bi snjim i vozio ture dalje, pa da se to i koristi, a ne samo uradio da bude lijepo estetski ...

Denky Pecanin
Kondukter
**

« Reply #927 on: July 17, 2011, 22:13:37 »

e drago mi je da me razumes i da me nisi pogresno shvatio....znas ono kad putnik udje i vidi plazmu i ovako ekstra uradjen enterijer odmah pomisli da je to noviji bus....jer nema predstavu koje je godiste...Cheesy
dreiachser
Putnik
*

« Reply #928 on: July 21, 2011, 18:25:11 »

Danas iz Sarajeva bez table prazna:

Vjerovatno linija Stockholm-Sarajevo, pa se vraća nazad u bazu...
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #929 on: July 21, 2011, 18:35:24 »

Da, to je to, danas je dolazak iz Stockholma...

Pages: 1 ... 60 61 [62] 63 64 ... 100   Go Up
  Print  

Jump to: