iskreno ni ja ne vidim svrhu pisanja ovoga... Slika ok, potpis ok, mjesto slikanja ok... imaraznih varijanti... A to što on mjenja, govori nešto o njemu, al ne krši nikakva pravila i dok ne krši pravila svaka priča o ovome je suvišna, pa vi kako hoćete...
Svrha je u tome što u mnogim stvarima zna pristupiti sudjelovanju komentarima i to budu pametovanja, postovi napisani tako da ozbiljno postupa i veoma često predstavlja sebe posredstvom pisanja postova kao iskusnog poznavaoca ove tematike i tako se i predstavlja na forumu, a onda s druge strane predstavlja ne iskustvo i ne ozbiljnost. Stvar je u tome da shvati više da ukoliko nije toliko upućen, informisan i potreban u nekoj temi da u tome slučaju i nije potrebno odma nešto tu napisati, znam dobro što to govorim, ovo je kritika, savjet u svakome svome djeliću u predhodnome mom postu. Kao što sam kolega Dubster lijepo napisao u tome postu, a to je, da to ga ne pišem sa pozicije administratora, nego upućujem kritiku/savjet kao obični član. Dalče da ne kontam što si onda opet to pisao da ne krši pravila. O tome da je svaka priča o ovome suvišna, to je tvoje mišljenje, i onda ako je u tvome slučaju tako, pa onda nemoj ti ništa više ovdje o tome pisati i rješeno, jer za neke ovdje ovo nije sigurno suvišna priča, tako i na temama drugih članova ovako se može svako obratiti i pisati ukoliko ima potrebe za time, za takvo nešto i postoji ovakvo nešto i postoje pored toga i privatne poruke...
Ama čitam ovo - upućena mu je dobronamjerna kritika... Ali to što kaže Amar, već je više bzvz to stalno mijenjanje... Daj sjedi pred komp isprobaj 100, 200, 300 varijanti i šta ti se svidi drži se toga... Pa nije više tako balav, puno toga je sam napravio i skontao, daleko od toga... Opet, on nek radi po svome, nema potrebe odmah se ljutiti ako ti netko ukaže na to kako to drugi vidi i doživljava...
Evo upravo ovako, kolega tomo je shvatio moju svrhu/poentu toga posta, pa kao što sam napisao stalno mjenjanje, pa nije ovdje svrha taj potpis da se nonstop mjenja da privuče pažnju jer je on tematika foruma, a ne autobusi... Isto također me u potpunosti shvatio i sa ovime da sam ja ovo napisao jer sam uvidio potrebu da ukažem na to, to je moja kritika, savjet, a nigdje ne piše da on mora nju uzeti uopšte k' znanju i da mora nešto mjenjati, kao što je odma i pokazao da to i ne uzima ni sekundice k znanju i tako sam i očekivao jer se tako uvijek ponaša u svemu kada sam ga ja kontaktirao, e zato govorim kako vamo glumi znalca, ozbiljnost, zrelost, a zapravo kroz ovakve stvari opet pokazuje suprotnost sve tome..ali opet, on neka radi kako hoće i šta hoće ukoliko to ne krši pravila...
Pa kakve veze ima sto mjenja nick i potpis i to sve, pa svi smo to radili, i Amar i Tomo i jos dosta drugih clanova i ja cak jedno vrijeme sam stavljao datum i mjesto gdje je slikano i potpis i sve, a sad samo ubacim logo BHBUS i to je to..ne vidim svrhu ovog napdanja, sta ces, dotuzi jedno te isto, pa sta fali malo promjene, ajde da on to mjenja svakih 15-20 dana pa bi se moglo i prigovorit i posavjetovat malo ali ove promjene radi mislim jednom u mjesecu ili mozda cak i duze.
Pa uvidio sam da ima veze vezano za nick, jer mi smeta to zato što predstavlja sebe kao poznavaoca svrhe i stvaranja potpisa na fotografijama, jer čim ih toliko često mjenja dakle ukazuje na to kako on radi dizajn toga itd, a prvobitno ne shvaća svrhu i ispravnost potpisa fotografije, kao što to ne shvaćaju i ti drugi koji to mjenjaju, ali pazi sad ovo, ne mislim u tome na one koji mjenjaju npr. iz Adnan O. u Adnan Omerhodžić ili obrnuto, jer tako sadrži njegov pravi identitet na osnovu kojeg i može imati copyright, a ne nick Zne , Fotogy ili nešto treće, jer tako nemaš osnove tražiti copyright kad neko stavi tvoju sliku negdje, kako ćeš dokazati tome nekome da si ZNE , sa pravim dokazom... Ja isto sam ispočetka stavljao potpis photo Amar, ali tada nisam znao, vremenom sam došao i do te informacije, i skontao, pa na taj način kao što sam se predstavljao, svoj identitet, nisam mogao imati pravo na copyright/autorska prava, jer koliko ima sve Amar-a na svijetu, a ovako imam (c), zbog toga sam i ukazao adinu na to, kad već to nešto pravi i radi, daj barem sjedi malo više od 5 min vremena za koliko sklepaš ovakve dizajne, i uradi barem kako treba, jer ovako tvoj potpis ne služi svojoj prvobitnoj svrsi. I mjenja nemal svaki 30 dana potpis, pa smeta mi, jer nije to svrha ovoga foruma, zato sam napisao, napravi jedan kako treba i taj koristi ubuduće, a onda se usmjeri samo tematici foruma kada si ovdje, ali naravno to je samo moje mišljenje kritika i savjet...
Znao sam da će ovako u ovome pravcu biti, jer uvijek kritika čak kao i ova dovede kod članova u velikome broju ljutnju, to je veliki problem nas s balkana, a kritike se trebaju uzeti kao ukazivanje na nešto, na osnovu kritika se u svim stvarima na svijetu dosta dosta toga prepravi u boljem pogledu, jer se shvati na osnovu kritike, uvide neke greške i isprave se...