Mihael_2646
|
|
« Reply #180 on: April 06, 2011, 22:21:46 » |
|
Evo ja sam napravio svoj prvi bolji bus , a radi se o Neoplanu Skylineru , bijeli i VB Tours Korišteni dijelovi sa Sky - a koji je Adin_Zne pravio : Žmigavci , retrovizor , maska , zadnji far i kotači Nije poseban ali je tako - tako . Očekujem primjedbe ili pohvale. Bijeli obični : VB Tours :
|
|
|
|
|
|
|
zeyd_96
Kondukter
|
|
« Reply #181 on: April 06, 2011, 22:32:05 » |
|
Mislim da nije lose za početak , samo vise gledaj u pravog kakav je i pokusaj da bude sto vise sličan ...
|
|
|
|
|
|
|
Mihael_2646
|
|
« Reply #182 on: April 06, 2011, 22:37:36 » |
|
Mislim da nije lose za početak , samo vise gledaj u pravog kakav je i pokusaj da bude sto vise sličan ...
Hvala puno , u biti , ovaj je malo veći nego što treba biti , i kotači nisu baš raspoređeni , ali je otprilike onako , ja sam zadovoljan , a sad ako se baš tim budem bavio , kao Adin , gledat ću da bude što lijepši
|
|
|
|
|
|
|
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
|
|
« Reply #183 on: April 07, 2011, 02:28:01 » |
|
Evo ja sam napravio svoj prvi bolji bus , a radi se o Neoplanu Skylineru , bijeli i VB Tours Korišteni dijelovi sa Sky - a koji je Adin_Zne pravio : Žmigavci , retrovizor , maska , zadnji far i kotači Nije poseban ali je tako - tako . Očekujem primjedbe ili pohvale. Bijeli obični : VB Tours : Za početke u photoshop obradi ovo izgleda sasvim OK, govori ti iskusna osoba u tome Moj prijedlog pa ga uvaži ako želiš po ličnome izboru, je to da će vremenom sigurno sve bolje i bolje i kvalitetnije raditi photoshop obrade, ali samo ukoliko budeš redovno vježbao u programu obrađujući različite stvari, prepravljajući itd, ali uz dosta strpljenja i ništa na brzinu, sve polako i ostavi sebi uvijek dosta lufta vremena da možeš s mirom raditi bez da igdje žuriš ili da te neko negdje požuruje, čeka itd ... U photoshop obradama ti je najbitnije strpljenje, redovno vježbanje i vrijeme ... Nadam se da će ti pomoći moj mali savjet ... Mali ali vrijedan !
|
|
|
|
|
|
|
Mihael_2646
|
|
« Reply #184 on: April 07, 2011, 18:09:16 » |
|
Evo ja sam napravio svoj prvi bolji bus , a radi se o Neoplanu Skylineru , bijeli i VB Tours Korišteni dijelovi sa Sky - a koji je Adin_Zne pravio : Žmigavci , retrovizor , maska , zadnji far i kotači Nije poseban ali je tako - tako . Očekujem primjedbe ili pohvale. Bijeli obični : VB Tours : Za početke u photoshop obradi ovo izgleda sasvim OK, govori ti iskusna osoba u tome Moj prijedlog pa ga uvaži ako želiš po ličnome izboru, je to da će vremenom sigurno sve bolje i bolje i kvalitetnije raditi photoshop obrade, ali samo ukoliko budeš redovno vježbao u programu obrađujući različite stvari, prepravljajući itd, ali uz dosta strpljenja i ništa na brzinu, sve polako i ostavi sebi uvijek dosta lufta vremena da možeš s mirom raditi bez da igdje žuriš ili da te neko negdje požuruje, čeka itd ... U photoshop obradama ti je najbitnije strpljenje, redovno vježbanje i vrijeme ... Nadam se da će ti pomoći moj mali savjet ... Mali ali vrijedan ! Da sve to razumijem Amare , samo ja baš neznam obrađivati u Photoshopovima , pa ako mi možeš u PP objasniti
|
|
|
|
|
|
|
The_Dubster
|
|
« Reply #185 on: April 07, 2011, 18:15:13 » |
|
imas manje programe koje je i lakše razumijet a za početak si trebao konkretno na ovom skylineru malo pomaknut još unazad zadnje točkove
|
|
|
|
|
|
|
Mihael_2646
|
|
« Reply #186 on: April 07, 2011, 18:20:51 » |
|
imas manje programe koje je i lakše razumijet a za početak si trebao konkretno na ovom skylineru malo pomaknut još unazad zadnje točkove Znam , to sam namjerno napravio jer sam zapravo mislio donje staklo produžiti do kraja , i kao da je bus malo veći , kužiš ?? A sad radim na jednoj Setri 319 UL
|
|
|
|
|
|
|
Mihael_2646
|
|
« Reply #187 on: April 07, 2011, 23:22:10 » |
|
Evo i od mene 319 UL , smislio sam neku svoju šemu , dajte recite jel šema ok ili treba još što dodati ?
|
|
|
|
|
|
|
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
|
|
« Reply #188 on: April 08, 2011, 09:08:09 » |
|
Evo i od mene 319 UL , smislio sam neku svoju šemu , dajte recite jel šema ok ili treba još što dodati ? Po meni šema nebi od mene dobila ni 1 bod na skali od 1-10, jer ovo što si ti napravio, ova "šema", je samo neko predstavljanje nekih oblika, čestica možda ili čega već, ne bi dao ni jedan jedini bod zbog toga što tvoja šema ne predstavlja ništa konkretno, ne prenosi nikakvu poruku, vizuelni identitet prepoznatljiv za prevoznika itd ...
|
|
|
|
|
|
|
Mihael_2646
|
|
« Reply #189 on: April 08, 2011, 17:47:21 » |
|
Evo i od mene 319 UL , smislio sam neku svoju šemu , dajte recite jel šema ok ili treba još što dodati ? Po meni šema nebi od mene dobila ni 1 bod na skali od 1-10, jer ovo što si ti napravio, ova "šema", je samo neko predstavljanje nekih oblika, čestica možda ili čega već, ne bi dao ni jedan jedini bod zbog toga što tvoja šema ne predstavlja ništa konkretno, ne prenosi nikakvu poruku, vizuelni identitet prepoznatljiv za prevoznika itd ... Pa kakvu bi mogao šemu napraviti ?? Što bi trebalo biti značajnije jer nisam tu neki profesionalni crtač?
|
|
|
|
|
|
|
SlimShady
Vodič puta
I pjan i trijezan za volan sam vezan :)
|
|
« Reply #190 on: April 08, 2011, 20:24:46 » |
|
evo i od mene nije nesto posebno al et prvi put bit ce boljih samo dok programa nabavim sve u paintu radio Uploaded with ImageShack.us
|
|
|
|
|
|
|
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
|
|
« Reply #191 on: April 09, 2011, 05:02:49 » |
|
evo i od mene nije nesto posebno al et prvi put bit ce boljih samo dok programa nabavim sve u paintu radio Uploaded with ImageShack.usNije uopšte toliko loše ispalo kako ti to "kukaš" u postu, fino si ga uradio, pogotovo kako si radio samo u paintu, jedino što po meni nebi moglo proći kod mene, je natpis Kantic na zadnjem dijelu busa, jer nije korišten Kantic font u kojem se piše bilo gdje i u bilo čemu, na bilo čemu taj font kada se piše ime firme. To je kao dio logotipa možemo reći, naziv "KANTIC" u tome određenom fontu. Pokušaj na ovom primjeru što si već uradio, samo preraditi taj dio oko natpisa pa onda postavi, da vidimo onda kako je ispalo, da li si uspio to uraditi kako treba, naravno ako želiš i imaš vremena...
|
|
|
|
|
|
|
Mihael_2646
|
|
« Reply #192 on: April 09, 2011, 13:45:09 » |
|
Evo od mene jedna 303 u šemi Centrotransa , a sad radim na Ikarus IK-111 koji će biti od GRAS Sarajevo gbr 267 o303 je prvo trebao biti žuti , pa sam zaboravio prefarbati ratkape !
|
|
« Last Edit: April 09, 2011, 13:56:13 by mihaelsb »
|
|
|
|
|
SlimShady
Vodič puta
I pjan i trijezan za volan sam vezan :)
|
|
« Reply #193 on: April 09, 2011, 18:17:37 » |
|
@amare napisao bih ja tacno KANTIC kako treba al nemogu zarotirati u tome je problem ev jos jedna 'nako cisto rekreativno Uploaded with ImageShack.us
|
|
|
|
|
|
|
Mihael_2646
|
|
« Reply #194 on: April 09, 2011, 20:25:26 » |
|