bhbus.ba
November 26, 2024, 03:34:32 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 52 53 [54] 55 56 ... 78   Go Down
  Print  
Author Topic: Panturist Arriva, Osijek  (Read 296256 times)
tomo
Vozač Autobusa

« Reply #795 on: January 28, 2013, 19:51:33 »

n00bz3r
Pješak
*

« Reply #796 on: January 28, 2013, 23:02:51 »

Naravno da je Frigan imao podrsku od Glavasa, i manje troskove, to se podrazumjeva. Ali firma je bila na zdravim nogama, autobusi otplaceni, a bus se kupovao glavom i za liniju na kojoj je vozio, a ne da bi bio allrounder. I ok, ako ti kazes da je nabavljeno toliko buseva, vjerovat cu, ne da mi se prebrojavati. Nisam toliko sitnicav. Ali prica da je vozio sa krsinama, prema mom iskustvu ne stoji. Vozio sam dosta po Slavoniji, i bilo koji bus kojim se vozio, bilo Neoplan ili Sanos, svi su odreda bili odrzavani i cisti. Danas je druga prica. I noviji busevi voze mjesecima sa problemima, jer je nekom lijeno naruciti dio, a prigradski MANovi su katastrofa. Cak i Pavlicev vozni park je bio ali i ostao katastrofa. Odrzavanje nije kao nekada i tocka. Shvacam da je vozni park ostario, ali nije to to. Nije Frigan bio cvijece, ali Veoliji kao da je bilo stalo da uzmu neku lovu nabrzinu, i da zbrisu. No nije im se ostvarilo Cheesy
tomo
Vozač Autobusa

« Reply #797 on: January 29, 2013, 04:07:48 »

Istočno od Zagreba je najjači Čazmatrans, barem po meni........ Ali drago mi je da se oglasio i netko tko je posredno povezan sa Panturistom, jer sam ja s njime neposredno povezan kao i sa svim ostalim prijevoznicima.... I često se krivo interakcija sa istim poduzećem povezivala, ali ne zbog mene , nego zbog pojedinaca....
Ne mogu prihvatiti nepravdu, ne mogu prihvatiti nedaće koje su i prijavljivane Panturistu i direktoru i tretirane kao idiotizam, što iz osobnih iskustava , što iz inih prijepisa sa internetskih stranica koje se mogu pročitati....

Izuzetno je i nekorektno uskratiti prodaju karata, a onda iste prodavati u agenciji bez ikakve zarade - kolodvorska ili rezervacijska usluga.....
Nemoguće je da se nisu oko toga mogli dogovoriti - ionako PNT mora na svaku kartu naljepiti kolodvorsku markicu od 2,30kn.... Pa u čemu je stvar???!!! Inat? čiji, koji??

Ovo je ionako kupio R. preko DB-a Cheesy

MaRko PatRon
Pješak
*

« Reply #798 on: January 30, 2013, 11:20:38 »

R. Huh?
5dm2
Pješak
*

« Reply #799 on: January 30, 2013, 16:20:28 »

Istočno od Zagreba je najjači Čazmatrans, barem po meni........ Ali drago mi je da se oglasio i netko tko je posredno povezan sa Panturistom, jer sam ja s njime neposredno povezan kao i sa svim ostalim prijevoznicima.... I često se krivo interakcija sa istim poduzećem povezivala, ali ne zbog mene , nego zbog pojedinaca....
Ne mogu prihvatiti nepravdu, ne mogu prihvatiti nedaće koje su i prijavljivane Panturistu i direktoru i tretirane kao idiotizam, što iz osobnih iskustava , što iz inih prijepisa sa internetskih stranica koje se mogu pročitati....

Izuzetno je i nekorektno uskratiti prodaju karata, a onda iste prodavati u agenciji bez ikakve zarade - kolodvorska ili rezervacijska usluga.....
Nemoguće je da se nisu oko toga mogli dogovoriti - ionako PNT mora na svaku kartu naljepiti kolodvorsku markicu od 2,30kn.... Pa u čemu je stvar???!!! Inat? čiji, koji??

Ovo je ionako kupio R. preko DB-a Cheesy

Moj lapsus, Čazmu sam automatski računao pod Zagreb Smiley

Što se mog kontakta sa PT-om tiče, da odmah razriješimo kako ne bi bilo nedoumica - nisam zaposlenik, ali mi je radno mjesto na adresi Sv.L.B.M. 33, mislim da je to dovoljno za sada.

Neki dan je također na oglasnoj ploči izvješena obavijest da je Veolia Transport Central Europe prodana Deutsche Bahnu, znači preuzet je cijeli operativni dio u Poljskoj, Češkoj, Sloveniji, Hrvatskoj i Poljskoj. Negdje sredinom godine bi trebalo sve to biti finalizirano.

Za ovo zadnje ne mogu dati relevantan komentar. Zna se da je problem sa prodajom karata nastao zbog zadržavanja novaca od karata od strane APP-a. Sličan slučaj se zbio pred godinu-dvije u Slavonskom Brodu kada je i Čazma ostala uskraćena za svoj novac i prodaja je bila ukinuta APP-u. Očito je tu problem puno dublji i nema veze samo sa PT-om. Što se same prodaje tiče, valjda je sve po zakonu ako i dalje prodaju svoje karte u agenciji, a vjerujem da je isti taj zakon omogućio da se takvo što uopće i napravi, tako da PT samo koristi svoje mogućnosti.

Toliko od mene, vjerujem da ste u sve ostalo daleko bolje upućeni, moja je namjera bila samo razjasniti stvari oko prodaje, jer iskreno - PT je jedan od brendova Osijeka, odigrao je i neke značajne stvari u povijesti razvoja grada, i stoga mi nije drago kada se svašta piše. Nažalost, danas je situacija svuda takva da od nekakve tradicije i prepoznatljivosti ostaje samo ime, a ni to nije uvijek slučaj. Nadam se, a vjerujem i vi, da će PT uskoro opet biti u poziciji kakvu je prije držao u Hrvatskoj.
tomo
Vozač Autobusa

« Reply #800 on: January 30, 2013, 16:27:33 »

Pa činjenica je da su brojni putnici, ali i ostali emotivno vezani uz ime Panturista.... A nadamo se da će nadolazeća vremena biti daleko bolje i uspješnija

tomo
Vozač Autobusa

« Reply #801 on: January 30, 2013, 17:41:13 »

Osijek - Slavonski Brod

Osijek - Zagreb

šlepanje

n00bz3r
Pješak
*

« Reply #802 on: January 30, 2013, 22:59:39 »

Meni je bilo jako žao kada je Panturist postao dio velike korporacije. Samostalan, bio je pravi osječki brand, i dika nama osječanima, nekako naš. Kako je došla Veolia, dosta se to razvodnilo... Nekako me hvata nostalgija za onim starim dobrim vremenima, koja se nažalost nece ponoviti. Kada sam stajao na kolodvoru u Stuttgartu, ponosan na Panturistov N116 koji je izgledao moćno. Eh...
tomo
Vozač Autobusa

« Reply #803 on: February 01, 2013, 17:47:56 »

Beli Manastir - Osijek

Zagreb - Osijek

Osijek - Zagreb

Transfer Vukovar - Osijek za bus za Frankfurt, pa kasnije Osijek - Novi Sad

OS-348-ER Beli Manastir - Osijek, ZG-5270-DL Osijek - Zagreb

tomo
Vozač Autobusa

« Reply #804 on: February 03, 2013, 18:21:09 »

MaRko PatRon