transformers
|
|
« Reply #165 on: June 03, 2011, 23:20:51 » |
|
gb83 dugo bio u kvaru radi mjenjaca(poluautomatski),sad je dobio obicni.Jedva sam ga uslikao,isao je ko metak. uz puno uvazavanje ne postoji ovaj model autobusa sa poluautomatskim mjenjačem jer svi su automatici sa 3 stepenim automatskim mjenjačem. Žao mi je što je dobio "klasični" mjenjač jer su ovi mjenjači perfektni i samo loše rukovanje i loše održavanje može ih uništiti
|
|
|
|
|
|
|
damir fido
VIP Član
Vodič puta
|
|
« Reply #166 on: June 04, 2011, 00:17:26 » |
|
gb83 dugo bio u kvaru radi mjenjaca(poluautomatski),sad je dobio obicni.Jedva sam ga uslikao,isao je ko metak. uz puno uvazavanje ne postoji ovaj model autobusa sa poluautomatskim mjenjačem jer svi su automatici sa 3 stepenim automatskim mjenjačem. Žao mi je što je dobio "klasični" mjenjač jer su ovi mjenjači perfektni i samo loše rukovanje i loše održavanje može ih uništiti ne,bio je kao neki poluautomatik,imao je rucicu na instrument tabli a sad ima normalni automatski mjenjac ko zna sa cega.
|
|
|
|
|
|
|
transformers
|
|
« Reply #167 on: June 04, 2011, 10:12:01 » |
|
gb83 dugo bio u kvaru radi mjenjaca(poluautomatski),sad je dobio obicni.Jedva sam ga uslikao,isao je ko metak. uz puno uvazavanje ne postoji ovaj model autobusa sa poluautomatskim mjenjačem jer svi su automatici sa 3 stepenim automatskim mjenjačem. Žao mi je što je dobio "klasični" mjenjač jer su ovi mjenjači perfektni i samo loše rukovanje i loše održavanje može ih uništiti ne,bio je kao neki poluautomatik,imao je rucicu na instrument tabli a sad ima normalni automatski mjenjac ko zna sa cega. postoji mogucnost da je imao automatski mjenjac ali je za ubacivanje u brzinu sluzila rucica a ne tastatura na koju smo navikli. Ako je bio poluautomatski znaci da je imao kvacilo. Prepravka sa klasicnoog odnosno poluautomatskog sistema na automatik je moguca uz ogromne napore ulaganja i sl. Sumnjam da su to radili. Vjerovatno su samo zamjenuli mjenjac i tastaturu...
|
|
|
|
|
|
|
damir fido
VIP Član
Vodič puta
|
|
« Reply #168 on: June 13, 2011, 03:06:26 » |
|
Slika desnog dijela baze gips-a.Skroz desno iza ograde je autobuska stanica za istocni dio kantona.Tu se mogu vidjet Bjeljevac,Hankom i Gips uglavnom linija 13 za Kalesiju.Druga AS za zapadni dio je u Simin Hanu a obje su nastale ukidanjem bivse "Kajmak stanice"preko puta panonskih jezera.Lijevo su uredno poredani troosovinci i Neoplani koji su cini mi se na prodaju.Na kraju niza je i mali zuti Neoplan gb 24 i jedan Sanos 415.Vidi se i narandjasti 0405 G sa reklamom BH mobile koji je dugo u kvaru.Tu su i ex Alpine,jos 2 sanosa 415,jedan Grafonja 73 ili 74,a gore skroz lijevo su zuti Neoplan gb 23,Scania 5785 i jos neki troosovinci ni za sta vise.Ima i lijevo veliki dio baze koji se ne vidi sa objektima za odrzavanje,ali je malo ozelenilo,pa je tesko sve uslikati a tu sam nemocan.Malo zumirajte sliku,pa cete dosta toga prepoznati.
|
|
|
|
|
|
|
The_Dubster
|
|
« Reply #169 on: June 13, 2011, 08:47:09 » |
|
teško da će prodati Neoplane kome...
|
|
|
|
|
|
|
damir fido
VIP Član
Vodič puta
|
|
« Reply #170 on: July 30, 2011, 17:12:39 » |
|
914 i 935 su na rezalistu kao i jedan sanos 415 MVP. 914 je juce izrezan a 935 vjerovatno u ovim trenucima dok ovo pisem,tako da je zavrsila era Volvo Hainje auutobusa u Gipsu.Inace ni jedan Sanos 415 MVP vise ne vozi.
|
|
« Last Edit: July 30, 2011, 17:22:33 by damir fido »
|
|
|
|
|
The_Dubster
|
|
« Reply #171 on: July 30, 2011, 23:24:53 » |
|
to će biti regulisano u voznom parku, pričali smo na pp o tome
|
|
|
|
|
|
|
damir fido
VIP Član
Vodič puta
|
|
« Reply #172 on: July 31, 2011, 00:04:28 » |
|
Moj post je malo stariji od nase pp.Ova tema sluzi za te informacije a ne samo obrisi,prebaci itd. A svakako da cemo prebaciti sva ta vozila u novu temu.Rezaliste ceka i bar nekoliko Alpina,Scaniu L94 gb.5783 dok je Scania 5784 u voznom stanju,ali parkirana je zajedno sa Neoplanima i Den Oudsten troosovincima.Oni su na prodaju.
|
|
|
|
|
|
|
The_Dubster
|
|
« Reply #173 on: September 08, 2011, 10:46:11 » |
|
Koliko sam čuo - dvije Alpine završile u Ključu, vrlo moguće da su to možda od GIPSa?
|
|
|
|
|
|
|
damir fido
VIP Član
Vodič puta
|
|
« Reply #174 on: September 13, 2011, 18:46:23 » |
|
Da jesu zavrsile u Kljucu a i jedan troosovinac 5719 mislim,ostaje u Gips-u na prevozu rudara.Ubacili su mu po 2 reda sjedista a troosovinci su inace imali jedan red sjedista jednoredan a drugi dvoredan.
|
|
|
|
|
|
|
transformers
|
|
« Reply #175 on: September 15, 2011, 23:41:44 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
|
|
« Reply #176 on: September 16, 2011, 03:34:00 » |
|
Vjerovatno si se šalio ovim postom, predpostavljam kolega na osnovu ovih smajlija Meni uopšte nije čudno ni baksuzli više vidjeti žensko da vozi bus, prije 4-5 godina u BiH kad vidim, mi je pomalo i bilo čudo, a danas mi to uopšte nije čudno. Jer sam prilikom mojih putovanja u EU, jako često viđao, sretao kako ženske voze i gradske buseve a i turističke u finome broju, i to novije buseve setre 400, nove city-e, star-e, a i prije sam često viđao, unazad nekih 5-6-7 godina u EU, ali tada sam većinom viđao da žene voze u gradskom i prigradskom saobraćaju, i to mi je sasvim OK, i žene su itekako sposobne da voze ove mašine, vjerovatno neke i više od mnogih muškaraca itd... Meni lično je drago kada vidim u BiH da žensko vozi bus, jer shvatim onda da se i u nas u BiH polako napreduje ka evropskim standaridima u saobraćaju, to je evropska fora A to mi je drago, znači da će vremenom doći da će se i autobusi održavati, nabavljati itd na evropskim fazonima zasnovano Evo kada sam bio sad na ljeto u posjeti Austriji, viđao sam i žene za volanom i slikao naravno, to možete pogledati ukoliko Vas interesuje na linku ispod.... link na temu prevoznika gradskog i prigradskog saobraćaja u Austriji, njegova teme i slike itd... Pa imaju slike i žena što voze buseve... http://www.bhbus.net/forum/index.php?topic=2048.0Pored toga prilikom ovogodišnje posjete Njemačkoj, također sam i gore vidio veliki broj žena vozača buseva. Tako da je to sasvim normalna pojava... Ne živimo u pantivijeku, pa da se žene drže kod kuće u domaćinstvu, jer nisu ni za šta drugo sposobne... To vrijeme je davno prošlo
|
|
|
|
|
|
|
transformers
|
|
« Reply #177 on: September 16, 2011, 07:02:48 » |
|
Vjerovatno si se šalio ovim postom, predpostavljam kolega na osnovu ovih smajlija Meni uopšte nije čudno ni baksuzli više vidjeti žensko da vozi bus, prije 4-5 godina u BiH kad vidim, mi je pomalo i bilo čudo, a danas mi to uopšte nije čudno. Jer sam prilikom mojih putovanja u EU, jako često viđao, sretao kako ženske voze i gradske buseve a i turističke u finome broju, i to novije buseve setre 400, nove city-e, star-e, a i prije sam često viđao, unazad nekih 5-6-7 godina u EU, ali tada sam većinom viđao da žene voze u gradskom i prigradskom saobraćaju, i to mi je sasvim OK, i žene su itekako sposobne da voze ove mašine, vjerovatno neke i više od mnogih muškaraca itd... Meni lično je drago kada vidim u BiH da žensko vozi bus, jer shvatim onda da se i u nas u BiH polako napreduje ka evropskim standaridima u saobraćaju, to je evropska fora A to mi je drago, znači da će vremenom doći da će se i autobusi održavati, nabavljati itd na evropskim fazonima zasnovano Evo kada sam bio sad na ljeto u posjeti Austriji, viđao sam i žene za volanom i slikao naravno, to možete pogledati ukoliko Vas interesuje na linku ispod.... link na temu prevoznika gradskog i prigradskog saobraćaja u Austriji, njegova teme i slike itd... Pa imaju slike i žena što voze buseve... http://www.bhbus.net/forum/index.php?topic=2048.0Pored toga prilikom ovogodišnje posjete Njemačkoj, također sam i gore vidio veliki broj žena vozača buseva. Tako da je to sasvim normalna pojava... Ne živimo u pantivijeku, pa da se žene drže kod kuće u domaćinstvu, jer nisu ni za šta drugo sposobne... To vrijeme je davno prošlo "mrtaav" ozbiljan..uopće se nisam šalio kada je u pitanju vožnja autobusa od strane žena. Imam ja veoma "savremene" poglede na svijet ali ovdje sam definitivno konzervativan, zastario,zaostao i sl...čekaću ja drugi bus neka ona ide "svojim poslom".
|
|
|
|
|
|
|
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
|
|
« Reply #178 on: September 16, 2011, 07:12:25 » |
|
A žašto to? Takvo razmišljanje i osjećaji ? Možeš li mi objasniti, baš me interesuje... Meni uopšte nije bed kad žena vozi bus, vozio sam se kad su vozile, i nije mi ni sekunde nekog osjećaja bilo, sasvim ugodna vožnja do moje destinacije
|
|
|
|
|
|
|
transformers
|
|
« Reply #179 on: September 16, 2011, 07:37:01 » |
|
A žašto to? Takvo razmišljanje i osjećaji ? Možeš li mi objasniti, baš me interesuje... Meni uopšte nije bed kad žena vozi bus, vozio sam se kad su vozile, i nije mi ni sekunde nekog osjećaja bilo, sasvim ugodna vožnja do moje destinacije drug meni je "bad" da žena vozi i tačka. Ja žene djelim na one koje ne znaju voziti i na one koje malo manje ne znaju voziti. Džaba ti sve ja sam takav i to se ne može promjeniti. A ti se i dalje vozaj samo pažljivo bbiraj "destinaciju" hahhaha
|
|
|
|
|
|
|
|