mirza
|
|
« Reply #825 on: April 04, 2012, 15:23:44 » |
|
city-ju istekla registracija a za sky mora platit neku kaznu
skylineru istekla registracija, nije vratio tablice u predviđenom roku i stigla kazna + što je neregistrovano vozilo i dalje korišteno u saobraćaju.
|
|
|
|
TOVARNA AVTOMOBILOV IN MOTORJEV
|
|
|
mirza
|
|
« Reply #826 on: April 04, 2012, 17:51:45 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
transformers
|
|
« Reply #827 on: April 04, 2012, 17:53:52 » |
|
ma nisu nego nije jos dobio nove tablice ima sve papire uredne da je ponovo registrovan
to su priče za malu djecu. Vozilo je registrirano kada posjeduje validnu potvrdu o registraciji sa tablicama koje su na vozilu. Osim toga ako mu registracija nije bila istekla duže od mjesec dana tablice su mu svakako trebale ostati iste jer se nove tablice ne mijenjaju ukoliko registracija nije istekla duže od mjesec dana odnosno ukoliko nisu fizički oštećene.. Evo odgovora na posljednji post....klošari su vozili autobus na policu osiguranja i račun koji izdaje auto kuca
|
|
|
|
|
|
|
tufko
Putnik
|
|
« Reply #828 on: April 04, 2012, 19:03:24 » |
|
steta Mercedesa samo ga upropastili a bio mi je Sejo reko da ce ga pravit da vozi ove gradske linije ali izgleda nista od toga :/
|
|
|
|
|
|
|
bugojno-sky
Pješak
|
|
« Reply #829 on: April 04, 2012, 19:11:35 » |
|
kad će za Mostar početi voziti zna li se
|
|
|
|
|
|
|
ecehajic
Moderator Podforuma
Mehaničar
|
|
« Reply #830 on: April 04, 2012, 20:02:51 » |
|
I mala 0303 ostala bez reg.tablica. Sad za sad jedino 0303 ex.Putnik,Bugojno ima tablice i voza.
|
|
|
|
|
|
|
flatić
Kondukter
flatić
|
|
« Reply #831 on: April 04, 2012, 20:04:19 » |
|
Danas đip od Inspekcije SBKa zaplijenio malu mecu i ona ide ispred a oni je prate u policijskom drustvu
|
|
|
|
The Doctor
|
|
|
SlimShady
Vodič puta
I pjan i trijezan za volan sam vezan :)
|
|
« Reply #832 on: April 04, 2012, 20:26:43 » |
|
Jarane sve su im uzeli !! Odustani od ova posla gospodine Hozicu prodaj onome ko ce je voditi kako treba !! :S
|
|
|
|
|
|
|
jozip
Putnik
|
|
« Reply #833 on: April 04, 2012, 21:09:24 » |
|
ispekcija je bilo na autobusnom kolodvoru uskoplje gledali kako primaju putnike izvan kolodvora mislim na izlazu kolodvora da se ne kupuju karte na salteru i tako je nasjela spedicija turist i vidio sam kako vozac skida table a inspekcija je pregedvala i servisov steyr medutim kod njih je sve ured
|
|
|
|
BRIŠNIK BUS TOMISLAVGRAD ***** putujte sa najudobnijim autobusom...... Široki Brijeg-Innsbruck
|
|
|
ecehajic
Moderator Podforuma
Mehaničar
|
|
« Reply #834 on: April 04, 2012, 21:13:07 » |
|
Evo je i bez tablica.
|
|
|
|
|
|
|
The_Dubster
|
|
« Reply #835 on: April 04, 2012, 22:14:48 » |
|
strašno... nadam se da će neko preuzeti Špediciju ko će znati raditi kako treba...
|
|
|
|
|
|
|
mirza
|
|
« Reply #836 on: April 04, 2012, 23:25:37 » |
|
Izgleda da polako dolazi kraj još jednom bugojanskom preduzeću. Nakon trideset godina postojanja preduzeće Špedicijaturist će doživjeti sudbinu svoje majke ATP Špedicija. Tužno ali istinito. Gospodin Hozić je zapećatio sudbinu velikog broja radnika koji su godinama prije njegovog dolaska stvarali ono štoje on uništio za devet godina. Situacija u Špedicijaturistu nije bila teža ni u toku a ni poslije rata. U rat su ušli kao jedna perspektivna firma, s veoma dobrim voznim parkom sa u to vrijeme modernim autobusima. Nakon rata iako s umanjenim brojem vozila i radnika uspjevaju da obnove sve domaće linije, popune vozni park i zaposle potrebni broj radnika. Međutim, privatizacijskim malverzacijama i dolaskom Hozića u preduzeće dolazi do slabljenja poslovanja, sve manje se ulagalo u vozni park i održavanje linija, dolazi do ne kontrolisanog trošenja novčanih sredstava bez pokrića (veliki dio novca s računa Špedicijaturist je utrošeno za "rekonstrukciju" hotela Kalin, koji je postao samo ruglo za Bugojno),radnici bježe trbuhom za kruhom, ne uplačuje im se radni staž ni doprinosi za PIO/MIO, plate kasne po nekoliko mjeseci,.... Pokrenuto je masu krivičnih prijava, ali naše korumpirano sudstvo nikad ništa nije poduzelo po tom pitanju. Meni je stvarno žao što se ovo desilo jer ova firma me je othranila, iškolovala, mnoge uspomene me vežu za ovo preduzeće, mnogo dobrih poznanstava sam stekao u njoj, ali svemu mora doći kraj, žao mi je što je taj kraj ovakav. Tužno ali istinito.
|
|
|
|
|
|
|
tufko
Putnik
|
|
« Reply #837 on: April 05, 2012, 14:09:50 » |
|
bugojno-sky nemoj se ljutit ali postao si naporan sa svojim pitanjem kad ce poceti voziti za Mostar vidis da se firma raspada i pitanje je da li ce ikada vise bilo gdje voziti
|
|
|
|
|
|
|
VOLVO
Putnik
|
|
« Reply #838 on: April 05, 2012, 14:49:06 » |
|
sta su hozic i spedicija ista firma ?? nisam znao...ali ipak zao mi je
|
|
|
|
|
|
|
mirza
|
|
« Reply #839 on: April 05, 2012, 14:50:05 » |
|
bugojno-sky nemoj se ljutit ali postao si naporan sa svojim pitanjem kad ce poceti voziti za Mostar vidis da se firma raspada i pitanje je da li ce ikada vise bilo gdje voziti
Tako je Tufko. Bez uvrede. Pitanje je da li će ikako više voziti. Firma je u totalnom raspadu, a i da imaju planove da opet voze nemaju čim. Jučer su nešto varili na Cityu,a mislim da sam ga i danas vidio u garaži(brzo sam prošao takoda nisam mogao dobro vidjet, informaciju dobijete nešto kasnije).
|
|
|
|
|
|
|
|