bhbus.ba
December 29, 2024, 21:28:43 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 46 47 [48] 49 50 ... 70   Go Down
  Print  
Author Topic: Špedicija turist, Bugojno  (Read 235320 times)
mirza
Vodič puta

« Reply #705 on: February 25, 2012, 20:24:15 »

I na slici se vidi da mu zadnja vrata ne zatvaraju dobro, a inače bila su svezana žicom. Sad slijedi pitanje: Da li biste vi da vam se dijete vozi do škole ili iz škole do kuće u neispravnom autobusu?

TOVARNA  AVTOMOBILOV  IN MOTORJEV
bugojno-sky
Pješak
*

« Reply #706 on: February 26, 2012, 01:10:04 »

u pravu si Mirza, a zna li neko ima li kakve planove Beg, šta namjerava sa stanicom, misli li ulagati išta, propadoše mu sve linije, Mostar samo ostade dobar jer nema konkurenciju a studentima paše ova linija zbog predavanja i ispita
mirza
Vodič puta

« Reply #707 on: February 26, 2012, 01:17:04 »

Mostar je dobar zato što ima dobat polazak iz Bugojna u 7:00 tj. kreće prvi i što u zadnje vrijeme ide dobar bus. Mada je i ranije linija bila jaka. Ja dok sm studirao slali su svakakve autobuse, one Mercedese, Sanose, TAMa, čak i onog DAFa što je parkiran na stanici 6-7 god. MANa koji je isječen

Setra 417 HDH
Vodič puta

« Reply #708 on: February 26, 2012, 01:28:44 »

oko 10 sati sam vidjao njihov bus nekoliko puta u mostaru i svaki put je bio pun ..

Svi komentari sadržavaju moj lični stav i moje lično mišljenje. Tako da iza mene ne stoje nikakvi pravni subjekti!
mirza
Vodič puta

« Reply #709 on: February 26, 2012, 13:09:29 »

Dolazak u Mostar poredu vožnje je u pola 10. tako da ih možeš vidjet u tom terminu svaki dan osim nedelje. Obiđu stanece na istočnoj i zapadnoj strani, pa u sjeverni logor do polaska za Bugojno.

The_Dubster
Vozač Autobusa

« Reply #710 on: February 27, 2012, 21:01:48 »

Danas u pola 6 onaj mercedes se jedva odteturao sa stanice. Ne kanim nikog da blatim, ali ovo što se radi u Špediciji je postalo kriminalno. Kako ih nije stid takav bus poslati na liniju - znači bus odlazi sa perona i sav naget na lijevu stranu, al pazi - NAGET BUKVALNO, dok je desna strana pofino otišla u zrak još više...

Pa bolje je ljudi da se ne vozi linija, nego da neko stgrada u takvim uslovima. Nadam se da će nadležni prepoznati problem i jednom za svagda stati u kraj takvim prevoznicima. Ni vozač nije kriv toliko, ipak i on dobije takav bus, ali ono danas što sam vidio... strašno!

Još jednom - nemam namjeru nikog da blatim, ali ovo je strašno i mora se sankcionisati!

transformers
Voditelj Voznog Parka

« Reply #711 on: February 27, 2012, 21:31:35 »

Danas u pola 6 onaj mercedes se jedva odteturao sa stanice. Ne kanim nikog da blatim, ali ovo što se radi u Špediciji je postalo kriminalno. Kako ih nije stid takav bus poslati na liniju - znači bus odlazi sa perona i sav naget na lijevu stranu, al pazi - NAGET BUKVALNO, dok je desna strana pofino otišla u zrak još više...

Pa bolje je ljudi da se ne vozi linija, nego da neko stgrada u takvim uslovima. Nadam se da će nadležni prepoznati problem i jednom za svagda stati u kraj takvim prevoznicima. Ni vozač nije kriv toliko, ipak i on dobije takav bus, ali ono danas što sam vidio... strašno!

Još jednom - nemam namjeru nikog da blatim, ali ovo je strašno i mora se sankcionisati!

ma sve je dobro dok neko "glavom ne zaplati" pa će se onda idioti opametiti ali će biti kasno.  U stvari pitanje je da li bi se i tada opametili jer znamo šta se desilo sa Bucom pa eno ga opet vozi krševe....
SlimShady
Vodič puta

I pjan i trijezan za volan sam vezan :)

« Reply #712 on: February 27, 2012, 21:34:42 »

buco vozi "avione" u odnosu na ove :S

mirza
Vodič puta

« Reply #713 on: February 27, 2012, 21:38:04 »

Nema koristi. Taj autobus je jesenas zaustavljen u Travniku od strane policije i uz policijsku pratnju vračen u Bugojno. Meni samojedna stvar nije jasna, a to je kako takav autobus prođe tehnički pregled??? Jer da ne prođe tehnički nebi mogao dobiti ni nove reg. tablice. Znači odgovornost snose i stanice tehničkog pregleda kao i preduzeće koje je vlasnik vozila. Po meni vozač ima najmanju krivicu za to. Primoran je da vozi takav autobus jer ako se nešto pobuni leti s posla. A najveću krivicu za stanje u Špedicijaturistu ima Hozić, niko drugi!!! On je uništio sve što se moglo uništiti u preduzeću. Vozni park, autobusnu stanicu, ma SVE!

ecehajic
Moderator Podforuma
Mehaničar
*

« Reply #714 on: February 27, 2012, 21:39:26 »

mah joj dabe je govoriti.nije ovdje samo hozic kriv ne treba njega kriviti.tu su jos 2 suvlasnika,bar bi oni trebali nesto da ucine.bilo je slucajeva da putnik propadne bukvalsno kroz autobus propao pod,jednom sam se prilikom vozio ikarusom i bukvalno gleda sa strane kroz limove i zakrpe,prije 5 ili 6 godina prica mi jedan momak spali tockovi.stvarno je zalosno.ono sto bih ja uradio da su 3 vlasnika spedicije.jednom sarajevo drugom mostar,a treci sve gradske i seoske linije i opleti.a ovako se ne zna ni ko pije ni ko placa!

The_Dubster
Vozač Autobusa

« Reply #715 on: February 27, 2012, 22:17:10 »

Nešto treba HITNO da se riješi, jer jedan život je puno da se izgubi, a ne do Bog više... Ne razumijem te ljude nikako!

jozip
Putnik
*

« Reply #716 on: February 27, 2012, 22:48:26 »

drugar mi jedan prica kako dole u kaficu valjda napravio od bureta pec i stavio u kafic kaze drug ono je zalosno kako ga nije stid sramota stavit u garazu a kamoli u kafic da svit gledaali beg stao pored nje i jos se hvali kaoo nezna europa sta mi imamo za mene je to prezalosnoo.

BRIŠNIK BUS TOMISLAVGRAD
***** putujte sa najudobnijim autobusom......
Široki Brijeg-Innsbruck
dani-ze
VIP Član
Vozač Autobusa
*

« Reply #717 on: February 27, 2012, 22:55:06 »

opet se mimoidzosmo adnane Huh? :-D

BHbus.net - prvi portal o autobusima u BiH
The_Dubster
Vozač Autobusa

« Reply #718 on: February 27, 2012, 22:57:42 »

opet se mimoidzosmo adnane Huh? :-D

štaš... ja otišao onim za Kakanj u pola 6.

mirza
Vodič puta

« Reply #719 on: February 27, 2012, 23:27:11 »

Ne branim ovu dvojicu suvlasnika, ali oni su pokušali da nešto urade ali naša korumpirana vlast i korumpirano sudstvo čine svoje. Dva suvlasnika su na sudu s Hozićem od samog ulaska u firmu. Oni su bili počeli s obnovom voznog parka ali hozić ne da da se vozila uknjiže u imovinu preduzeća. Uradili su grijanje na stanici i svašta nešto čega se više ne mogu ni sjetit. Krivicu snose i pojedini radnici koji su Hoziću lizali g...., dizali kredite pa davali Hoziću pare, a računi prije Hozićevog dolaska su bili puni. Dio novca je utrošen za sumnjivu kupovinu hotela Kalin od kojeg su napravili ruglo u centru grada, te kupovina Neoplana 116H i Setre 315 HDH, te mnoge druge sumnjive transakcije. Skyliner i Setra 215HD su bili hozićevo vlasništvo, on ij je prodao Špedicijaturistu a cijena je bila oko 70.000 - 80.000 KM po komadu, Ukinuo je neke linije jer nisu redovno vožene - linija za Zenicu, te neke gradske linije i još svašta nešto.             

Pages: 1 ... 46 47 [48] 49 50 ... 70   Go Up
  Print  

Jump to: