bhbus.ba
November 15, 2024, 23:59:25 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 58   Go Down
  Print  
Author Topic: Kantić - Razno/Diskusije (2)  (Read 133072 times)
Setra 417 HDH
Vodič puta

« Reply #360 on: July 05, 2013, 15:01:03 »

A ne može kazna biti veća ni od odštete koju bi sigurno trebalo pokriti osiguranje. Ljudi znaju kupiti nov autobus pa im izgori. Neće valjda i u tom slučaju plaćati kaznu zbog greške koju je tvornica napravila  Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes

Ovaj Cityliner što je izgorio bio je extra vozilo i mogao je bez problema povući ovakvu liniju, ali svi znamo da je on nedavno rađen, i čak usudim se reći da se "dirnulo" u instalacije ili u elektroniku dok je bio rađen, tako da je to MOŽDA izazvalo samozapaljenje.  A ovih dana su i vrućine dosta velike, tako da zapaljenih autobusa, proključalih motora i eksplodiranih guma bi moglo biti sve više i više.

Nek ono nije nikom ništa, to je bitno...
Druze treba se sprovesti vještačenje uzroka.. A oni naplate svoje izlazak vatrogasaca uvidjaj ovo ono.. Pa si ti onda ganjaj sa proizvodjacem, osiguranjem itd ..

Svi komentari sadržavaju moj lični stav i moje lično mišljenje. Tako da iza mene ne stoje nikakvi pravni subjekti!
Ins
Putnik
*

« Reply #361 on: July 05, 2013, 15:08:28 »

Ovaj je izgorio http://photostream.bhbus.net/up/9624708f6438138f4242700b41c1a318.jpg
coleman
Kondukter
**

« Reply #362 on: July 05, 2013, 18:41:23 »

A ne može kazna biti veća ni od odštete koju bi sigurno trebalo pokriti osiguranje. Ljudi znaju kupiti nov autobus pa im izgori. Neće valjda i u tom slučaju plaćati kaznu zbog greške koju je tvornica napravila  Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes

Ovaj Cityliner što je izgorio bio je extra vozilo i mogao je bez problema povući ovakvu liniju, ali svi znamo da je on nedavno rađen, i čak usudim se reći da se "dirnulo" u instalacije ili u elektroniku dok je bio rađen, tako da je to MOŽDA izazvalo samozapaljenje.  A ovih dana su i vrućine dosta velike, tako da zapaljenih autobusa, proključalih motora i eksplodiranih guma bi moglo biti sve više i više.

Nek ono nije nikom ništa, to je bitno...

Nisam ja rekao da autobus nije dobar, vec da Kantic ima boljih koji voze po BiH. Daleko od tog da ovaj bus nije bio u dobrom stanju, ali mi se nije uklapao u Kanticevu politiku. Na ostalim autobusima sve originalno, posgedajte samo ovaj sto je adisa postavlia na liniji za Augsburg...
Nije mi jasno zasto 315HDH recimo nikad ne vozi ovu liniju, one dvije su u extra stanju novije od 2000god.

Kassbohrer nema potrebe optuzivati nikog, znamo koliko je Neoplana, pa i Setri 300 izgorilo, mislim da je neki problem u MB motoru i to nema veze sa stanjem autobusa gorili su i mladji
Semir
Voditelj Voznog Parka

« Reply #363 on: July 07, 2013, 13:58:18 »

Dokaz da su najjaci na u svom poslu danas za EU 7-8 Setri,a mozda je čak bilo i više ovo sam u prolazu vidio

Setra 417 HDH
Vodič puta

« Reply #364 on: July 07, 2013, 14:01:04 »

A tek da vidiš Globtoura .. Wink

Svi komentari sadržavaju moj lični stav i moje lično mišljenje. Tako da iza mene ne stoje nikakvi pravni subjekti!
coleman
Kondukter
**

« Reply #365 on: July 07, 2013, 14:26:43 »

Mislis Globtour i kooperante
Setra 417 HDH
Vodič puta

« Reply #366 on: July 07, 2013, 15:18:04 »

Kooperant je Touring .. Koliko znam samo oni voze, sto nije slucaj sa CTS-om.. Znalo im je ici po 5 autobusa na jednom polasku, a znamo koliko imaju polazaka .. U prilog im ide i činjenica, da su do nedavno bili jedini prevoznik, od Neuma do Bihaća .. U Zap. Hercegovini, prisutan je Ćićko, AP Mostar nesto mrlja, sve je to tanko, a tek odnedavno se pojavila Europa turs .. Skoro pa monopol.

transformers
Voditelj Voznog Parka

« Reply #367 on: July 07, 2013, 15:47:50 »

Globtour je najveći mešetar među prevoznicima. Ima jako loše vozače (naravno ne sve), neljubazne, prepotentne. Osim ovih Volvoa 9700 Siderali si itekako neudobni, neudobniji od MANova, rađeni za Špansko i Portugalsko tržište gdje je prosječna visina ljudi ispod 175 cm. Sreća im je što drže monopol za područje Hercegovine i što egzisztiraju u vrijeme anarhije u kojoj se sve moze kupiti sumnjivo zaradjenim novcem...
jozip
Putnik
*

« Reply #368 on: July 07, 2013, 22:57:55 »

Upravo tako transformers globtouru nemoze niko nista on ima svoje putnike po meni je najjaci u Bih jedino ga mozda malo Cicko zeza ali too je sitno a Europa bus  to je sitnica,too nemoze se ni poredit sa Globtourom!!!!

BRIŠNIK BUS TOMISLAVGRAD
***** putujte sa najudobnijim autobusom......
Široki Brijeg-Innsbruck
The_Dubster
Vozač Autobusa

« Reply #369 on: July 07, 2013, 23:04:40 »

debeli off topic!

dreiachser
Putnik
*

« Reply #370 on: July 10, 2013, 21:36:02 »

Iz Dortmunda.

"Isprobao" sam i najnovijeg dekera u njihovoj floti. Vrhunski opremljen, sjedista ko' fotelje, brodski pod ili parket ne znam sad tacno. Full sigurnosna oprema. Velika zamjerka je broj sjedista, ima ih 84 sto je ipak previse...
Almir
Moderator Podforuma
Mehaničar
*

« Reply #371 on: July 17, 2013, 17:54:58 »

Mislim da je pisalo Sarajevo - Hamburg (DE), izgleda i ta linija krenula, ali nisam 100% siguran...

Jeste Sarajevo - Hamburg, slikao sam ih i ja isti dan..

_MiKi_
Pješak
*

« Reply #372 on: July 17, 2013, 18:10:32 »

Ova setra je nekad polovinom maja da prostis propisala i gorivo i vodu na AS Zepce Sad
coleman
Kondukter
**

« Reply #373 on: July 17, 2013, 22:28:17 »

Kantic ima i novi sajt, nije jos zavrsen ali koliko vidim ima dosta promjena u linijama prema Berlinu, sada i iz Sarajeva ide preko Munchena, cime su dobili polazak subotom poslepodne za Munchen(ako nije bilo kakvih pomjeranja polazaka), a ova linija za Hamburg ide preko Passau.
Malo su dobili malo izgubili, mislim da ce sada put do Berlina trajati duze nego ranije, a do Hamburga ce stizati brze od Touringa

« Last Edit: July 17, 2013, 22:45:48 by coleman » Logged
coleman
Kondukter
**

« Reply #374 on: July 18, 2013, 09:36:57 »

U rezervacijama su izbrisane linije koje ne voze sa proslog sajta, ali ima jos jedna koja je dodata Bihac-Oberhausen?
Pages: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 58   Go Up
  Print  

Jump to: