Ne kontam cemu spekulacije oko nabvke novih autobusa kada je direktor CTS u Biltenu iz januara jasno rekao sta se kupuje:
5 x MAN Lion's Coach
1 x Bravo I - MAN doubledecker
To je ovako nesto:
Slažem se sa tobom, upravu si sa time što kažeš / komentarišeš čemu špekulacije o tome što će biti prinova, kada je najavljeno tačno šta dolazi od ljudi iz samoga vrha CTSa... Valjda oni najbolje znaju šta nabavljaju, ili bolje rečeno znaju oni dobro šta plaćaju...
A i logično je i tako nešto sam ja lično i očekivao, da će biti u pitanju Lion's Coach busevi kao i do sada i pored toga sam išao na deckera iz Neoplan i MAN familije ... tako da nisam puno pogriješio ...
Ovaj izbor je logičan slijed, zašto su ova vozila baš izabrana, veliki dio postotka dionica u CTS su u vlasništvu gosp. Fahima Sejarija, biznismena u čijem je vlasništvu i firma Sejari a samim tim i njen "ogranak" u BiH, Sejari d.o.o. Sarajevo, a ko nije upućen u to, Sejari je generalni zastupnik MAN, Neoplan i Isuzu buseva, tako da je normalno da su išli na to da se nabave te marke autobusa, da pare odu u džep čovjeka koji je i dio firme koja nabavlja buseve (u ovome slučaju CTS)... To je po meni sasvim normalno ... Nisu ni oni ludi nekome drugome pare davati, jer fine su to pare u pitanju, bolje svome, a taj će isti sigurno barem nešto od toga novca izdvojiti za ulaganja u CTS...
I ja bi isto tako uradio, a vjerujem da bi nemal svako tako uradio ... Tu je sve čisto ko suza, nisu tu uopšte neki mutni poslovi u pitanju itd ... Po meni sve ok ... I mislim da nema potrebe nešto više komentarisati o toj temi nabavke tih vozila, mislim da smo dovoljno komentarisali o njima , predlažem da prestanemo o njima, nego da čekamo da dođu ta vozila, pa da se bacimo na ono što po najbolje znamo, slikanje tih ljepotana
...